iPon Hírek

Elegáns Samsung monitor hajlított kijelzővel

Dátum | 2014. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung ezúttal a monitorok piacát veszi célba legfrissebb hajlított kijelzős megoldásával, amely az S27D590C típusjelzést viseli. Az új monitor 27 hüvelykes képátlójú, VA panel köré épülő hajlított kijelzőt kapott, viszont nem UHD, hanem "csak" Full HD felbontást kínál, így ára is kedvezőbb.
Az új monitor a Samsung szerint azért érkezik hajlított kijelzővel, hogy egységes megtekintési élményt nyújthasson a közepétől egészen a széleiig. A kijelző hajlítási sugara megegyezik az emberi szem természetes görbületével, így a néző könnyebben elmélyedhet a különböző tartalmakban, legyen szó játékokról vagy akár lebilincselő filmekről. A hajlított kijelző emellett nagyobb látószöget és jobb mélységérzékelést biztosít, így a néző elé panorámaszerű látványvilág tárul, ami 3D szerű hatást biztosít. Ez a háromdimenzióshoz hasonló látványvilág leginkább FPS játékokban élvezhető – például autós és repülős szimulátorokban, illetve akció- és kalandjátékokban. Az effekt a Samsung szerint lenyűgöző – erről árulkodik a lenti reklámfilm is.
A játékosokat speciális Game Mode funkció is segíti: ez egy gombnyomással bekapcsolható, és arról gondoskodik, hogy az elmosódott képeket kijavítsa, valamint színek és kontraszt tekintetében is optimalizálja a képet a lehető legjobb láthatóság elérésének érdekében.
A hajlított kijelző tehát 27 hüvelykes képátlóval bír és 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A LED-es háttérvilágítással ellátott panel meglehetősen magas, 3000:1 tipikus kontrasztarányt kínál, és fényerőssége is magas, hiszen 350 cd/m2-es értéket képvisel. Utóbbi értékeknek köszönhetően a gyártó szerint a monitor élethű képet kínál, ahol a fekete még feketébb, a fehér hófehér, a színek pedig élénkek és gazdagok. Maga a VA panel egyébéként 4 ezredmásodperces (GTG) válaszidő mellett üzemel, függőleges és vízszintes betekintési szögei pedig egyaránt 178 fokosak.
Az elegáns állvánnyal érkező, minimalista dizájnnal büszkélkedő monitor a minél felhőtlenebb szórakoztatás érdekében két darab 5 wattos beépített hangszórót is kapott. A termék VESA 100-as támogatással kerül forgalomba, így falra vagy egyedi állványra is könnyedén felszerelhető. A gyári állvány csak a monitor előre, illetve hátra történő döntését engedélyezi.
A videó bemenetek között DisplayPort, HDMI és D-Sub csatlakozó sorakozik, de rajtuk kívül 3,5 milliméteres jack audió kimenet, valamint 3,5 milliméteres jack audió bemenet is szerepel a kínálatban. Az új montor a dolgok jelenlegi állása szerint október folyamán kerülhet az üzletek polcaira, ára pedig 409 euró lesz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. daved50
2014.09.18. 15:27
szép
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. beholdthel... daved...
2014.09.18. 15:41
A monitor vagy az ára? D

Amúgy elfogadnám, de 120e-t nem adnék ki érte =/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Bzsolt
2014.09.18. 15:57
Ugyanilyen paraméterekkel rendelkező Benq AMVA panel 60k, hajlítsd meg és máris 120
Megy ez ennél jobban is a Samunak, várjuk az új saját fejlesztésű pls paneleket...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!