iPon Hírek

Elérhető a Microsoft Lync próbaverziója

Dátum | 2010. 11. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft Lync néven egy új kommunikációs platformot kínál a cégek és vállalkozások számára, amely hatékony, kompromisszumoktól mentes kommunikációt biztosít. A szoftver az Office Communications Server utódjául szolgál, próbaverziója pedig már le is tölthető. Az újdonság december elsejétől kezdve kerül kereskedelmi forgalomba.

A Lync lényege abban rejlik, hogy többféle kommunikációs formát kínál: a termék alkalmazásával lehetőség van audió- vagy videó konferencia kezdeményezésére, asztalmegosztásra, azonnali üzenetküldésre és számítógépek között zajló hanghívások lebonyolítására is. A platform képes együttműködni a Microsoft Office, SharePoint és Exchange alkalmazásokkal is és zökkenőmentes átállási lehetőséget biztosít azáltal, hogy a meglévő rendszerekkel tökéletesen kompatibilis, ami kulcsfontosságú tulajdonság vállalati környezetben. A rendszer központi, biztonságos felügyeleti struktúrával áll a rendszergazdák rendelkezésére, alacsony költségek mellett üzemeltethető és megfelelő rugalmasságot nyújt. Az új platform segítségével a munkatársaknak nem kell specifikus kommunikációs eszköztől függeniük, mint amilyen például az e-mail, hanem mindig kiválaszthatják az adott helyzetben legmegfelelőbbnek ítélt kommunikációs formát, amelynek segítségével aztán könnyedén, hatékonyan tarthatják a kapcsolatot egymással.

Microsoft Lync: új korszak nyílt a vállalati kommunikációban.
A Microsoft Lync-hez már most is több, mint 70 féle hardver érhető el, amelyek mind-mind a friss platformhoz lettek optimalizálva. A termékek között IP telefonok, headsetek, webkamerák és kihangosítók vannak jelen. A Lync-hez több, mint 30 partner műhelyében készülnek a különböző kiegészítő alkalmazások, amelyeket különféle méretű és típusú vállalkozásoknak szánnak. A szoftveres megoldások között kommunikációs központok, hívásrögzítők, könyvelési és teljesítményfigyeléssel kapcsolatos alkalmazások, valamint a kommunikációt az üzleti folyamatokba integráló alkalmazások is jelen vannak.

A hírek szerint a Microsoft Lync 2010 és a Microsoft Lync Server idehaza 2010. december elsejétől kezdve lesz elérhető. A Microsoft Lync Online 2011-től kezdve az Office 365 részévé válik és a hangkommunikációs funkciók megjelenésére is ekkortól kezdve lehet majd számítani. A Microsoft Lync új termékcsalád-márka a korábbi Microsoft Communications Server, Microsoft Communications Online és Microsoft Communicator termékeket váltja fel és ötvözi, a Microsoft Lync Web App és a Microsoft Lync Online megoldásokkal kiegészülve.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!