iPon Hírek

"Ékszervezérlést" tervez a Nokia

Dátum | 2009. 07. 09.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Talán kezdi összekapni magát a Nokia okostelefon-fronton? Egyelőre persze még ne kiabáljuk el, de egy frissen beadott szabadalmi kérelmük legalábbis érdekesnek tűnik, lévén egy kimondottan ötletes mobil-távirányítási rendszert taglal.


Ez pedig annyiból áll, hogy "ékszer-" vagy "ruhanemű-jellegű" holmikat terveznének (lásd kép; pl. gyűrű, csuklópánt vagy szemüveg), amiket a viselő bőrének rándulásait, összehúzódásait és egyéb mozdulatait figyelő érzékelőkkel látnának el. A különböző mozdulatokhoz természetesen különböző funkciókat és parancsokat lehet rendelni, és máris kész a vezeték nélküli távvezérlés a mobilhoz. Az érzékelők emellett aktív visszajelzéssel is szolgálhatnak oly módon, hogy a viselő bőrének egyes pontjain rezgést vagy enyhe nyomást keltenek.

Természeténél fogva persze ennek az ötletnek is megvan az a hibája, hogy ha már bármilyen kiegészítőt külön fel kell vennie az embernek ahhoz, hogy irányíthasson egy készüléket, az már nagyban csökkenti annak a praktikusságát, viszont konkrétan ez a kivitelezés annyiból még talán elkerülheti ezt a csapdát, hogy olyan jellegű kiegészítőkről van szó (gyűrű, csuklópánt, szemüveg), amiket azért szokott hordani az ember. Ha tehát jól csinálják, ebből még akár lehet is valami érdemleges.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Mikeee
2009.07.09. 13:20
VISSZA A HIRHEZ

Erre kíváncsi leszek, de jó ötletnek látszik. Bár bennevan az hogy az ember akaratlanul vagy véletlenül megmozdítja azt amibe az érzékelő van szerelve. Pl elesik, vagy nekimegy valaminek. Vagy ha csuklópánt van rajta és leüt egy legyet kikapcsol a telefon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MassKilla
2009.07.09. 14:29
ez bagatel, ennyi erővel akkor azon is lehetne izgulni, hogy elejtem a telefont, én őszintén szólva gyerekkorom óra többször ejtettem le telefont, mint ahányszor eltaknyáltam...úgyhogy felesleges az ilyenen rágódni, aki nem tud rá vigyázni, az úgyse vesz ilyet, mint ha valaki nem ért a telefonhoz, nem vesz egy 80-ezres mindentudót, és ha folyton elejti a cuccot, akkor utésálló, vagy régifajta téglafont vesz, nem ilyen kis kihajtaható, meg szétcsúsztatható legótelefonokat, amik egy leejtéstől alkotóelemeikre porladnak szét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Roninka
2009.07.09. 15:13
MassKilla: nem tudom miről beszélsz, nekem már másfél éve van szétcsusztatható, nem 1x esett le és mégse hullott szét.. el vagy tévedve nagyon..
Persze más kérdés,ha izomból földhöz .. de megnézem,hogy azt melyik teló éli túl..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Peterku
2009.07.09. 17:59
Ötletes, de a megjelenés után sztem sok-sok évnek kell majd eltelnie, mire elmúlik a dolog csilivili trendisége, és egyszerű, elegáns kiegészítőket vehetünk. Az ábrán látható érzékelőket amúgy lehetne bőr alá is ültetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.07.10. 08:09
Még ha jó is lenne maga az ötlet, csak egy szűkebb célcsoportot tud megcélozni. Ráadásul először lehet, hogy trendi, de ha sok van belőle, akkor már inkább ciki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!