iPon Hírek

Ejtették az Assassin's Creed elleni vádakat

Dátum | 2012. 05. 30.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Körülbelül egy hónapja kezdődött a történet, amikor John Beiswenger beperelte a Ubisoftot, azt állítva, hogy az Assassin's Creed több ponton is megsérti az ő szabadalmait. Beiswenger a szerzője egy Link néven 2003-ban megjelent könyvnek, mely a játékhoz hasonlóan vegyesen sci-fi és történelmi sztorival rendelkezik, és abban is az ősök memóriájához történő hozzáféréssel manipulnának.

Beiswenger ráadásul bevonta a perbe a GameTrailers oldalt is, akik előzeteseket közöltek az Assassin's Creedről, ezzel látszólag ismételten csak szabadalmi sértést elkövetve. Érdekes módon a GameTrailers bíróságon kívül állapodott meg az íróval, így az ügy ezen része korábban lezárult. A Ubisoft elleni pert azonban Beiswenger a mai napon kötelezettségek nélkül ejtette, arra hivatkozva, anyagi erőforrásait más, ettől független üzleti tevékenységekre szeretné fordítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy később még újra előveheti a Ubisoftot, ha úgy kívánja, és fenntarthatja ellene a vádakat.

Beiswenger eredetileg azt állította a vádban, hogy a Ubisoft "direkt másolta és megsértette" az ő művét, ami a művészi világban túlságosan erős kifejezés, hiszen ezek a termékek gyakran egymás ötleteire épülnek. Plusz azok szerint, akik olvasták a könyvét, az Assassin's Creed főszereplője, az itáliai származású Ezio, az egyéb karakterek, valamint a templomosok és orvgyilkosok közötti harcra felépülő sztori is erősen különbözik Beiswenger regényének történetétől.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. mzso
2012.05.30. 18:24
"Assassin's Creed több ponton is megsérti az ő szabadalmait."
Könyv és szabadalom? Ilyen hülyeséget rég olvastam. Talán szerzői jog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. reednow
2012.05.31. 14:05
Na, ez is lefolyt, egy surmóval kevesebb....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!