iPon Hírek

Egyre több játék jelenik meg a Steamen

Dátum | 2016. 12. 02.
Szerző | Nephin
Csoport | JÁTÉK

Szinte hihetetlen az adat, de a Steam összes játékának 38 százaléka idén jelent meg. Az alábbi, megdöbbentő körgrafikon a Steam Spy segítségével készült. Ez egy olyan eszköz, mely a Steam web API-ját használja arra, hogy statisztikát készítsen a Valve platformján lévő játékokról. Tisztán látható, hogy a Steamen megjelenő játékok száma évről évre folyamatosan növekszik, csak idén 4207 darabra rúg. Még fajsúlyosabb az infó, ha hozzátesszük, hogy a grafikon nem tartalmazza a kiegészítőket, tulajdonosi adatok nélküli játékokat és az ezekhez hasonló elemeket, tehát csak a teljes megjelenések szerepelnek rajta. A dolognak több oka is lehet. A egyik, hogy a Steam feladta kurátori tevékenységét és a Steam Greenlight program 2012-es bevezetésével a felhasználókra bízta, hogy szavazással eldöntsék, a programba jelölt játék kapható legyen-e a platformon, vagy sem. Ezzel a lépéssel nyilván sokkal több cím kerülhet fel, mint korábban, mikor a Valve-alkalmazottak egyenként, személyesen válogatták ki az aktuálisan megjelenő rengeteg alkotás közül a felvételt nyerőket. A másik ok talán az, hogy egyre könnyebb hozzáférni olyan, magas minőségű játékmotorokhoz, mint az Unreal Engine, a Unity, vagy a Game Maker és társaik. Ezek segítségével bárki nekiállhat a fejlesztésnek, vagyis egyre több játék készülhet évente. A Steam népszerűsége már csak hab a tortán és keretet ad a másik két oknak.
A 2016-ban érkezett játékok tetemes része valószínűleg szintén bekerül majd az idei téli vásár akciós termékei közé. A Steam Winter Sale ezúttal december 22-től január 2-ig tart.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

23. Pendra37
2016.12.02. 15:14
Egyre tobb az eszkimo es lassan keves lesz a foka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Qqtyin
2016.12.02. 15:30
Az meg hogy szar enginekkel meg egydolláros poénjátékokkal van tele az nem érdekel senkit ezek szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. FFeller Qqtyi...
2016.12.02. 15:49
Egyetértek. Le merném fogadni, hogy az idén megjelent játékok legalább felével már lehetett találkozni 2000 környékén a startlapjatekokon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. pdx06
2016.12.02. 16:45
Az a gond hogy a nagyobb kiadóknak vannak saját store-jaik, és nem nagyon adják át másnak így a játékaikat. Ha majd az Activision, Rockstar és Square Enix is kitalálja hogy saját webshopot szeretne, mert idővel így lesz akkor tényleg nem sok AAA játék lesz a kínálatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. krisz111
2016.12.02. 17:36
Nagyon sok vacak semmirekellő "izék" is jelentek meg sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Szefmester pdx06
2016.12.02. 18:22
A Square Enixnek van saját boltja, de szerencsére steamen aktiválható kulcsokat adnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. xhorcsogx
2016.12.02. 21:04
Egyre több "szar" játék jelenik meg a steamen. Ez jobb cím lett volna!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. djkissmrt
2016.12.02. 21:08
A havi 300-400 játékból jó ha 3-4 "értelmes"...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. potocki pdx06
2016.12.02. 21:33
Mostanában a Bethesda vadult meg leginkább, de ez legyen az ő bajuk. Én csak limitált számú launchert tűrök meg a gépen, és ezen a jövőben sem kívánok változtatni. Ha egy játékot nem tudok megvenni az általam preferált helyeken (Steam, Humble Bundle, GOG), vagy legalább a meglévő kliensekkel frissen tartani, akkor - kevés kivételtől eltekintve - bojkottálom. Épp elég nyűg az a kéttucatnyi account ilyen-olyan kiadóknál. Szerintem vagyunk ezzel így egy páran: a Quantum Break esete is ezt látszik alátámasztani.

Nem mondom hogy ez jó, mert kéne erős konkurencia a Steam mellé (talán a GOG), de nem mindenáron. Ha a rebellis kiadóknak annyira fáj a Valve jutaléka, akkor csináljanak egy darab ellen-Steamet, ne nyolcat. Nekem mint felhasználónak (fejőstehénnek) édesmindegy mit kavarnak a háttérben, én csak a lehető legjobb szolgáltatást akarom kapni a pénzemért: a lehető legnagyobb játékosbázist, értékelésekkel, fórumokkal, felhővel, műhellyel, API-val, hardverekkel, vagyis komplett ökoszisztémával. Ezeken túlmenően - érthető okokból - szeretem nagyjából egyben látni a játékkönyvtáramat, úgyhogy valami baromi nagyot kéne gurítania annak az ellen-Steamnek, hogy egyáltalán bottal megpiszkáljam. Mások biztos rugalmasabbak nálam, lehet próbálkozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Renhoek potoc...
2016.12.03. 16:34
+1
Ez így van...
Szerintem ha azt akarják, hogy a PC játékostábor vegyen legális játékokat, akkor 1-1 nagy konkurens szolgáltatás fér bele max.

Ha már torrentről egyszerűbben és ingyenesen le lehet tölteni, és nem idegesít a 20 féle kliens szutykaival, akkor azt fogják választani a userek.

Ha viszont lenne két konkurens nagy bolt, frankó akciókkal, egyszerű felülettel, akkor inkább kiadják az emberek azt a pár ezer Ft-os akciós árat, mint letorrentezzék - mert szolgáltatásban versengenek értük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. AxoPy Renho...
2016.12.03. 23:11
'Ha már torrentről egyszerűbben és ingyenesen le lehet tölteni, és nem idegesít a 20 féle kliens szutykaival, akkor azt fogják választani a userek.'

ez sajnos nagyon kelet-europai hozzaallas!
rengeteg nyugati orszagban szigoruan buntetik a torrentezest, tehat mar csak azert sem toltik le a jatekokat, hanem szepen megveszik az adott platformon
tovabba az anyagi helyzet is tamogatja ezt a fajta hozzaallas..ha ezek az orszagok nem lennenek, a jatekipar mar reges regen csodbe ment volna, mert az emberek kb 20%-a vennne TALAN jatekot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Pendra37 AxoPy
2016.12.04. 01:35
"rengeteg nyugati orszagban szigoruan buntetik a torrentezest"

Tudsz mondani konkret orszagokat, buntetesi teteleket es par ugyet, amit a jatekot letorrentezo hetkoznapi emberek tenylegesen elvesztettek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. krisz111 Pendr...
2016.12.04. 07:44
Kolegám 2 éve volt németbe, kísért csere diákokat 2 db az az kettő darab mp3 le torrentezéséért 2 nap múlva feljelentés és 400eurós bírság végzéssel! IP címek MAC address mikor történt stb, szolgáltató szépen jelentette a szervek felé...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Asagrim
2016.12.04. 10:56
Witcher 3 GOTY:

1. nap megrendelem dobozosan, mert online drágább
2. nap kiérkezik futárral, átadom neki az összeget

Kinyitom a dobozt, van benne egy ajándék poszter, amit dobhatok is ki, mert oda van pofázva lóbetűkkel valami marketing maszlag. Dobozra úgyszint. Jó, lenyeljük, azt azért nem dobjuk ki, gerinc oldala annyira nem gáz, polcon meg amúgy is az lesz csak látható.

Fogom a cetlit a kóddal, bejelentkezek GOG-ra, adnám hozzá a fiókomhoz: érvénytelen kulcs. Írok a GOG-nak, 2-3 óra és semmi. Írok a boltnak ahol vettem, hátha gyorsabban válaszolnak, Így történt: legyek szíves felvenni a kapcsolatot a disztribútorral, ők csak árulják a cuccot. Oké, írok a disztribútornak. Este öt magasságában kiderül, hogy azzal az idióta, pixeles betűtípussal amivel ki lett nyomtatva az a rohadt kulcs, a V az valójában Y, amiről egyetlen egy pixelnyi szár árulkodik. Írom be a kulcsot, elfogadja, csodás.

Megyek a letöltőoldalra, van ott 10 DARAB telepítőfájl, amiből egyszerre csak hármat enged tölteni az oldal. Szóval négy részletben letöltöm a telepítőfájlokat böngészőben. Közben látom, hogy van további 22 darab fájl, amik a GOTY verzió extrái. Szóval letöltöm ezt az egész mindenséget órák alatt, de nem azért mert ilyen lassú a netem, hanem mert nem fogom azt figyelgetni, hogy mikor ért le egy fájl, hogy indíthassam a következőt azonnal.

Lejött, telepítem, eltelt 2 nap a vásárlástól számítva, az egyik zömmel vesződéssel. Harmadik nap elindítom, játszok vele másfél-két órát, majd kilépek, és többet nem indítom el, mert elment a kedvem az egésztől, pedig a kiegészítőkkel még nem is játszottam, csak az alap játékot vittem végig hónapokkal korábban.

Mafia III kuponkód:

Vettem egy ASUS alaplapot, Mafia III kuponnal. Mennék a globális oldalra, ahol be lehet váltani, hibát ír ki. Írok a marketing osztálynak nyolcadikán, hogy nem tudom beváltani a kuponomat. 20 nappal később írok az ASUS ügyfélszolgálatnak, hogy segítsenek, mert a marketing osztály nem válaszol. Egy droid ügyfélszolgálatos azt válaszolja, hogy a globális oldalon tudom beváltani a kódot, ha nem működik írjak a marketing osztálynak. Köszönöm b****g!

Jó, megpróbálom azt az oldalt VPN-nel. Megy. Megkaptam a Steam kódot e-mailben. Csupán csak 3 hét késéssel. (Nem mellesleg itt jegyezném meg, hogy ha még egyszer egy copy-paste választ kapok ember módjára nyújtott segítség helyett, attól a cégtől többet nem vásárolok semmit! SEMMIT!)


Ezek után bárki is csodálkozik, hogy sokan pusztán azért torrenteznek, mert kényelmesebb/gyorsabb?

Legközelebb ha rendelek egy dobozos játékot, aminek nincs/nem érdekel a multiplayer komponense, ki se bontom a dobozt. Megvásároltam, rendelkezek egy legális licenccel, megyek torrentre tölteni a példányomat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Pendra37 krisz...
2016.12.04. 12:15
https://www.quora.com/Is-it-true-that-in-Germany-you-can-get-fined-for-illegal-downloading-How-do-they-detect-what-you-download-Is-it-only-P2P-and-file-sharing-or-every-kind-of-data

Ez az altalanos eljaras. Az ugy nem bunteto hanem polgari peres. A jogi ceg beprobalkozik egy nagyon fenyegeto levellel. Ha az ember megijed es fizet, meg is van oldva. Aki viszont ellenall, azt nem forszirozzak tovabb, mert egyreszt jogilag nem teljesen vedheto az ugy (pl nem tehetek rola, valaki illegal racsatlakozott a WiFi-mre) masreszt se a jogicegnek se a birosagnak nincs kapacitasa targyalni ennyi ugyet. Ugy erdemes felfogni oket, mint egy offline zsarolo virust.
Ezen kivul a VPN a baratod .
A helyzet egyebkent hasonlo az EULA-khoz. A tortenelemben nem volt meg olyan EULA sertesi ugy, ami birosagi iteletig jutott volna maganszemely ellen, mert keptelenseg bizonyitani, hogy ki kattintott az "elfogadom" gombra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. krisz111 Pendr...
2016.12.04. 17:15
Ebből mint írtad is lett egy polgári per és fizetnie kellett mert tudták bizonyítani sajnos. Kolega mivel nem infós ezért VPN nála nem játszott, így lett egy drága kirusszanás,

Az viszont tény, ha nem lehet bizonyítani és ki lehet dumálni sima ügy, csak ő nem figyelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Szefmester AxoPy
2016.12.04. 19:58


Játékoknál ugyanez.
Régen az állandó "helyezd be a lemezt" baszakodás, mikor egy fél megás kis NOCD crack elég volt a nyugis léthez, ma az állandó online lét keseríti meg a vevők életét.
Ezek után csodálod ha sokan a könnyebb utat választják? Pláne hogy nincsenek demók? Hurrá, a steamenvisszaadják a pénzem bizonyos esetekben. De a gogon is már csak akkor ha az valamiért nem indulna a gépemen megfelelően. De mi van a többivel? Semmi.. köszönik szépen, az arcodba röhögnek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. EVL2 AxoPy
2016.12.05. 10:07
Remek ötlet! Itt is be kéne ezt vezetni! Újra virágozna a fekete DvD vagy ma már a fekete pendrive piac.
Nincs torrent! Nem baj majd megy a cserebere!
Németországba dolgozó rokonom ezt csinálja. Hazajön letölti kiviszi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. PalMajor Asagr...
2016.12.05. 10:15
Hát ez a te tapasztalatod.

Volt idő, hogy nem volt pénzem játékra és letöltöttem, és volt hogy órákat elcsesztünk mire a multi működött, vagy mire sikerült összevadászni és működésre bírni a patcheket egy adott játékhoz a kedved is elment az egésztől,de nem panaszkodtunk mert ingyen volt.

Amióta megveszem a dolgokat a legnagyobb gondom az, hogy a játékok nagy részét félkészen adják ki és az első pár hét az a béta teszt kb.

Azért mert a Y-t V-nek láttad nem a GOG a hibás, idegeskedés helyett 2x megnézed a kódot gondolkozol, hogy vajon hol lehet a hiba és rájössz.

A kuponkód meg kuponkód, ilyeneknél sajnos valóban voltak már nekem is gondjaim, de ha Steam-ről Origin-ről vagy akár Uplay-ről vettem valamit én még nem tapasztaltam semmi hibát.

Olyan sávszélességet biztosítanak, hogy csak nézek.
Origin ről, volt hogy 110+ mb/s el töltöttem folyamatosan, de az átlag 80-90 mindig megvan, nekem csak ez önmagában megéri, hogy megvegyem a programot torrent helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. RaimiHS
2016.12.05. 11:33
Mindig olvassátok el az apró betűs részeket, mert simán átoperálhatnak emberi százlábú iPad-é és akkor még nem is játszottatok semmilyen játékkal. Tervezek egy játékot DLC néven, ha van kedvetek adakozni akkor itt megtehetitek ha összejött 500e akkor elindítom az alphát amivel havi 4e-ért játszhattok beta-ra csak 8e forintos díj ellenében küldök meghívót és ha elérkeznénk a kiadáshoz akkor a játék nevében benne van a "fél" siker aztán nyitok egy szürke support fület ami inaktív marad örökre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Pendra37 EVL2
2016.12.05. 13:41
En vettem egy stick PC-t, rakotottem egy routerre es megy a Digi elofizetes. A stick PC-n megy a torrent, a VPN/Remote desktop.
Ha kell valami, belepek a magyar PC-re, lehuzom a cuccot oda aztan a biztonsag kedveert titkositom es ugy huzom at oda ahol vagyok epp.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. BiroAndras Asagr...
2016.12.05. 15:56
Szerintem ott követted el a hibát, hogy megpróbáltad olcsón megúszni.
Ha megvetted volna Steam-en kicsit többért, akkor semmi problémád nem lenne.
Ha meg sokallod az árat, várj meg egy akciót. Elég sűrűn vannak, és még azt is be lehet állítani, hogy figyelmeztessen, ha akciós egy játék amit meg akarsz venni. Ráadásként automatikusan kapod a javításokat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim BiroA...
2016.12.05. 17:53
Minden kedvenc játékomat megveszem a polcra. A javítások meg nem téma, mikor így is online megy az egész, de a Witcher 3 GOTY már a befejezett játékkal jelent meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!