iPon Hírek

Elérhető a LucidLogix Virtu MVP 2.0-s kiadása

Dátum | 2013. 02. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A neves izraeli vállalat Virtu MVP 2.0-s szoftvercsomagja az Intel Sandy Bridge, illetve Ivy Bridge processzoraival szerelt konfigurációkhoz érhető el, és természetesen mind Nvidia, mind pedig AMD videokártyákkal képes együttműködni. A Lucid Virtu MVP 2.0-s kiadása a Virtual Vsync és a Hyperformance technológiák támogatásával érkezik, képminőség és rugalmasság tekintetében pedig felülmúlja elődjét, az első generációs Virtu MVP szoftvercsomagot. Az újdonság egy új, animált felhasználói kezelőfelületet kapott, amely a .Net keretrendszer 4.0-s kiadására támaszkodik. Az alkalmazás több nyelvet is támogat és zökkenőmentesen használható Windows 8 alatt is. A vállalat szakemberei szerint az "AAA" kategóriájú játékoktól a kazuár játékokon át egészen a tartalomkészítő alkalmazásokig minden szoftver képes profitálni a Virtu MVP 2.0-s kiadása által kínált előnyökből mind sebesség, mind pedig képminőség tekintetében. A vállalat szakemberei több száz népszerű játék alatt tesztelték a Hyperformance támogatás működését, ami reszponzívabbá, rugalmasabbá teszi a játék irányítását, illetve futását. A tesztelt címek között a Diablo III, a Dragon Age II, a Lost Planet 2, a Mass Effect 3, a Metro 2033, a S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat, a Star Craft II és a The Elder Scrolls V Skyrim egyaránt jelen volt - hogy csak néhányat említsünk.

Az új alkalmazás háromféle változatban érhető el: Basic, Standard és Pro kiadásban. Ezek sorrendben 34,99 dollárba, 44,99 dollárba, illetve 54,99 dollárba kerülnek. Mindhárom változat esetében elérhető a GPU virtualizációs technológia, amellyel videokártya használata mellett is kiaknázhatóak a QuickSync támogatásban rejlő lehetőségek, így hardveres gyorsítás mellett kódolhatunk videókat. Erre a Virtu MVP alkalmazása nélkül nincs lehetőség, ha az IGP mellett videokártya is helyet foglal a rendszerben. A GPU virtualizációs szoftver emellett képes a GPU és az IGP közötti váltásra is, így energiát takarít meg. A Standard kiadás az említett lehetőségek mellett már Virtual VSync támogatást is kínál, a Pro kiadásban pedig Virtual VSync és Hyperformance támogatás egyaránt helyet kapott. A LucidLogix szakemberei szerint az ideális Virtu MVP 2.0-s konfiguráció Ivy Bridge vagy Sandy Bridge sorozatú processzorra épül, és legalább GeForce GTX 460-as szintű, vagy ennél gyorsabb Nvidia, illetve AMD videokártyát tartalmaz. Rendszermemóriából 2 GB-nyi ajánlott. A Virtu MVP 2.0 Windows 7 és Windows 8 támogatással érkezik - természetesen mind a 32-bites, mind pedig a 64-bites rendszereken fut. A VIrtu MVP 2.0 már bárki számára kipróbálható, ehhez csak a vállalat weboldalán található 30 napos próbaverziót kell letölteni. A cég kiemelte: a fentebb közölt szoftverárak akciós áraknak minősülnek, így ezek csak korlátozott ideig lesznek érvényben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

17. atti2010
2013.02.21. 08:08
Ingyen sem kellene nem hogy pénzért bugos sz@r.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. kiskoller
2013.02.21. 08:29
Engem a remote session technológiája érdekelne. Elvileg képes egy WLAN-on átküldeni 2 játék képét és hangját, teljesen korrekt késleltetéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. langward
2013.02.21. 08:35
atti2010: +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Tyrel
2013.02.21. 09:10
Mi a bánatos rossebnek fizetnék egy termékért amiért egyszer már fizettem - konkrétan a Virtu chipért az alaplap árába kalkulálva?!...

Ez olyan mint ha az ATi pénzt kérne a Catalyst driverért, hogy használható legyen a videokártya amiért amúgy már fizettél...

Arról nem is beszélve hogy az eredeti Virtu MVP egy használhatatlan, bugos, ipari hulladék. Ezek után még elvárják hogy ugyan annak a szemétnek a 2.0 verziójáért jó pénzt fizessünk, abban bízva hogy fú az majd hátha jobb lesz?...

Szerk.:
Háhá, és az első dolog ami fogad a honalpon:
"Does not support AMD display driver 13.01"

Ez már a legalja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Merwenus
2013.02.21. 10:01
"A GPU virtualizációs szoftver emellett képes a GPU és az IGP közötti váltásra is, így energiát takarít meg."

BullSHIT. Van fogyasztásmérőm, és direkt TÖBBSZÖR több driverrel más más windowsokon kipróbáltam, teszteltem. (kb negyed évente)

Ivy 3570k + HD7850 + Asus Z77-V

Alapjáraton a gép 67-68 wattot eszik, ha kiveszem a videókártyát, és CSAK az IGPU megy, akkor eszik 50-55 wattot.

Ennek örömére, mondván alapjáraton tudok spórolni akár 30% energiát, kipróbáltam 4 különböző driverrel, 12.4/12.4b, őszi driverrel, valamint a legújabbal.

Virtu MVP ugye semmit nem fejlődik, de mit is várjunk tőle ingyen.


AMDnek elméletileg van hihetetlen atom biztos "ha nem használod leáll teljesen" megoldása, ami működik 10ből 1 alkalommal, és ha kikapcsol a monitor pár kegyetlen kerregés kattogás következtében leáll a videókártya ventije, és tényleg hybernálja magát, így alig fogyaszt, de ez ritkán jön be.

VISZONT ha igpu-ba van kötve monitor, és csak az asztalt bámulom fél órán át, akkor 70~ watt körüli a fogyasztás, úgyhogy nem hogy kevesebb, még többet is fogyaszt, mint ha videókártyába dugnám.


Több játékkal leteszteltem, amivel játszom, gyakorlatban ez az MVP rettentő sok fagyást okoz, van hogy induláskor befagy a játék, van hogy játék közben, instabil az egész.

Gyakorlatilag emiatt a megoldás miatt költöttem +30k-t a gépre a nyáron, és semmit nem értem el vele, úgyhogy elmehetnek a sunyiba az új is ugyanolyan, de már pénzért adott frissítésüket!

Jah és hogy pozitívat is mondjak, 3D mark valóban hoz pár százalék plusszt, de sajnos azzal igen ritkán játszom, minden másnál vagy vesztettem, vagy el se indult, vagy ugrált a kép össze vissza.

HULLADÉK.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Leeroy
2013.02.21. 10:28
És akkor mi van, ha izraeli?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Beatmad
2013.02.21. 10:37
Én nvidia + sandy bridge-el használom teljesítmény növelésre, tökéletes, nagyon jó szoftver, nem bugos, nem fagy ahogy itt a sok okos írja...
már csak virtualsyncel hoz minden játékon 30% plusz sebességet, még az olyanoknál is mint pl a far cry 3 ami nincs is benne a hivatalos support listbe csak kézzel adtam hozzá! De ugyanúgy irtó sokat dob a crysis 2, crisys 3 vagy bármilyen játékon!
ahhol meg támogatott a hyperformance mód meg valóban jön az a plusz 70% teljesítmény is Ja és emberek nem kell szidni hogy bugos, persze hogy nem működik ha bepipálod a hyperformanceot egy olyan szoftvernél ami nem is támogatott...!
az energiatakarékos mód viszont tényleg nem jó semmire és hibás is.
Amúgy egyenlőre nem tudom gyakorlatilag mivel jobb az új fizetős verzió? mert hogy semmivel nem tud többet mint az ingyenes verzió, amit még amúgy ugyanúgy frissítenek sőt még frissebb is mint a fizetős
Valószínűleg egy idő után biztos csak a fizetős verzió lesz frissítve ennek én se örülök, de nem kell szidni hogy bugos meg szar mert nem igaz nagyon jól működik!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. siita
2013.02.21. 10:44
Leeroy:

Gondolkodj egy kicsit barátom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. abonyig
2013.02.21. 10:46
Üdv!
én egy i5-3570 és egy gtx660-al használtam, több játéknál tapasztaltam, hogy ez biza nem jó
volt, hogy el sem indult vele a játék, pedig benne van a support list-ben, hyperformance bekapcsolásával pedig (cod: mw2 alatt) nem lehetet sniperezni, mert nem láttam semmit a távcsőben csak nagy fehérséget...
engem nem győzött meg már az ingyenes verzió sem, biztos nem fizetnék érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. abonyig
2013.02.21. 10:46
Üdv!
én egy i5-3570 és egy gtx660-al használtam, több játéknál tapasztaltam, hogy ez biza nem jó
volt, hogy el sem indult vele a játék, pedig benne van a support list-ben, hyperformance bekapcsolásával pedig (cod: mw2 alatt) nem lehetet sniperezni, mert nem láttam semmit a távcsőben csak nagy fehérséget...
engem nem győzött meg már az ingyenes verzió sem, biztos nem fizetnék érte.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Leeroy siita
2013.02.21. 11:07
Ugyan mit kéne gondolkodni? Prejudikálunk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Beatmad
2013.02.21. 11:13
cod-al pont nem próbáltam, tény hogy sokat kell konfigolni szinte minden játéknál kicsit szórakozni kell a beállításokkal, nem egy felhasználóbarát program, de jó teljesítményt ki lehet csikarni a játékokból. Persze nem hiszem hogy én is ki fogok perkálni 14k-t a fizetősért ami még roszabb is mint az alaphoz licenszelt letölthető ingyenes verzió
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Humbuk
2013.02.21. 17:06
A fizetős dolgot én sem értem, ha már kiperkáltuk érte a pézt...
Nekem i5-3570k+gtx560+p8z77-v lx trió van, de még nem jutott eszembe feltenni a virtu-t. Nem is igazán érdekel.

Én annak örülnék, ha az NV, ill a catalyst driverek tudnának létesíteni egy virtuális-sli/xfire-t az igpu-val 3rd party programok nélkül. (Pl lehetene állítgatni, ahogy a physixet is)
Úgy tudom, hogy a virtut csak akkor tudom használni, ha az igpuba "dugom bele" a monitort. Ez igaz? Visszafelé nem műxik? PL: hogy NV-ben a monitor és az igpu besegít?
Ha valakinek van linkje jó leírással, szívesen veszem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Humbuk
2013.02.21. 18:36
közbe utána néztem haha... csak annyi a különbség, hogy ha a dgpura van dugva nincs power saving. hmhm

Lehet kipróbálom ezt a vackot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. krutyifix
2013.02.21. 20:40
random fagy tőle a legstabilabb játék is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy
2013.02.22. 01:02
Én pedig szeretném használni, csak épp a lapom maradt ki a szórásból. (Legalábbis a sima Virtu esetében. Ugyanakkor van más Asus H61-es lap, ami támogatott. Ki érti ezt...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pidzse
2013.05.20. 12:43
Jó nagy szemétség amugy megveszed az alaplapot 30 ezerért és aztán még nem is tudod rendesen használni mert még külön kell fizetni de jó. Ezt hivják jo nagy szemétségnek de megtehetik ezt is. Ha tudom ez lesz nem veszek z alaplapot csak simát. Jó nagy beetetés volt ez is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!