iPon Hírek

Elenyésző árcsökkenés a merevlemezeknél

Dátum | 2007. 11. 12.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az iSuppli jelentése szerint kis mértékű (4-6 százalékos) árcsökkenésre lehet számítani év végéig a merevlemezek piacán.

A merevlemezek ára idén nyáron nagy mértékben csökkent főként az egyre nagyobb kapacitású darabok megjelenése miatt. Ősszel pedig a merevlemeztányérokon végzett fejlesztések miatt a régi készletet takarították ki a gyártók. Az iSuppli szerint az árak negyedik negyedévben 4-6 százalékkal fognak csökkenni, de úgy tűnik nem a vásárlók lesznek a fő haszonélvezők.

Samsung Spinpoint F1
Az előrejelzések szerint a merevlemezek iránti kereslet év végéig 11,3 százalékot fog növekedni a PC és számos nem hagyományos merevlemez-alkalmazási szegmens miatt. A gyártók az ilyen területek felé egyre nagyobb figyelmet indítanak, mivel a vártnál jóval nagyobb növekedést produkálnak. Ilyenek például a játékkonzolok, a digitális videókamerák.

A keresletnövekedés minden bizonnyal jó hír a gyártók számára, ugyanis az egyre jobban élesedő verseny miatt nehéz egyre nagyobb profitra szert tenni ebben a piaci szegmensben. Az árcsökkenés nagyon kis mértékű lesz, talán nem is nagyon fog érződni kis hazánkban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.12. 07:43
Az iSuppli jelentése szerint kis mértékű (4-6 százalékos) árcsökkenésre lehet számítani év végéig a merevlemezek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!