iPon Hírek

Elegáns, sokoldalú UHD monitort mutatott be a Philips

Dátum | 2015. 06. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Elkészült a legújabb Philips monitor, amely ezúttal az UHD ligában versenyez a konkurensek termékei ellen. A MultiView sorozatot erősítő BDM3275UP modell egy 32 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képarányú LCD panelt kapott, ami IPS-AHVA alapokon nyugszik, így széles, 178 fokos betekintési szögeket kínál. A 12-bites LuT-ból dolgozó 10-bites panel remek képminőséggel és kiváló színhűséggel rendelkezik – az sRGB színteret teljes egészében képes lefedni. Az új monitor 1,074 milliárd különböző színárnyalat megjelenítésére képes.
Az BDM3275UP modell 1000:1 tipikus kontrasztarány és 350 cd/m2-es maximális fényerősség mellett dolgozik, GtG válaszideje pedig 12 ms-os értéket képvisel – utóbbi a SmartResponsible eljárás jóvoltából akár 4 ms-ra is csökkenthető. A panel 3840 x 2160 pixeles natív felbontást kínál, maximális képfrissítési rátája pedig 60 Hz. Szemeink védelme érdekében villódzás-mentes ledes háttérvilágítás lapul az IPS-AHVA panel mögött, így huzamosabb ideig is kényelmesen, szemfáradás nélkül nézhetjük a monitort. A videó bemenetek között minden fontos csatlakozó képviselteti magát: kapunk egy D-Sub, egy dual-link DVI, egy DisplayPort, valamint egy MHL-képes HDMI 2.0-s bemenetet is. Extraként két darab 3 wattos hangszórót is beépítettek a termék házába, de a fedélzetről a négyportos USB 3.0-s hub sem hiányzik – igaz, a fotó alapján két port USB 2.0-snak tűnik. A MultiView támogatás jóvoltából egyszerre két eszköz képe is megjeleníthető a monitoron, hála az osztott kijelzős módnak, valamint PiP (kép a képben) és PiB (kép a kép mellett) támogatás is rendelkezésre áll.
A kijelző zökkenőmentes beállításáról a SmartErgoBase állvány gondoskodik, amely a monitor döntését -5 és +20 fokban, elforgatását +/- 170 fokban, magasságállítását pedig 180 milliméteres tartományon belül engedi. Extraként még pivot/portré mód is aktiválható, azaz a kijelző bármikor elforgatható 90 fokkal, ha szükséges. A VESA 100-as támogatás jóvoltából a monitor akár konzolra is szerelhető. Az újdonság állvánnyal együtt 742 x 657 x 270 milliméteres mérettel bír, állvány nélküli kiterjedése pedig 742 x 438 x 61 milliméter. Fogyasztás tekintetében 55 wattos tipikus értékre kell felkészülni, de az ECO mód aktiválásával ez az érték 31,5 wattra csökkenthető. Készenléti állapotban 0,5 watt alatti, kikapcsolt állapotban pedig 0,3 watt alatti fogyasztást produkál az újdonság – amely egyébként beépített tápegységet tartalmaz.
A Philips MultiViewBDM3275UP a gyártó hazai weboldalán már feltűnt, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan mikortól lesz kapható, valamint az is rejtély, hogyan alakul listaára.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!