iPon Hírek

Egyszerűbb adatszinkronizáció Firefox alatt

Dátum | 2014. 02. 05.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Jó hír érkezett azon Firefox felhasználók számára, akik mobil- és asztali konfigurációik között előszeretettel szinkronizálják webböngészéshez használt könyvjelzőiket, böngészési előzményeiket, illetve jelszavaikat: hamarosan egyszerűbbé válik a szinkronizáció, hála a Mozilla legújabb intézkedésének. A népszerű webböngésző esetében a Firefox Sync szolgáltatás egy kissé átalakul, így a korábbival ellentétben a jövőben elég lesz email címet és jelszót megadni ahhoz, hogy szinkronizálhassuk különböző eszközeink között a különböző, webböngészéssel kapcsolatos tartalmakat. A Google Chrome már régóta ilyen rendszert használ: a konkurens webböngészőnél elég bejelentkezni felhasználói fiókunkba és máris hozzáférhetünk minden szükséges tartalomhoz.
A Firefox esetében eddig automatikusan generált engedélyezési kóddal kellett bajlódni, amit könnyű volt elveszíteni. Amennyiben a kód eltűnt, úgy a szinkronizációs folyamat elvégzésére már nem volt mód, így a könyvjelzőket, a jelszavakat és a böngészési előzményeket nem lehetett szinkronizálni az eszközök között – minden eszközön csak azok a tartalmak voltak elérhetőek, amelyek ott keletkeztek. A Sync felhasználói fiók jelentősen javít a helyzeten, ugyanis a szolgáltatás a jövőben a felhasználó email címéhez kapcsolja a szinkronizációs adatokat, így azok bármikor, bárhol elérhetőek lesznek. Mikor jöhet jól a Firefox Sync? Például adatvesztéssel járó rendszerösszeomlás vagy adattároló meghibásodás esetén, ekkor ugyanis az új rendszeren ismét elérhetőek lesznek a korábbi, Firefox webböngészővel kapcsolatos adatok, elég lesz csak az email címet és a jelszót megadni. Az új Firefox Sync szolgáltatás tesztelése a Firefox Nightly kiadásaiban már megkezdődött, így a funkció a webböngésző béta változataiban már kipróbálható, de hamarosan a végleges Firefox webböngészőben is elérhetővé válik – az azonban sajnos nem derült ki, hogy pontosan mikor.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. pumpa007
2014.02.05. 10:50
Tudna nekem valaki segíteni? Frissítettem a firefoxot és azóta nem indul el, hibaüzenetet dob ki "Az osztály nincs regisztrálva".
Már kipróbáltam hogy teljesen uninstalláltam, úgy is csak 1x indul el rögtön telepítés után, a második alkalommal már ismét az említett hibaüzenetet dobja ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. btomi1980
2014.02.05. 11:13
Tegyél fel NetScape-t!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DirtyVegas
2014.02.05. 11:22
Rendszer visszaállítás egy korábbi időpontra, vagy windows telepítőlemezről hibajavítás indítása. Egy sokkal drasztikusabb megoldás végső esetben Format C.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. pumpa007
2014.02.05. 11:48
Kösz az eddigi válaszokat, de ha lehet helyben kezelném a problémát, és az okát is meg szeretném érteni hogy mi a gond és miért.
A rendszer visszaállítás és windows helyreállítás csak az legutolsó dolog lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DirtyVegas
2014.02.05. 12:04
Mire tudsz következtetni abból, "Az osztály nincs regisztrálva". semmire, csak találgathatsz, mi sérült meg, a regisztriben esetleg. Firefox frissítés után keletkezett a hiba, akkor valószínűleg az is okozta a hibát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ByrDer
2014.02.05. 15:01
Ez jó hír.. az eddigi rendszer félelmetesen szar volt. Persze szerencsére csak rendszer reinstallnál kellett vele foglalkozni, de kb annyira volt kényelmes és intuitív mint kézzel exportálni és elmenteni a kedvenceket aztán visszaimportálni. A chrome ebben is előrébb járt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.02.05. 15:09
Esetleg egy CCleaner-es registry takarítás a teljes uninstall után, majd reinstall?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pumpa007
2014.02.05. 15:34
NKing:
Köszi, azon már túl vagyok 2x is...de semmi eredmény. Közben írtam a mozilla support-nak, hátha mondanak valamit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. budspencer
2014.02.05. 21:07
Amikor még winf_st használtam nekem is volt egy ugyanilyen hibám. Minden temp könyvtárat meg firefox által létrehozott könyvtárat kézzel törölni kellett. Utána fel lehetett pakolni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!