iPon Hírek

Egyszerűsít(?) az AMD processzorcímkék terén

Dátum | 2009. 09. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Láthatólag úgy vélte az AMD, hogy a laptopos matricáik túlságosan is komplikáltak a vásárlóiknak, így az olyan jól megszokott nevek, mint a Turion vagy az Athlon helyett nemes egyszerűséggel bevezették a Vision-t, a maga három, a Win7 "szintjeire" emlékeztető fokozataival: Vision, Vision Premium és Vision Ultimate.


A névváltáson túl a hozzállás is módosult annyiban, hogy a jelek szerint a továbbiakban nem kívánják részletes és számszerű adatokkal terhelni a leendő vásárlót, ehelyett inkább egyszerűen csak arról világosítanák fel, hogy az adott géppel mit lehet csinálni, és mit nem.


Ahogy azt már első olvasásra is sejteni lehet, a Vision a legalapvetőbb, amit egyszerű netbookokhoz, ultravékony laptopokhoz, vagy teljesen alap tudású normál laptopokhoz szánnak. A Premium már DirectX 10.1 és HD-támogatással is rendelkezik, egyebek mellett, míg a csúcson trónoló Ultimate már videó-kódolásra és HD-videó szerkesztésre is képes.


És ha ez így önmagában még lenne elég, akkor sem kell kétségbeesni, mert adnak még egy fogódzót is: még egy sor matricát, amely egyszerűen és célratörően magyarázza meg, hogy az adott rendszer mit is tud kezdeni a digitális tartalmakkal: megnézni (see), megosztani (share) vagy akár létrehozni (create) is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. peter90
2009.09.10. 15:20
VISSZA A HIRHEZ

Nagyszerű, a Black lemaradt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lancelot23
2009.09.10. 16:10
Igen így van ahogy peter90 mondja. Link
A CPU csak az új platformokhoz jönnek majd így semmi közük a Vision-hoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bandee1219
2009.09.10. 16:22
Az én ős P4esemmel is lehet megnézni, létrehozni, megosztani...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.09.10. 19:04
Sztem jó ez, aki pedig ért is hozzá, az meg tudja neten nézni annak a kiszemelt gépnek minden egyes alkatrészét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!