iPon Hírek

Egyre több tartalom van az Nvidia VR Funhouse-ban

Dátum | 2016. 10. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az Nvidia frissítette VR headseteket célzó VR Funhouse szoftverét, amely ingyenesen letölthető bárki számára, futtatásához azonban elég combos hardverre van szükség. A VR Funhouse alkalmazás legújabb változatát, amely az érkező Oculus Touch vezérlőt is támogatni fogja, az Oculus Connect 3 fejlesztői konferencia alkalmával jelentette be az Nvidia.
A VR Funhouse a frissítés hatására két extra mini játékkal lett gazdagabb, amelyek a Wall Walker Toss és a HotShot Basketball címet viselik. Ezzel a búcsúkat idéző VR Funhouse repertoárja már nem hét, hanem összesen kilenc apró játékot tartalmaz. Az új címekből az alábbi videó ad egy kis ízelítőt.
Az Nvidia szoftvere az Epic Unreal motorját használja, kiegészítve a cég saját GameWorks és VRWorks fejlesztőeszközeivel. A szoftver ideális futtatásához legalább Intel Core i7-5930K szintű processzorra, illetve legalább egy darab GeForce GTX 1080-as videokártyára van szükség, de a maximális teljesítmény elérésének érdekében ajánlott egy második videokártyát is szerelni a rendszerbe, amely a PhysX számításokat végezheti. Az alkalmazás Core i7-4790-es processzorral, 6 GB-os GeForce GTX 1060-as videokártyával és 8 GB-nyi rendszermemóriával szerelt konfigurációkon is eldöcög. Az erős PC mellé persze egy HTC Vive VR Headset is kelleni fog, ugyanis a Steam-en olvasható leírás szerint még mindig csak ezt a terméket támogatja a szoftver. A VR Funhouse legfrissebb kiadását innen lehet letölteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Meteoreso
2016.10.07. 14:24
Ajánlott konfig két 1080as
sok sikert lol
biztos sokan fognak játszani pár techdemoval ezen az áron
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2016.10.07. 14:26
Milyen baráti a gépigénye! Minden háztartásban két ilyen is van a gyerekek miatt!

.
.
.
Ja ... SE!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Derivel
2016.10.07. 14:51
Lehet poénkodni a gépigénnyel, de be kell látni, hogy az eddigi VR játékok / alkalmazások elbújhatnak az itteni fizika mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. rini
2016.10.07. 15:52
Nem kell rajta poénkodni. Ez az egész VR még a jövő zenéje. Akinek annyira kell napjainkban, az fizesse meg az árát. Ez láthatod most. Néhány év múlva már egy közepes kategóriás kártyán is szépen fog futni. Jelenleg ez még a gazdagok és a türelmetlenek játszótere. Az is igaz, hogy mire a legtöbb embernek elérhető lesz, addigra már más szelek fognak fújni a VR világban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CannaBEAST rini
2016.10.07. 16:57
Én attól félek, hogy mire megjelennek az olyan kártyák, amelyek tudják majd futtatni az ilyen játékokat, továbbá olcsók is lesznek (például alsó- és középkategória), addigra nem lesz már nagy divat a VR. Ez szerintem lesz így, de nem vagyok jövőbelátó. Volt pár hasonló dolog, ami lecsengett pár év alatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.10.07. 23:49
Ezek a kis mókák gondolom techdemoként szolgálnak... amikor az kijöttek az újdonságok (pl surround, 3D) akkor olyan demokat lehetett nézni,hallgatni hogy az embernek tátva maradt a szája, azt érezte hogy neki ez KELL. Az Nvidia a szobába varázsol egy majálist hogy ha veszünk alá egy milliós konfigot elnézve a videót elég gyatra, bár élőben biztos más...mégis úgy gondolom hogy a jelenlegi gamer társadalomnak már van annyira magasan az ingerküszöbe hogy egy piros nyúl dobálása már nem köti le napokig.
A pár éven belül egy közepes kártya is viszi a VR-t elég optimista hozzáállás,de legyen...bár a sikerhez szerintem más is kell,nem csak olcsóbb vas ami kiszolgálja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!