iPon Hírek

Elbúcsúzhatunk a BFG tápegységektől is

Dátum | 2010. 07. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A BFG Tech – aki egyébként az Nvidia neves videokártya gyártó partnere volt – május folyamán jelentette be, hogy kilép a videokártya piacról. A lépést a vállalat illetékesei stratégiai okokkal magyarázták, de egyúttal gyorsan leszögezték azt is, hogy a cég természetesen továbbra is jelen lesz a tápegységek és a játékosok számára készített PC konfigurációk piacán.

A májusi bejelentés után most újabb hidegzuhany érkezett: a BFG Tech a jelek szerint hamarosan a tápegységek piacáról is kilép, a döntésnek pedig anyagi okai vannak. A HardOCP értesülései szerint a tápegységek gyártásáért felelős részleget éppen felszámolják és a korábban felhalmozott raktárkészletektől és felszereléstől már meg is szabadultak. A vállalat újságírói kérdésekre egyelőre nem válaszol. 


A tápegységekkel foglalkozó részleggel egyébként ugyanaz történhetett, mint ami a videokártyással: a gyártó nem termelt elegendő profitot, ugyanis nem volt képes elegendő termék értékesítésére, ami a kiélezett piaci versenyt és a rengeteg piaci szereplőt elnézve nem is csoda. A BFG már az idei Computex alkalmával sem mutatott különösebb aktivitást, ami előre jelezhette a jelenlegi helyzet kialakulását. A vállalat alaplap sorozata tulajdonképpen sosem volt igazán népszerű, a videokártyákból pedig nem jött be annyi profit, amennyire szükség lett volna. Most már a tápegységek piacáról is el fog tűnni a vállalat, így lassan nem sok minden marad a cég portfóliójában a drága, játékosoknak szánt konfigurációkon és az általános számítógépes kiegészítőkön kívül. Hogy a fennmaradó részlegek hoznak-e majd elegendő bevételt a gyártó számára, az rejtély. Amennyiben nem, úgy a BFG Tech napjai sajnos meg vannak számlálva.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Brunze
2010.07.07. 17:58
Már a GTX 200 széria kezdete elött el kellet volna felejteni az nv partnerséget és az íreális árazást és elkezdeni a radeonos bfg karik gyártását és akkor most nem itt tartanának.


Kár értük mert a termékeik minőségével nem volt gond.
A fenmaradó részlegek szerintem még annyi profitott sem hoznak nekik mint a bezárt 2, bár állítólag most a tegra felé kacsintanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Heroes27
2010.07.07. 18:33
ebben iagaza van Mikrobinak. Leglábbis itthon nem volt akkora marketinge, mint mondjuk a játékoknál egy Crysisnak vagy egy NFS-nek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Juliska
2010.07.07. 20:30
Mikrobi: A GTX 200-on nem volt haszon. Nyilvánvaló, hogy ennél minden jobb lett volna. Ha jól tudom, akkor az XFX mellett ők is pályáztak a Radeonokért, de az XFX nyerte a versenyt. Ők élnek és virulnak.
Most is sokan erről írnak, hogy az NVIDIA egy Enthusiast GPU-val versenyez az AMD Performance kategóriája ellen. Ez üzletileg bukás, a hat hónapos késés pedig csak olaj a tűzre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pal07
2010.07.08. 00:55
Az evga után a BFG a kednvencem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.07.08. 14:42
Mikrobi - " nem tudott magának hírnevet szerezni." Akinek valami köze van a számítógéphez, az ismeri a BFG-t egy BFG8800GTX-en a mai napig az égadta világon minden elfut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!