iPon Hírek

Egyslotos Radeon RX 550-es videokártya a HIS-től

Dátum | 2017. 05. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A HIS egy új videokártyával, egy egyslotos Radeon RX 550-es modellel nyitja a hetet, ami a költséghatékony konfigurációk alapjául szolgálhat. A HIS Radeon RX 550 Green iCooler Slim típusjelzéssel ellátott újdonság nem egy, hanem rögtön kétféle kiadásban is elérhető lesz, amelyek között csak memória-mennyiség terén vannak különbségek: az egyik modell 2 GB-nyi, a másik pedig 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát kapott. A VRAM mindkét esetben 7 GHz-es effektív órajelen dolgozik.
A teljes magasságú nyomtatott áramköri lap a referencia modellekéhez hasonlít, a rajta található GPU azonban már magasabb órajeleken működik, hála a gyári tuningnak. Az 1183 MHz-es alap- és 1203 MHz-es boost órajelen dolgozó GPU felett egy alumínium hűtőtömb található, amely egy réz magot is tartalmaz, hogy a GPU hőjét minél gyorsabban átvehesse. Az alumínium hűtőbordákkal rendelkező hűtőtömb egy 70 milliméteres átmérőjű ventilátort alkalmaz, a kompakt felépítésnek köszönhetően pedig összesen egy slotnyi helyet foglal.
Az új videokártya stabil működéséhez nincs szükség PCIe tápkábelre, hiszen a PCI Express 3.0 x16-os slot által biztosított 75 wattos teljesítmény teljes mértékben elegendő számára. A videó kimenetek között ezúttal egy Dual-Link DVI-D, egy DisplayPort 1.4-es, valamint egy HDMI 2.0-s csatlakozó sorakozik. A HIS újdonsága hamarosan megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áráról azonban egyelőre nem hullott le a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!