iPon Hírek

Eizo FlexScan SX2262W: újdonság profiknak

Dátum | 2009. 11. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Megérkezett az EIZO legfrissebb monitora, amellyel a gyártó kifejezetten a professzionális felhasználókat kívánja célba venni. Az új megjelenítőre a hírek szerint pár hetet még várni kell, ugyanis a termék majd csak január 12-én kerül kereskedelmi forgalomba és elsőként csak Japánban lesz elérhető.


FlexStandAz EIZO FlexScan SX2262W típusjelzéssel ellátott profi monitor 22 hüvelykes képátlóval és 16:9-es képaránnyal büszkélkedik. Az újdonság Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, a termék LCD panelje 6 ms-os válaszidővel (szürkéből szürkébe történő átment esetén), 1000:1 valós kontrasztaránnyal és 280 cd/m2-es fényerővel rendelkezik. A kijelző függőleges és vízszintes látószögei egyarát 178 fokosak, ami S-PVA vagy S-IPS panel jelenlétére enged következtetni. A monitor maximális fogyasztása 90W körül alakul, de az átlagfogyasztás sokkal alacsonyabb, mindössze 45W-os, míg a készenléti fogyasztás 0,7W alatt helyezkedik el. A monitorhoz tartozó stand nem csak előre, illetve hátradönthető, hanem meg is emelhető, sőt el is Színreprodukciós görbe.forgatható. A kijelzőt 30 fokban dönthetjük, illetve jobbra és balra 172 fokban fordíthatjuk el, míg vertikálisan, az óramutató járásával megegyező irányban 90 fokot forgathatunk rajta, ekkor pivot (portré) módban üzemel az újdonság.

A termék az Adobe RGB színterén található színárnyalatok 95%-át tudja megjeleníteni, ennek értelmében a monitor ideális lehet tervezők, fotósok és egyéb, professzionális megjelenítést igénylő területeken dolgozó felhasználók számára. A monitoron a mérnökök összesen két darab DVI portot, valamint egy DisplayPort csatlakozót helyeztek el, de a kínálatban még két darab USB 2.0-s port is helyet kapott (kétportos USB Hub). Megszokott tulajdonság, hogy monitor a VESA támogatásnak köszönhetően akár falra is szerelhető.


Az új monitor várhatóan 811 dollár körüli végfelhasználói áron kerül forgalomba 2010 január 12-én, ám eleinte csak Japánban lesz elérhető, mint azt már hírünk elején említettük. Az újdonság Japánon kívüli forgalmazásával kapcsolatban egyelőre nem érkeztek hírek.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!