iPon Hírek

Eladó a MySpace

Dátum | 2010. 12. 01.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

580 millió dollár ellenében vásárolta fel MySpace-t a News Corp. öt évvel ezelőtt - most pedig szeretne megválni tőle, mivel nem igazán elégedettek a dolgok jelenlegi állásával.


Chase Carey, a News Corp illetékesének elmondása szerint az eladás csak egy, a különböző lehetőségek közül; egy új partnerrel például el tudnák képzelni a MySpace megtartását. Ha pedig végül mégis eladás lesz a dologból, meglátása szerint akkor is jó pozícióban vannak, mivel egy ideje teljes egészében átalakították a MySpace-t Facebook-riválisból multimédia-központtá.

Mindenesetre a News Corp nem is járt annyira rosszul a MySpace-szel, mivel becslések szerint mintegy 800 millió dollárt gereblyéztek össze belőle három év alatt egy, a Google-lel még 2006-ban kötött, kellőképpen előnyös hirdetési megállapodás útján - és ebbe még csak nem is számolták bele a megállapodás kétszeri meghosszabításának bevételeit (bár azok feltehetőleg már nem is hoztak ilyen sok pénzt). Ha azonban most valaki felvásárolná az oldalt, úgy annak még kevesebb esélye lenne egy hasonlóan jövedelmező megállapodásra.

Kivéve persze azt az esetet, ha maga a Google vásárolná fel, de ez jelen helyzet szerint nem tűnik túl valószínűnek - még annak ellenére sem, hogy a keresőóriás még mindig nem tudta beindítani a Facebook elleni támadását. Vélhetőleg a Google programozói sem szívesen vacakolnának a MySpace technikai hátterével - legfeljebb a márkanév és a felhasználóbázis az, amiből valamennyi hasznot húzhatna a vállalat. Erősen kérdéses azonban, hogy ez megérne-e nekik egy tényleges felvásárlást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. golya87
2010.12.01. 16:39
Szerintem teljesen beillene a szolgáltatásaik közé a MySpace. Több értelme lenne megvenni a MySpace-t mint mondjuk egy Facebook riválist létrehozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. badclyde
2010.12.02. 12:35
Csakhogy a facebook szép lassan kiüti a google-t a "valós idejű kereséssel", ha a google nem csinál valamit. Úgyhogy a google inkább harcolni fog
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror
2010.12.02. 19:29
Sok semmirekellő oldal. Mire jók ezek? Legfeljebb arra, hogy a sok unatkozó ingerszegény tizenéves ilyen oldalakon kockuljon házicsinálás helyett. Böböbö, nézd meg mit rajzoltam, nyenye, ezt a cikket olvastam el a random.com-on, búhú, nimilyen szuper új bringám van, ehhhee, Kati ismerősnek jelölte Brigit. Ki a rákot érdekel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!