iPon Hírek

Éjszakai fotósok kedvence lehet az Oppo R1

Dátum | 2013. 12. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Oppo némi előzetes információval szolgált a következő okostelefonjával kapcsolatosan, így az érdeklődők figyelmét minden bizonnyal sikerült valamelyest felfokozniuk. A gépről az ominózus fotót némi felvezető szöveg kíséretében tették közzé, és magukhoz mérten is eléggé beszédesnek bizonyultak. Lássuk hát, mire számíthatunk az R1 köntösében.

Az Oppo következő mobilja a felső-középkategóriát fogja célba venni, ám ezúttal a külső jegyei semmilyen érdekességre nem engednek következtetni. Az Oppo N1 esetében azonnal láthattuk, hogy nem egy szokványos konstrukcióval lesz dolgunk, de az R1 egy teljesen mezei vas látszatát kelti. Mégpedig egy Sony Xperiáét, ugyanis elképesztően hasonlít a leírt téglatest a Sony által tervezett vonalakra és a kameraelrendezés, valamint az anyaghasználat is azt idézi fel bennünk. Az R1 a keretet leszámítva – ami fém – elölről és hátulról is egyaránt kiemelt strapabíróságú üvegbe lesz burkolva, és a legaprólékosabban munkával lesz tökéletesre csiszolva az egész készülékház. Nem kell tehát recsegő, ropogó illesztésekkel és kopogó hátlappal számolni semmi esetre sem, ami örvendetes – néhány csúcsmodellnél, például a Nexus 5-nél, még jelenleg is vannak ilyen gondok, alsóbb szegmensekben pedig még égetőbb ez a probléma. Persze, mint a legtöbb prémium masinánál, itt is a belsőre irányul majd a nagyobb figyelem. Nézzük, ilyen tekintetben mit tudhattunk meg. Az Oppo N1 után, az Oppo R1 is a kamerára irányuló fejlesztéseket fogja előtérbe helyezni, legalábbis jelen állás szerint. A készülő mobil az éjszakai, rossz fényviszonyok mellett lőtt fotók esetében is jó eredményt fog garantálni. Ebben egy forradalmian újként felvezetett érzékelő lesz a segítségére – ami vélhetően egy optikai képstabilizátorral, és nagyon alacsony F-értéket (apertúra) felvonultató lencsével lesz megtoldva. Továbbá az új, PI névre keresztelt feldolgozómotorról is érdemes néhány szót ejteni: ez a természethű színek megőrzésében lesz a társa a főkamerának. Ennyit hivatalosan a következő Opporól, de azért még nagyvonalakban a pletykákat is érdemes körüljárni. Az előzetesen R829T kódnéven emlegetett eszköz állítólag 5 hüvelykes megjelenítővel lesz felvértezve, a belsejében pedig majd egy, a MediaTektől származó MT6589 variáns fog szolgálatot teljesíteni. Több vélt részlet is napvilágot látott már ugyan ezeken felül az R1-gyel kapcsolatban, ám azok nagyon bizonytalan lábon állnak, több esetben is eltérnek egymástól a különböző források.

Az Oppo R1 bemutatására még decemberben sort fognak keríteni, de már csak valamikor a hónap végén állhat a porondra. Hazánkból pedig csak jövőre lesz megvásárolható, ha az Oppo N1-hez hasonló utat jár be. A mobiltelefont fekete és fehér színben egyaránt meg lehet majd szerezni a közzétett sajtókép tanúsága szerint. Az árral kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott a vállalat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Fzoltan
2013.12.04. 22:25
Most nagyon, NAGYON ellenséges leszek, és kimondom, hogy: Az éjszakai (!) fotósok (!!!) nem egy szutyok telefonnal fognak fényképezgetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Tibike1993
2013.12.04. 23:36
Nekem nem azzal van problémám.. hanem azzal, h hátulról egy kiköpött Xperia Z1, előről csak félig...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.12.04. 23:45
És ez miért probléma?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ThomasStev...
2013.12.05. 05:21
Oppo eregy máá....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Spr1nG
2013.12.05. 08:21
Sötétben fotózás? Minimum egy xenon vaku...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2013.12.05. 09:18
Spr1nG

Vaku nélkül gondolják a dolgot értelemszerűen. Egyéb esetben nem kellene semmi extrát alkalmazni. Itt a környezeti fények összegyűjtését akarják valahogy feltuningolni. Tehát nem villogni, hanem simán fotózni tudsz majd este. PAPÍRON!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. codex
2013.12.05. 11:25
Én sok sikert kívánok az Oppo-nak. Legyen mégegy versenytárs a Samsung, Sony, LG, HTC, és társai mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!