iPon Hírek

Elegáns számítógépházzal rukkolt elő a Lian Li

Dátum | 2016. 04. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Lian Li egy közepes formátumú toronyházzal jelentkezik a piacon, amely kellően sok bővítőhellyel érkezik, a tápegység és a meghajtók bővítőhelyeit pedig nagy alumínium elválasztó lappal takarja el a kíváncsi szemek elől. Utóbbinak, illetve a fejlett kábelmenedzsmentnek köszönhetően minimális erőfeszítéssel hozható létre igényesen összképet mutató, kábeldzsungeltől mentes beltér, ugyanakkor bővíthetőség terén sem kell komoly kompromisszumokat kötni.
A PC-J60 kívülről letisztult, minimalista dizájnt mutat: a szálcsiszolt alumínium előlap felületét csak néhány előlapi port töri meg, oldalt azonban már található néhány figyelemfelkeltő motívum. A ház bal oldallapja tömör, illetve plexi ablakos kivitelben egyaránt elérhető lesz – utóbbinál a tetőlap és az előlap szélén található „minta” piros lesz, ahogy a fotón is látható.
Az oldalablakos modell fekete, az oldalablak nélküli pedig natúr belsővel várja a különböző hardverkomponenseket, az alaplaptálca pedig szokás szerint most is tartalmazza a szerelőablakot. Az ATX vagy microATX formátumú alaplapot fogadó ház belsejében a bővítőkártyák 410 milliméternyi, a processzorhűtő 160 milliméternyi, a tápegység pedig 210 milliméternyi hellyel gazdálkodhat. PCI bővítőhelyekből összesen hetet kapunk.
A tápegység a ház alján, leválasztott légtérben foglal helyet, méghozzá hátul. Előtte az adattárolókat fogadó bővítőkereteket szállásolták el, amelyekben négy darab 3,5 hüvelykes meghajtó fér el, de az alaplaptálca előlap felőli részén ugyancsak jelen van egy 3,5 hüvelykes, illetve egy 2,5 hüvelykes bővítőhely.
A 210 milliméter széles, 507 milliméter magas és 489 milliméter mély számítógépház üresen 6,48 kilogrammot nyom a mérlegen, szellőzésére pedig aligha lehet panasz. Az előlap mögött két darab 120 milliméteres átmérőjű légkeverőt helyeztek el, amelyek egyenesen a bővítőkártyákhoz fújják a friss levegőt. A ház alján egy 140 milliméteres ventilátor dolgozik, ami az adattárolókhoz és a tápegységhez juttat friss levegőt. A tetőlapra három darab 120 milliméteres ventilátor szerelhető, de igény szerint akár 430 milliméter hosszú, 160 milliméter széles és 60 milliméter vastag hőleadó radiátor elszállásolására ugyancsak van mód. A friss levegőt szállító ventilátorok előtt természetesen minden esetben kivehető, mosható szűrő található.
A Lian Li újdonsága két darab USB 3.0-s előlapi porttal érkezik, valamint fejhallgató kimenetet és mikrofon bemenetet is kínál. A plexi oldalablakkal és fekete belsővel rendelkező PC-J60-as modell 210 dollárba kerül, tömör oldallapos társáért pedig 189 dollárt kérnek el. A termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. croix
2016.04.11. 12:27
nem tudom ki az aki Lian Li házat vesz... némelyiknek ok a formaterve, de az árakkal iszonyat el vannak szállva...
AeroCool-nak is van ugyan ilyen letisztult, legalább ennyire jó kábelmenedzsmenttel ellátott házai, és harmad ennyibe kerül, ugyan úgy alumíniumból meg minden...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sirpalee
2016.04.11. 13:53
Hat azert kozel sem egy kategoria a ketto. A lian-li felsokategorias cuccokat csinalt mindig is, ennek megfeleloek az araik. Az veszi altalaban, aki megengedheti maganak ezt a kategoriat, es nem sajnalja ra a penzt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. xcomman
2016.04.11. 14:08
Még egy 70k Huf-os corsair ház sincs a közelében egy lian li-nek. Legalábbis annak biztos nem amit én vettem. Se szellőzésben, se szerelésben. A külső meg egyéni izlés kérdése, azt nem említem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Gunther xcomm...
2016.04.11. 15:39
Kiszedted egy Lian Li ház alaplaptálcáját és azt használod gépháznak?
Mert elképzelni nem tudok olyan gépházat ami annyira jó hogy a Corsair gépházak közelében sincsenek szerelhetőségben és szellőzésben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp Gunth...
2016.04.11. 16:10
Pedig xcomman igaza van, nekem is van egy régi lian-lim, kb. 10 éves és olyan dolgokat vonultat fel, amiket sok gyártó csak mostanában hozott be a házaiba. Azért cseréltem csak, emrt azek a marha nagy 30+ cm-es vga-k nehezen férnek el (az enyémben, mert régi).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.04.11. 19:48
"A ház bal oldallapja tömör, illetve plexi ablakos kivitelben egyaránt elérhető lesz – utóbbinál a tetőlap és az előlap szélén található „minta” piros lesz, ahogy a fotón is látható. " --> plexi!?!? olcsósít a lian li? Hol van a kínai kisgyerekek hajával és könnyével felpolírozott edzett üveg amin a pók is megcsúszik? Szégyen és gyalázat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!