iPon Hírek

EKWB folyadékhűtő blokk Z270-es ASUS alaplapokhoz

Dátum | 2017. 03. 16.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A szlovén EK Water Blocks szakemberei ezúttal az ASUS fejlesztőcsapatával léptek együttműködésbe, amelynek gyümölcseként egy új kompakt folyadékhűtő blokk készült a cég egyes Z270-es lapkakészlettel ellátott alaplapjaihoz. Az EK-FB ASUS Z270E Strix RGB Monoblock névre keresztelt kiegészítő az adott LGA-1151-es processzorfoglalatba illeszkedő CPU mellett az alaplap VRM áramkörének melegedő komponenseit is lefedi, ami tuning alkalmával jótékonyan hathat a tuningpotenciálra és a stabilitásra is.
ASUS Z270E Strix RGB Monoblock
Az új folyadékhűtő blokk alapját a díjnyertes EK-Supremacy EVO blokk adja, így nagy hűtőteljesítményre számíthatunk, miközben a blokk hatékony üzemeltetéséhez akár egy kisebb „vízhozamú” rendszer is elégséges lehet, hisz a folyadékcsatornák gyors átfolyást biztosítanak. A Kaby Lake és Skylake processzorokhoz egyaránt passzoló folyadékhűtő blokk felső része az adott alaplap VRM áramkörét, pontosabban annak MOSFET chipjeit is hűti, így hatékonyan kiváltja a gyári hűtőbordát is.
A termék a mai trendeknek megfelelően RGB LED alapú világítást is kapott, ami négytűs alaplapi kivezetésen keresztül, az Aura Sync funkció keretén belül hatékonyan vezérelhető, de akár külön LED vezérlő áramkörre is kapcsolható, ha szükséges. A gyári LED szalag természetesen könnyedén levehető, ha a kábel kényelmesebb elvezetése miatt erre szükség van, de akár egyedi LED szalaggal is helyettesíthető.
Az EK-FB ASUS Z270 Strix RGB Monoblock egyelőre négyféle ASUS alaplaphoz használható, ezek típusjelzéseit az alábbi felsorolás összegzi. •ROG STRIX Z270E GAMING •ROG STRIX Z270G GAMING •ROG STRIX Z270F GAMING •PRIME Z270-A Az újdonság már meg is jelent kereskedelmi forgalomban, ára pedig 119,95 euró. A termék könnyedén beilleszthető meglévő folyadékhűtő rendszerbe, de akár egyedi szettet is építhetünk köré, ekkor viszont a 120 eurós ár többszörösét is könnyedén el lehet költeni – ezzel számolni kell.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. EMILIEN
2017.03.16. 20:25
Kár, hogy a z170 -es szériához nem csináltak RGB-s verziót :D
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. peti198706...
2017.03.16. 23:24
Szívesen látnák ettől a gyártótól vga-kat kompletten lefedő megoldásokat is. Kár hogy jelenleg nem minden adott fajta kártyához illeszkednek névleges hűtőtömbjeik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!