iPon Hírek

Elegáns, körszámlapos okosóra az LG-től

Dátum | 2015. 02. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG úgy fest, hogy addig szeretné ütni a vasat, amíg az meleg, és ezért egy újabb körszámlapos okosórát mutatott be.
Egy teljesen új konstrukció tervezése, kivitelezése és tesztelése nagyon sok időt és energiát vesz igénybe, és éppen ezért úgy gondolták az LG mérnökei, hogy a már meglévő dolgokat használják ki. Fogták a tavaly útnak indított LG G Watch R karórát, és egy átalakított dizájnnal ismét kiadták. Ez igazából azoknak rossz hír, akik új képességeket nyújtó termék érkezésében reménykedtek, de lényegében nem rossz húzás az LG-től, hiszen az újdonság más vásárlóközönséget próbál meghódítani. Az Watch Urbane igazán elegáns, klasszikusabb formavilágú lett, jól passzol majd az öltönyös viselethez, míg az LG G Watch R egyértelműen egy sportosabb, fiatalosabb megoldás.
Az új karóra tokja rozsdamentes acélból készült, és finom csiszolást kapott, így nem hivalkodó, de azonnal látni rajta, hogy valódi fémről van szó. Kétféle színben lesz megvásárolható, a natúr fém mellett egy arany kivitellel rukkolt elő az LG – az előbbi elsősorban az uraknak, az utóbbi pedig inkább a hölgyeknek kedvez. A szíj mind a kettőnél bőr (fekete és barna), amit világos varrással dobtak fel. Mivel a G Watch R-t hasznosították újra, az előlapot egy 1,3 hüvelykes képátlójú megjelenítő uralja, ami az LG P-OLED technológiáját használja. A körpanel 320 x 320 képpontos felbontással (245 PPI) büszkélkedhet, így igazán részletes kép fogadja majd az érdeklődőket. A teljesítményről egy Qualcomm Snapdragon 400 lapka hivatott gondoskodni, amihez 512 MB-nyi rendszermemória, valamint 4 GB-nyi háttértár kapcsolódik, ami az átmeneti adatok, telepített programok és felületek, esetleg zenék tárolására alkalmas. Ez a központi chip négy 1,2 GHz-es órajeleken munkálkodó Cortex-A7 magot állít csatasorba egy Adreno 305 grafikus feldolgozóval megspékelve. Szenzorok terén nem lehet panasz a gépre, van benne egy kompakt, 9 tengelyes érzékelő (giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű), barométer és még pulzusmérő (PPG) is.
A készüléken az Android Wear rendszer fog futni, aminek a legújabb verziója már az Android 5.0 alapjára épül, és tartalmazza a Watch Face API-t, mely lehetőséget biztosít elképesztően változatos órafelületek készítésére. Az okosóra strapabíróságáról nem sokat lehet tudni, de az biztos, hogy a szigetelése jó, hiszen megfelel az IP67 előírásoknak. Ez annyit tesz, hogy a legfinomabb por sem juthat bele, és víz is csak nagyobb nyomás mellett, hosszú idő után okozhat neki gondot – búvárkodni tehát nem érdemes vele, de minden mást bírni fog. Az újdonság egy 45,5 x 52,2 x 10,9 milliméteres térfogatú tokba lett zárva, ez a felületét tekintve kompaktabb lett, mint a G Watch R, ellenben vaskosabb, mivel a korábbi eszköz csak 9,7 mm-re emelkedett ki a síkból. Az üzemideje a 410 mAh-s akkumulátor révén éppen olyan lesz, mint az elődjéé, ez pedig jó előjel, hiszen az folyamatosan aktív kijelzővel is kibírta egész nap.
Az LG Watch Urbane megjelenésével kapcsolatban sajnos egyelőre csak a sötétben tapogatózhatunk. A vállalat sem a debütálás dátumát, sem pedig a várható fogyasztói árat nem hozta nyilvánosságra. A képességek tekintetében azonos Watch R modellért egyébként a bemutatását követően 300 dollárt kértek el, így valószínűleg a Watch Urbane is legalább ennyibe, de még inkább többe fog kerülni a minőségibb anyaghasználatból következően.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibaimp
2015.02.16. 19:06
Na ez már valami, tetszetős, viszont az üzemidő, az pocsék...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2015.02.16. 19:26
*Figyelem, a kép csak illusztráció, a termék a valóságban eltérő lehet.

... avagy az óralap mind a négy képen PS+free transform.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Capritain
2015.02.16. 21:42
na végre! Ez már tetszik, és ha a titkosított szabadalmak közül még a jobbik energiaforrást is kiengedik, akkor az üzemidőre sem lesz majd panasz.

(Viszont női csuklón nekem túl bumszlinak hat, ez inkább férfidesign)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Renhoek
2015.02.17. 01:27
Keressetek rá mekkora fos ez a P-OLED. Beég mint a szemét. Nem ajánlom senkinek sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!