iPon Hírek

Elérhető a Google saját webböngészője

Dátum | 2008. 09. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Google legújabb terve az, hogy betör a webböngészők piacára és konkurenciát állít a népszerű alkalmazásoknak, mint például a Firefox-nak, az Internet Explorer-nek és a Safari-nak. A vállalat új szoftverének béta változata már elérhető, a Google állítása szerint a Chrome névre hallgató újdonság számos olyan megoldást tartalmaz, amelynek segítségével kényelmesen és gyorsan böngészhetünk a neten. A Chrome bemutatásához egy 38 oldalas képregényt is készítettek a Google szakemberei, amelyből kiderül, hogy melyek a szoftver főbb tulajdonságai.


A Chrome újfajta tabokkal (fülekkel) rendelkezik, amelyek az ablak felső részén helyezkednek el, és amelyek teljesen külön feladatként futnak, így elkerülhető a rendszer memóriájának pazarlása, illetve növelhető a program stabilitása - állítják a mérnökök.

A Chrome ún. Webkit motorra épül, amely egy új javascript motort is tartalmaz, a V8-at. Az új javascript motor a jövőben megjelenő következő generációs webes alkalmazásokat is támogatja, amelyek a jelenlegi böngészőkkel nem kompatibilisek. A Google néhány komponenst a Mozilla Firefox-ról is "koppintott". A Mac felhasználók Safari névre hallgató webböngészője is Webkit alapokon nyugszik, így a Chrome valószínűleg kompatibilis lesz a jelenlegi internetes oldalakkal.

A Google újdonsága már Mac OS és Linux rendszerekhez is készül, ám egyelőre csak Windows Vista és Windows XP operációsrendszerekhez érhető el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Alamos
2008.09.03. 13:29
Maki bocsánatot kérek Emese nevében tőled, hogy neked Ukrán Win-ed van ezekszerint, vagy ők hackelték ki számodra.

Nálam magyar jött be, jó pár hátrányt láttam benne FF-hez képest, úgyhogy amíg pár dolog nem módosul benne, én tuti nem fogom használni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.09.03. 17:59
Ilyen pl. a NoScript bővítmény az FF-ben ami kegyetlenül hiányzik és alapnak illene lennie.
Vagy a Web of Trust és az AdBlock - utóbbi általában bennük szokott lenni, de nagyon gyéren.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!