iPon Hírek

Egyre vonzóbbnak ígérkezik a Windows 8.1 frissítés

Dátum | 2014. 02. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft legfrissebb operációs rendszeréhez, a Windows 8.1-hez hamarosan érkezik egy frissítés, amely új funkciókat vezet be – köztük számos olyat, amelyekkel a Microsoft szoftvermérnökei és illetékesei az utóbbi időkben elhangzó felhasználói panaszokra reagálnak. Az elmúlt napokban már számos érdekesség kiszivárgott a Windows 8.1 frissítés várható funkcionalitásával és újításaival kapcsolatban, most azonban újabb adag információ érkezett. Ebből kiderül, hogy a Windows 8.1 frissítés esetében rendszerindítás után immár alapértelmezetten a régi, jól megszokott asztal tűnik majd fel. Az "asztalra történő bootolás" már a jelenlegi Windows 8.1 esetében is elérhető, igaz, itt az opciót külön engedélyezniük kell a felhasználóknak. A Start menü visszatérésére sajnos még várni kell. A fenti újítás jó eséllyel csak azokon a rendszereken lesz elérhető, amelyek nem rendelkeznek érintőkijelzővel – itt az asztali konfigurációk túlnyomó többségére kell gondolni. A Microsoft egyéb újításokkal is kedveskedik majd az asztali számítógépek tulajdonosainak annak érdekében, hogy a Windows 8.1 kényelmesebben, hatékonyabban használható legyen, ahogy azt korábbi hírünkben már megírtuk.
További fontos kiegészítés lesz a kibővített tartalomskálázási támogatás, ami a nagyfelbontású kijelzők esetén lesz fontos. A kibővített támogatás jóvoltából az operációs rendszer különböző elemeit a normálhoz képest akár 500%-os mértékben is nagyítani lehet majd. Hasonló funkció már a jelenlegi Windows 8.1-ben is van, ám a kibővített támogatás hatékonyabban, szélesebb körben működhet majd (a mostanival tapasztalataink szerint még elég sok a probléma, így kíváncsian várjuk a fejlesztéseket). A nagyfelbontású, nagy képpontsűrűséggel rendelkező kijelzők támogatása elengedhetetlen, hiszen egyre több ilyen kijelző kerül forgalomba, ez a helyzet pedig a közeljövőben fokozódni fog. Rövidesen érkeznek az olcsóbb, TN+Film panelre alapozó 4K-s monitorok, amelyeknél jól jön majd a kibővített tartalomskálázási támogatás. A noteszgépek és a táblák szegmensében is zajlik a képpontsűrűség háború, így nem árt, ha az operációs rendszer, illetve a többi szoftver is felnő a feladathoz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

46. MrFox
2014.02.03. 15:54
És ezt adják drága pénzért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. davidrt
2014.02.03. 15:57
" A Start menü visszatérésére sajnos még várni kell."
Én a StartIsBack-et használom, kiváló megoldás! Aligha tudnának jobbat csinálni a Microsoftnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. MrFox david...
2014.02.03. 16:07
Szerintem meg fogják vásárolni az egyik megoldást, mivel ha ők csinálnának, akkor az ütközne valamelyik már létező start menü retriver-rel, úgy értem licenc szempontból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. thedevelop...
2014.02.03. 16:11
davidrt: Én is azt használom. Ha le van tiltva minden Charm bar, akkor olyan a rendszer, mint a Windows 7, csak jobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. MrFox thede...
2014.02.03. 16:14
Miben jobb? Egy tweak-elt win7 sebességét még mindig nem éri el.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. Kirrr MrFox
2014.02.03. 16:29
Hol nem éri el?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. jamborka Kirrr
2014.02.03. 16:36
Azt már nem tudja megindokolni, csak fröcsög

A 7-es a büdös életbe nem éri utól már semmiben sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. kleinguru
2014.02.03. 16:43
Egy tweak-elt win7 sebességét még mindig nem éri el.

:Hahahihihihihih: Hasamat fogom nevetek smiley
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. davidrt MrFox
2014.02.03. 16:44
Trükkel vagy nélküle, tök mindegy, a 8/8.1 gyorsabb. Ezek után engem nem is érdekel, hogy miért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. j.panzer
2014.02.03. 16:48
Egy lapár füttyszó ez a Win 8.1. Bár Win 8.1-es tablet tulajként én speciel örülök ennek a frissítésnek, de attól még egy fox-s marad az egész. Win 9, az kell ide.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. Phantomstr...
2014.02.03. 17:13
"A Start menü visszatérésére sajnos még várni kell."

Nem biztos, hogy annyira sajnos. Remélem azért ez is csak opció lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. csabi02
2014.02.03. 17:15
A 8.1 ben simán szénné variáltam úgy a metro felületet,hogy teljes mértékben start menünek tekinthető és még jobb mint a 7esben a start menüm volt,mert 2szer gyorsabban elérek minden fontos kelléket és progit amire szükségem van.
Ezért nem is értem az emberek start menü problémáját...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Galdech
2014.02.03. 17:16
Hónapok óta követem Windows 8 híreket, cikkeket de még nem nagyon szóltam hozzá a dolgokhoz. Engedjétek meg, hogy megosszam az én tapasztalatimat ezzel kapcsolatban.

Sokan elfelejtik, hogy ez a rendszer nem asztali gépekre készült, hanem mobil eszközökre. Tabletekre, telefonokra. Tableten egy élmény kezelni ezt komolyan. Egyszerű, kényelmes és gyors.

Asztalira pedig van egy tökéletes operációs rendszer, amit úgy hívnak Windows 7. PC gépemen mai napig azt használok, mert felteszem a kérdést mivel tud többet 8-as a 7-esnél? Semmivel. Ráadásul nincs Aero, Start-gomb(menü), egysíkú felület az egész. Fúj. Ilyenkor jön az, hogy na de a 8-as gyorsabb. Nem, mindkét rendszer egyformán gyors, a megoldás SSD.

Windows 9-et már gondolkodóra veszem, mivel külön lesz asztali, érintőképernyős és vállalati verzió. Ez az egyetlen hibája 8-nak, hogy egyes platformra jó és kényelmes, máshol erőltetés és fölösleges értelmetlen újdonságokkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. MrFox
2014.02.03. 17:20
Hát ha nem értitek a "tweak" szó jelentését, akkor felesleges lenne bármit is írnom a sebességekről...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. chris-v Galde...
2014.02.03. 17:32
Na ez a tipikus sose használtam még win 8.1-et de most megmondom hozzászólás volt!
Gyorsabb mint a win 7 minden téren, nem csak bootolásban!
Nincs aero, de kinek hiányzik? Nincs start gomb, ha hiányzik telepítesz egyet, nekem speciel nem hiányzik, előtte se használtam.
De legfontosabb, amiből látszik, hogy csak képeken láttad a rendszert, azaz állításod, hogy nem PC-re készült. Tudod itt nem csak a metro felület van ám, mind a sok foton, hanem ugyan az az asztal mint a win7-en. Az is milyen kényelmes tableten, meg telefonon igaz? Arról nem is beszélve, hogy telefonokon lévő windows phone 8 rendszernek az ég világon semmi köze ehhez!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Terror
2014.02.03. 17:35
Hát nálam semmivel nem gyorsabb, viszont 8.1 alatt kevesebbet szakad a net, szóval vehetjük úgy, hogy sokat fejlődött a rendszer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Fernando
2014.02.03. 17:42
Én kipróbáltam a Win 8-at. Gyors. Nincs vele különösebb baj, ha az ember használ egy-két segédprogramot. A Metro egy PC-n teljesen felesleges és még véletlenül sem praktikus. Annak ellenére, hogy nincs különösebb baja a Win 8-nak, én másfél hónap múlva megkönnyebbülve tettem vissza a 7-est. Annyival nem lassabb, és nincsenek benne számomra felesleges parasztvakító elemek. Ennyi a történet. Tableten biztos tetszene a Metro, de ha tablet, akkor meg android, ezerszer szabadabb rendszer. Az eladások is azt igazolják, hogy a legtöbb embernek nem jött be ez a változás. Márpedig a piac dönt, nem egy szűk kisebbség. És nem arról van szó, hogy nem szeretem az újdonságokat, mert de, csakhogy most a MS számomra nem szimpatikus irányba ment el ezzel a Metrós erőltetéssel. igen, tudom, hogy ki lehet iktatni. De akkor is ott van rendszerszinten és ez a tudat zavarna. Ennyi a sztori.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Galdech Terro...
2014.02.03. 17:43
Nincs ebben semmilyen tipikus. Véleményt mondtam, nem a most megmondom a tutit. Képzeld, itt van tőlem 30 centire az asus tabletem 8.1 rendszerrel. Előttem meg a PC. Mint írtam, személyes tapasztalatomat írtam le. Aero kinek? Nekem. Nem, nem gyorsabb egyáltalán. Nem a levegőbe beszélek. Gyanítom, neked sosem volt még SSD meghajtód. Egyszer majd megtudod, miről is szól az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. chris-v Galde...
2014.02.03. 18:18
Most is SSD csücsül a gépemben! Szóval ez nem nyert.
De egyébként még mindig a tábla gépet hasonlítod össze az asztali gépeddel. Hogy is lehetne egy sebesség a kettő?
Így persze hogy nem érzed hogy gyorsabb lenne a táblagép mint az asztali a win7-el.
Az SSD hogy jön ide nem is értem. Ezt kifejtenéd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. mythbuster
2014.02.03. 18:32
Teljesen egyet értek Gaidech -l, csak nekem tabletben sem kéne. Inkább cserélném le az i4 -t i5S -re.

Igazából két windóz van amin elvagyok ha nincs a közelben a MacBookom, a Windows 7 amit Gaidechez hasonlóan én is SSD -vel használok SATA III -s felületen és 16GB memóriával, "siklik a rendszer mintha szaron csúszna(Mucsy)", a másik amit szerveren használok a WinServer 2008 R2. Ezt csak ajánlani tudom azoknak is akik szidják a Windózt és többnyire csak linuxoznak ezen a területen.

A win 8.x számomra kuka, nem asztalra való, máshol meg nem tudom elviselni a windózt. Ha gyorsítani akarok hardveresen gyorsítok és nem szívok az anti-felhasználóbarát felületükkel. A legjobban az lepett meg, mikor a winServer 2012 -ben is szembejött a metró!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Galdech chris...
2014.02.03. 18:38
Bocs, sokszor félreérthetően vagy bonyolultan fogalmazom meg a dolgaimat.

Most pusztán asztali dolgokról van szó. SSD mellett teljesen mindegy, hogy 7 vagy 8 van fenn a gépen, mert leszámítva a bootolási előnyét 8-nak, a rendszer működése és kezelése semmivel nem gyorsabb 7-nél. Tudom, mert azért vettem a bátorságot és leteszteltem. Elismerem, hogy közép- és alsókategóriás gépeken már lehet hogy gyorsabb a 8, főleg laptokon. Az is lehet, hogy ez a gyorsaság különbség csak nálam nem játszik, mivel Asus Crosshair V Formula, FX-8150, Corsair 1866 MHZ 16 GB, OCZ Vertex 3 60 GB stb a konfigom.

mythbuster,

Kösz az egyetértést. A véleményed meg lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Phantomstr... Galde...
2014.02.03. 18:47
Hát én pont akkor gondolnám át csak igazán az álláspontomat, ha ő egyet értene velem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Galdech Phant...
2014.02.03. 18:48
Mármint?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. AKU_HUN
2014.02.03. 19:49
Ez értelmetlen „vita”. Miért nem lehet csak egyszerűen örülni annak, hogy pozitív irányba változnak a dolgok? Mi a f* megy már megint a virtuális f* méregetés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. pdx06
2014.02.03. 20:00
Nekem már nem hiányzik a start menü. Sose használtam azelőtt se, csak a rendszerbeállításokhoz. Nem nehéz hozzászokni szerintem a jobb oldali menühöz sem. Munkahelyen csak Win7 van, de már szinte mindig oldalt keresem a beállításokat mert átszoktam a 8-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. DogTheDog pdx06
2014.02.03. 20:17
Amiota Windows 8-at hasznalok,megszunt a hajhullasom es legalabb 45 centivel nagyobb a farkam,viszont egy kicsit lassabban bootol.Gondoltam,hogy kellene a zacsimra csiptessek egy SSD-t.A TV-t is jobban latom azota,es mintha a kepe is elesebb lenne,a nagymuter radiojaban pedig azota nem fogyott ki az elem,amiota ledurtam a Windows 7-et a gepemrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. csabi02
2014.02.03. 20:44
Ez az egész cikk alapból a 8.1-ről szól.
Aki használja illetve legalább próbálta az tudja nagyon jól,hogy teljes mértékben variálható még az a szaros start felület (metro) is testre szabható nemhogy maga a rendszer
és itt nem csak az asztalra bootolás funkciót értem hanem pl azt hogy ne ugorjon be semmi amikor sarkokba húzod az egeret (kivéve jobb alsó side menü-t) stb stb...simán "új win7et" lehet csinálni belőle.

Az ssd-re térve meg nekem sincs különbség a win7-hez képest,de számomra sokat jelent,hogy fejlettebben kezeli a HW-t mint a 7-es
és olyan dolgokat is lehet vele művelni ami a win7-nél alapból fail volt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. chris-v csabi...
2014.02.03. 21:14
Az a baj, hogy hiába mondod azoknak ezt akik nem próbálták. Mert: vagy belekezdenek, "hogy de igen próbáltam", csak hát a hozzászólás nem tükrözi, vagy nem is mondja hogy próbálta, csak látta képen és leszűrt belőle valamit és azt szajkózza.
Úgy ahogy mondod, gyakorlatilag kapsz egy új win 7-et, csak gyorsabb és biztonságosabb, fejlettebb hardver kezelés és még számtalan dolog ami még a motorháztető alatt bújik Csak a sok nagyokos ezt nem látja, csak a beakadt lemezt szajkózzák, hogy csempe, ronda, nincs start menü Pedig ez sokkal többről szól!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Fernando chris...
2014.02.03. 21:31
Azt nem igazán vagy képes befogadni, hogy esetleg valakinek ez a megújított stílus nem jön be, igaz? Én nem lennék büszke az ilyen egybites felfogásra...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. mythbuster
2014.02.03. 22:14
Van egy olyan megérzésem, hogy egyre többen vannak itt a Microsoftól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. csabi02 mythb...
2014.02.03. 22:29
Nem,csak mindenk különböző
Van aki még Xp-t tolja van aki mai napig vista-t használ megjelenése óta
és van aki 8-ra esküszik és van olyan mint én ha nem jön a 8.1 akkor marad a win7-nél ,no és a win7esek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. 5hR3kY
2014.02.03. 22:34
Végre, én is felrakhatom! Csak arra vártam hogy 500%-al fel tudjak benne nagyítani mindent, mert így a péniszem is nagyobbnak látszik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Fzoltan
2014.02.03. 22:51
Pöcsöm kivan, nehogy visszahozzák a kötelező asztalra bootolást, mert tökön szúrok valakit. Annyira faszán be lehet állítani a csempés nézetet, ahogy a Start menüt sosem lehetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. chris-v Ferna...
2014.02.03. 22:53
Simán megértem, ha valakinek nem jön be az új stílus, de attól még nem kell valótlanokat állítani!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Fernando chris...
2014.02.03. 23:12
Oké, örülök, hogy ez tisztázva lett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Sogron83
2014.02.03. 23:38
Miért nem lehetett telepítéskor megoldani, hogy hideg burkoló, vagy retro akarsz-e lenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Phantomstr... Ferna...
2014.02.04. 00:10
Egybites felfogás. Mondja ezt az, aki kismillió hír alatti vita és több száz hozzászólás után sem képes felfogni, hogy a "megújított stílust" nyugodtan szemétre vághatja és visszaállíthatja a megszokottat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mivannem
2014.02.04. 01:00
És a start gombot minek tették vissza? Semmi plusz funkciót nem ad, de legalább foglalja a helyet. Alacsonyabb felbontású képernyőkön számít az a hely. Ez volt szinte az egyetlen pozitívum a 8-asban, miért nem lehetett volna a tálca tulajdonságai közé még egy sort beszúrni, hogy start gomb: pipa. Ha már ennyi mindent testre lehet szabni. Az emberek nem a logót hiányolták a sarokból, hanem a menüt. Vagy most komolyan vannak olyanok, akiknek csak a gomb kellett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Bibike_ATW
2014.02.04. 03:59
Rakjatok fel egy Pokki start menüt és kész. Meg van oldva a dolog!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Fernando Phant...
2014.02.04. 06:44
Jóember, leírtam már, hogy hiába gányolsz bele a rendszerbe mindenféle segédprogrammal, rendszerszinten akkor is benne maradnak a számomra felesleges dolgok. Próbáld meg ezt értelmezni, ha kell, kérj hozzá szülői segítséget. Az meg, hogy keresztes hadjáratot vívsz egy tőled független termék érdekében, szintén nem engem minősít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. juhiati
2014.02.04. 10:18
Édejóistenem, néha kedvem támad sírva fakadni az itt leírt kommentektől. Mindenki rinyál hogy nála ez a gyorsabb aki azt használja az hülye, és fordítva. Gondolom abba bele se gondoltok hogy nem létezik két ugyanolyan vas? Vagy a sebességért itt szerintetek csak az operációs rendszer tehet? Vicces. Kettő: Ha nem mindenki abból indulna ki hogy "ez nekem nem tetszik akkor csak szar lehet" akkor rájönnétek hogy nem csak a felületből áll minden. Mikor én nekiálltam használni a 8at akkor égen földön fikáztam nem tagadom, de 2-3 hónap használat után beleszoktam és így egy v után semmi pénzért nem mennék vissza 7-re. És nincs ilyen noname programozók által irkált startmenű vissszaállítgatós hülyeségem. Nagyon jól megvagyok a csempéimmel, köszönjük szépen. Először használni (nem két napot), tapasztalni, utána átlépni a fikázás mezejére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. wintercoun...
2014.02.04. 10:45
"Tableten biztos tetszene a Metro, de ha tablet, akkor meg android, ezerszer szabadabb rendszer"

Kar, hogy egy droidos tablet felhasznaloi elmenye a beka segge alatt van egy x86-os Win8-hoz kepest (hangsulyozom: tableten!). Nem hittem volna, sokaig gondolkoztam, vegul az x86 miatt Surface 2 Pro lett a valasztas. Soha tobbet nem veszek Androidos tabletet, de meg a telefon is elgondolkodtat, hogy erdemes-e, keptelenek ekkora teljesitmenyek mellett egy minden korulmenyek kozott smooth gorgetest es felhasznaloi elmenyt megcsinalni, csak akkor lehet jo, ha szarra optimalizalod az appodat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. csabi02 Ferna...
2014.02.04. 16:27
"rendszerszinten akkor is benne maradnak a számomra felesleges dolgok"

A win7-ben is benne van az érintő képernyő támogatás,side bar stb és hiába kapcsolod ki,tiltod le vagy átírod regeditben attól még benne marad és még sok szarság is ,de engem ezek a dolgok ott sem zavartak,ahogy a 8.1-ben sem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. mosolygozs...
2014.02.04. 16:42
A már 8.1-et használóktól érdeklődöm: nekem sima 8 van fenn mióta megjelent, nincs vele semmi bajom. A kérdésem az lenne, hogy a 8.1-ben átvariálták a Sajátgépet. Vissza tudom állítani az elemek elrendezését, hogy olyan legyen mint a sima 8-ban és régebben volt? Gondolok itt arra, hogy külön kategória pl a Merevlemez meghajtók külön a cserélhető lemezes meghajtók stb. Ez megoldható valahogy? Végig próbálgattam a lehetőségeket, de sehogy nem lett ugyan olyan mint volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. balinlin
2014.02.04. 17:14
Nem tudom, nekem sebességben ugyanott volt a 7 és a 8.1 is, főleg ha már nem teljesen friss telepítés volt fenn.
8.1-et használtam már egy jó ideig, teljesen korrekt cucc lett, igaz a csempéket hagyom a hidegburkolóknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fernando winte...
2014.02.04. 22:17
A családban van 3 androidos telefon és két androidos táblagép. Mindegyiken baró a "felhasználói élmény", és nincs szénné moddolva semmi. Ésszel vannak megválogatva a programok és természetesen nem egy 5 forintos, egymagos mobiltól várom el, hogy hasítson rajta a rendszer. Ez az én tapasztalatom, nem hiszem, hogy változni fog a véleményem amíg nem lesz más megtapasztalásom ez ügyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!