iPon Hírek

Elárasztották Bázelt az okosórák és a hibrid megoldások

Dátum | 2017. 03. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Baselworld a világ legnagyobb órakiállítása, és a története lényegében egészen 1917-ig nyúlik vissza az időben. Az esemény sokat változott az évtizedek alatt, nem is rendezték meg minden évben, és a neve is több alkalommal módosult, a mostani előtt például szimplán BASEL volt és 2003 óta fut Baselworld néven a rendezvény. (Ahol egyébként nemcsak az órák, hanem az ékszerek is nagy hangsúlyt kapnak.)
Az eseményen korábban is szállingóztak már okosórák és hibrid megoldások, 2017-ben viszont gombamód elszaporodtak ezek a termékek. Patinás gyártók, divatmárkák hosszú sorai képviseltették ilyen termékkel magukat. A TAG Heuer és a Montblanc eszközeivel részletesebben is foglalkoztunk néhány nappal ezelőtt, most pedig végigfutunk a többieken is. Maradéktalanul sajnos nincs lehetőségünk minden újítást górcső alá venni, hiszen tényleg több tucatnyi ilyen masina bukkant fel Bázelben, de a fontosabb és az érdekesebb kütyüket megpróbáljuk kiemelni. Kezdjük az újdonságok sorát azokkal az okosórákkal, amelyeken az Android Wear 2.0 van jelen, ugyanis szép számban voltak ilyenek a rendezvényen. A Google operációs rendszerét futtató készülékek általában ugyanarra a sablonra lettek rászabva. Kivétel nélkül az összes ilyen okosóra kör alakú, érintésérzékeny számlapot vonultat fel, és az is szinte mindegyik megoldásra igaz, hogy AMOLED technológiás megjelenítőt használnak, ami egyszerre nyújt remek vizuális élményt és energiahatékony működést. A készülékek java a Snapdragon Wear 2100 platformot vonultatja fel, és a rendszermemória is rendre 768 és 512 MB körül alakul. Ez igazából már egy jól bevált és működő recept, ami optimális működési sebességet és nagyjából 2-3 napos üzemidőt vetít előre az okosórák esetében.
Először ismerkedjünk meg a Guess Connect megoldásával, ami két különböző méretben lesz elérhető. A 44 milliméteres házba bújtatott megoldás egyértelműen az uraknak szól, a 41 mm-es tokozású karóra pedig már a hölgyek szívébe próbálja majd belopni magát. Utóbbi kövekkel lesz megpakolva, a férfiasabb modell pedig egy percosztásos lünettát kapott. Mindegyik megvásárolható lesz ezüst, arany és rózsaarany kivitelben is. A nagyobb eszközből készülni fog sportosabb küllemű és elegánsabb változat is, míg a kisebb dizájnja minden esetben a jó megjelenést tartja szem előtt. A pántokat kedvükre cserélgethetik majd a tulajdonosok. Az árazásról nem esett szó.
A svájci Gc okosórája a Structura szériájú karórák kialakítását örökölte meg, de a neve ennek is egyszerűen Connect lett. Az okosóra 318L ötvözetű rozsdamentes acélból készült, így jól bírja majd a mindennapos kiképzést, de sajnos az elejére csak ásványi üveg került. A szerkezet elérhető lesz hölgyek és urak számára készült kivitelben is, a különbség annyi, hogy az egyik sportos megjelenést biztosító lünettát kapott (ezúttal tachométereset), a másik viszont egy mezei aranyozott keretet. Az órák arany, ezüst, fekete és bronz különböző kombinációiban lesznek fellelhetőek. A Gc ad az anyaghasználatra, éppen ezért az okosórák megvásárolhatóak majd a fémes szíj mellett prémium krokodilbőr pánttal is. Az ajánlott fogyasztói árról itt sem tudunk nyilatkozni, de az biztos, hogy olcsóbb lesz, mint a 800 fontos Montblanc Summit.
A Fossil Q széria új tagjai.
A Fossil csoporthoz tartozó márkákból több is előállt valamilyen okosórával. Maga a Fossil a Q Venture és a Q Explorist modelleket mutatta be az Android Wear 2.0 pártfogásában, és reflektorfénybe állított még kettő hibrid eszközt is. A Q Accomplice és a Q Activist páros analóg számlappal van ellátva, de vannak bennük különböző szenzorok, Bluetooth modul és rezgőmotor is. A hibrid órák előnye a több hónapos üzemidő lesz. A Michael Kors esetében az Access óraszéria gyarapodott kettő olyan készülékkel, amin a Google operációs rendszere fog futni. Az Access Sofie modell a hölgyeknek szól és kecsesebb dizájnt vonultat fel ékkövekkel kiverve, az Access Grayson pedig az uraknak szeretne a bizalmába férkőzni. A Kors okosórák fém és bőrszíjjal is elérhetőek lesznek, de meglehetősen sokáig kell még rájuk várni, ugyanis az ünnepi szezonban fognak a boltokba kerülni.
Michael Kors Access Grayson és Sofie
A Hugo Boss Android Weart futtató terméke.
Felbukkant a Baselworldön a szintén a Fossil zászlaja alá tartozó Misfit Vapor is, ami korábban már bemutatkozott. Ez a remekbe szabott készülék eredetileg még a korábbi Android Wear rendszerrel lett beharangozva, de a rendezvényen a vállalat elmondta, hogy már az Android Wear 2.0 lesz rajta előre telepítve, mikor a boltokba kerül előre láthatólag nyáron. Az Emporio Armani és a Hugo Boss okosórák nemcsak a képességeik, hanem még a megjelenésük tekintetében is átlagosak lettek, ezek csak egy méretben futnak és az Android Wear 2.0 fut rajtuk, szóval szoftveres tekintetben sem mutatnak újat. Ami már egy kicsit érdekesebb, az a Diesel On, okosóra, ami a rendkívül agresszív megjelenésével egészen biztos, hogy sokaknak a tekintetét fogja vonzani. A Diesel On nem is akar hagyományos órának tűnni, az alapértelmezett számlapja nagyon modern, és olyan effektek jelzik a merülő akkut vagy a használaton kívüli állapotot, mint a berepedő vagy a párásodó kijelző. Nem kifejezetten olcsó azért, de abszolút megfizethető okosóra lesz a Tommy Hilfiger TH24/7. Ez a készülék állítólag csak 300 dollárba fog kerülni, és kétségtelen, hogy ez lett a legletisztultabb vonalvezetésű az eddigi okosórák közül.
Diesel On
Tommy Hilfiger TH24/7
A Movado Connect okosóra azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy mennyire egyszerű. A termék egy fekete szilikon szíjjal felszerelve érkezik majd alapjáraton, és acélból lesz a tokozása. Erről egyelőre szinte semmit nem lehet tudni. De vélhetően ugyanarra a kaptafára készülhet, mint a legtöbb fent említett készülék is. Az eszközön előre telepítve lesz a klasszikus Movado számlap mintájára tervezett órafelület, hogy a márka rajongói biztosan elégedettek legyenek. Ez a készülék 500 dolláros áron kerül majd a boltokba előre láthatólag ősszel, és a színválasztékot öt különböző kivitel alkothatja.
Casio Pro Trek Smart WSD-F20S
A Casionak is akad újdonsága, a vállalat a korábban bemutatott okosóráját „ragozta” tovább. A Pro Trek Smart WSD-F20 modell után most érkezik a WSD-F20S kivitel, ami a korábbinál is strapabíróbb lett az üveg cseréjét követően. A Casio szakemberei ezt az Android Wear 2.0 operációs rendszert futtató okosórát már zafír kristályüveg oltalma alá helyezték, ami azt jelenti, hogy a karcokkal szemben sokkal ellenállóbb lesz, mint az alap modell volt. Ezt a fajta üveget alkalmazzák az igazi prémium karórák esetében is a gyártók annak érdekében, hogy azok akár évtizedekig is megőrizzék a karcmentes szépségüket. Az „S-betűs” széria sajnos limitált példányszámban kerül majd a boltokba, és az ára ki sem derült.
Mondaine hibrid óra
A hibrid karórákról fentebb nem sok szó esett. Ezeknek a sora pedig még több modellel bővül majd idén, felsorolni is nehéz azokat a gyártókat, akik ilyen termékkel rukkoltak elő a Baselworld keretében. Csak, hogy néhányat említsünk, ilyen például a Marc Jacobs, a Skagen, a DKNY, a Ted Baker és a híres Mondaine. Ez utóbbi páros egyebek mellett például már fizetési lehetőséget is nyújtani fog, ugyanis NFC chip is lapul az acélból készült házaikban, és ahogy azt a vállalatoktól megszokhattuk, hibátlan a dizájnjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Coreplayer
2017.03.30. 18:00
Basszus az a Tommy Hilfiger óra nem is néz ki rosszul 300 euróért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!