iPon Hírek

Elbocsátásokra kényszerül a Logitech is

Dátum | 2009. 01. 08.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A Logitech-et is elérték a gazdasági válság hatásai, ezért kénytelen 15 százalékkal csökkenteni munkaerejét.

A gazdasági helyzetre való tekintettel tavaly októberben a vállalat módosította 2009-re vonatkozó pénzügyi előrejelzéseit. Az eredeti 15 százalékos eladás- és profitnövekedés helyett már csak 6-8 százalékos bővülést vár az eladott termékek számában és 3-5 százalékosat a bevételben. Ezek azonban még elég merész adatok, mivel a karácsonyi eladások sem úgy sikerültek ahogy várta a cég, pontos értéket azonban nem közölt a vezetőség.

A héten azonban kiderült, még a nagynevű Logitech sem tudja állni a sarat a recesszióval szemben, masszív leépítésekre kényszerül. A 15 százalékos csökkentés a vállalat 3500-as létszámú közvetlenül fizetett munkaerejét érinti, az 500 elbocsátott nagy része azonban nem a gyártási részlegből kerül az utcára.

Ez nem túl jó jel a pénzügyi elemzők szerint, mivel a vállalat számtalan az átlagos vásárlónak is megfizethető termékkel rendelkezik. Most a menedzserek és termékfejlesztők hagyják el a bárkát, a kétkezi munkások elbocsátása pedig talán később várható.

A rossz hírek mellett azonban álljanak jók is, a vállalat nemrég jelentette be új csúcskategóriás egerét, billentyűzetét és headszetét valamint veterán játékosoknak szánt játékvezérlőjét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.01.08. 13:25
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!