iPon Hírek

Egyre több Linuxos laptopot kínál a Dell

Dátum | 2008. 01. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

A világszerte növekvő potenciális vásárlói igényre hivatkozva egyre több Ubuntu Linux 7.10-el ellátott laptopot hoz forgalomba a Dell Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. Az amerikai kuncsaftok a cég elmondása szerint "úgy egy hét múlva" rendelhetnek ilyen gépeket.

Hozzátették még azt is, hogy a leendő vásárlók a cég Direct2Dell weboldalán fejezték ki igényüket a Linuxos gépek minél több országban való elérhetőségét illetően, így a cég lényegében semmi mást nem tesz, minthogy teljesíti a (leendő) vásárlók elvárásait.

Tavaly májusban hozta forgalomba a cég az első három Ubuntu-s gépét az Egyesült Államokban: két asztali számítógépet és egy Inspiron E1505n laptopot - jelenleg pedig, a Linux-rajongók táborát "felfedezve" egyre inkább igyekszik is kiszolgálni őket, főleg miután az ideastorm.com-ról is jelentős megerősítést kaptak a vásárlói akarat felől. 100.000-nél is többen vettek részt a rendszerek iránt támasztott igényeket vizsgáló felmérésekben, amelyek alapján a gépekre telepítendő konkrét Linux-disztribúció felől döntöttek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások