iPon Hírek

EISA díjak a mobilszférában

Dátum | 2012. 08. 23.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az európai fotós szaklapok összefogásával 30 éve megalapított EISA díjakat (European Imaging and Sound Association) idén sem felejtették el kiosztani az általuk legjobbnak tartott termékek között. Ebben az évben audio, házimozi, autó elektronika, fotó, videó és zöld kategóriákban osztottak ki elismeréseket.


A mobiltelefonok körében a Nokia, a HTC, a Samsung és a Sony részesült kitüntetésben. A húsz ország ötven szaklapjának méltatását a Galaxy S III, az Xperia P, a One S és a PureView 808 vívta ki. Ezek között a legkiemelkedőbb az Xperia P, hiszen ez nem a tudásával érdemelte ki a jutalmat, hanem a környezettudatosságával, ami sajnos nem jellemző ebben az ágazatban. Az Xperia P ezzel megismételte a Xperia Mini tavaly elért sikerét. A kulcsot ezúttal a környezetre veszélyes anyagok körültekintő kezelése, és a kis mennyiségű réz felhasználás jelentette az energiatakarékosság mellett.


A Samsung zászlóshajó, a Galaxy S III lett Európa legjobb okostelefonja. És ennyi legyen is elég, hiszen az EISA zsűrije sem tudott mást tenni, minthogy percekig sorolta a kiemelkedő tulajdonságait, amikkel már mi is tisztában vagyunk. Ezzel a Galaxy S széria sorozatban harmadszor is elnyerte ezt a díjat, ami már több, mint jelzésértékű.


A Nokiához a PureView 808-ban elsőként alkalmazott PureView Pro Imaging technológiának köszönhetően került idén serleg. Itt a 1/1,2"-os, 41 megapixeles felbontású szenzor a Carl Zeiss optikával és a xenon vakuval olyan párost alkot, ami teljesen más dimenzióba helyezi a mobilos fényképezés fogalmát. Sőt, a sötétben való videózásra is gondolva, LED villanót is elhelyeztek a hagyományos vaku mellett. Ha másban nem is szerepelnek kiemelkedően, itt biztosan nem lesz versenytársa a finneknek még egy darabig.


A sort a HTC és a One S zárja. Érdekes, hogy akárcsak a harmadik generációs Galaxy S esetében, itt is a specifikációját és az előállításnál használt különleges technikákat emelték ki, ám a díjat teljesen más kategóriában kapta. A középső One a kiemelkedő közösségi és multimédiás képességeiért fürödhet dicsőségben. Az Androis 4.0.3 a Sense 4.0-val itt különösen jó közösségi integrációval bír, a média terén pedig a Beats Audio támogatással és a 30 képkockás sebességű FullHD videók rögzítésével brillírozik.

Ha végignézzük a nyertesek sorát, és az indoklásokat, akkor nehéz lenne azt mondani, hogy a jövő sok változást hozhat. Hiszen a Galaxy S technológia fölénye évek óta töretlen, a környezetre pedig főleg a Sony fordít különösen nagy figyelmet, és a Nokia is verhetetlennek tűnik a saját pályáján.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. HUFEUR
2012.08.23. 13:57
Nem tudok komolyan venni egy olyan céget/szövetséget, ahol az SGS3 nyerte meg a legjobb telefon díjat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ni89
2012.08.23. 14:50
Én elismerem, hogy hatalmas tudású meg erejű telefon az Galaxy S3, de hogy nem fém hátlapja van egy 200k körüli árú telefonnak, hanem műanyag, az az én szememben eléggé gáz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TaRsY
2012.08.23. 16:39
Ezek szerint a OneX is szar? Merthogy polikarbonát hátlapja van fém helyett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ni89 TaRsY
2012.08.23. 20:02
Ezek a polikarbonátos unibody-s cuccok nem rosszak, minőségérzetre sokkal jobbak, mint az S3 műanyaga, ami ugyanolyan, mint egy 40K-s másik Samsung háza, de én fém mániás vagyok, ezért is vettem Xperia P-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!