iPon Hírek

Elbocsátásokra készül az EA

Dátum | 2012. 04. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Még ezen a héten elbocsát 500-1000 dolgozót az EA, ez a szám a cég márciusi nyilvános adatai szerint teljes munkaerejének 5-10%-át  jelenti. Mi állhat ennek a hátterében?

Az elmúlt év során az EA egy sor strukturális átalakításokon esett át, melynek következtében több felsővezető távozott, a legfelső vezetők csaknem felét (11 emberből 5-öt) pedig a Facebookos játékóriás, a Zynga szívta fel. Az EA az új vezetés, és a nagyfőnök, John Riccitiello agresszív politikájának köszönhetően alaposan túlköltekezett az elmúlt évek során. A fejlesztési költségek az egekbe rúgtak, az eladások megtámogatására nagyszabású és igen drága marketingkampányokba kezdtek, melyeket még a játékok indulása után is folytattak - ez történt pl. a Battlefield 3 és az SWTOR esetében is. Mindezek ellenére az SWTOR nem váltotta be a hozzá fűzött nagy reményeket: bár az eladások száma bíztató volt, ezt beárnyékolta az előfizetők számának folyamatos csökkenése. A PopCap Games felvásárlása 2011-ben anyagilag megterhelő volt az EA számára, és a fentieket figyelembe véve hosszú távon rossz stratégiai döntésnek bizonyult, és azt mutatta, hogy alaposan elbízták magukat. A károk mértékét az mutatja legjobban, hogy az EA részvényeinek árfolyama 61 dollárról 11 dollárra csökkent.

Az EA még nem tett hivatalos nyilatkozatot az elbocsátásokkal kapcsolatban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Krend
2012.04.16. 19:01
Még egy ok, miért kell kalóz szervet indítani SWTORból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Krend
2012.04.16. 19:01
Na ha már megduplázódott a post, akkor átírom a szöveget ebben D: egy üzenet törlése gomb nem ártana ( utolsó a témában elküldtöt üzenethez mondjuk)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. DogTheDog
2012.04.16. 19:04
Ezek gyanitom mind a ME3 befejezesen tevekenykedtek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. djdanee
2012.04.16. 20:10
"az eladások megtámogatására nagyszabású és igen drága marketingkampányokba kezdtek, melyeket még a játékok indulása után is folytattak - ez történt pl. a Battlefield 3 és az SWTOR esetében is"

Mióta van "magyar YouTube" és vannak videó ellőtt szereplő reklámok, egyedül egy olyat láttam, amit nem lehetett lenyomni pár másodperc után. Ez pont egy 15 sec hosszú SWTOR reklám volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2012.04.17. 00:15
"A károk mértékét az mutatja legjobban, hogy az EA részvényeinek árfolyama 61 dollárról 11 dollárra csökkent."
Első gondolatom az volt hogy valahol meg is érdemlik, aztán rájöttem hogy valszeg ennek sem azok a legnagyobb vesztesei akik balph@sz döntéseket hoznak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Mandris90
2012.04.17. 13:43
hmm nyedannyi elpocsékolt pénz reklámra meg idiota védelmi rendszerekre, visszaforgatása annak a pénznek a játék tartalmi és minöségi fejlesztésébe, kevesebb 2 orás játék 30 külön példányban eladott +40 perc játékidö, és talán nem letöltné az ember a duplán tulárazott játékaikat amik még félig sincsenek készen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. taktari
2012.04.17. 20:25
Talan nem kellett volna copypaste-elni a swtor-t
Talan nem az x-edik reszt kene tervezni a jatekokbol ami a csilli-villi grafikan kivul semmiben sem kulonbozik elodeitol max. a meg tobb bugban
Talan teljesen letisztult UJDONSAG-okat kene fejlesztgetni es akkor lenne is ertelme jatekot vasarolni de amig ez a vadkapitalista hozzaallas folyik addig egyek meg azt amit megfoztek maguknak.
Az elmult 5-10evben nem tul sok ertelmes program jelent meg sajnos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Krend
2012.04.18. 16:07
SWTOR szervert amúgy annyira könnyű hostolni, mint wow szervert? Interface 100%ban wowból van szóval elképzelhető van még pár azonos dolog... Engem meg csak a singleplayer része jobban érdekel, esetleg a Battleground még nem rossz,de ha kiadnák csak singlebe én megvenném... (Kotor3)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!