iPon Hírek

Elérhető a szeptemberi Catalyst

Dátum | 2008. 09. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD szoftver műhelyében elkészült a gyártó Catalyst névre hallgató meghajtóprogramjának legfrissebb, szeptemberi változata, amely számos hibajavítással és néhány újítással jelentkezik. A Catalyst 8.9-es verziójában korai OpenGL 3.0-s támogatást találnak az érdeklődők, valamint az új szoftver segítségével a négyutas Crossfire X rendszerek tulajdonosainak lehetőségük nyílik a GPU-k tuningolására az Overdrive szoftver alkalmazása mellett.

Az új illesztőprogramban a Radeon X1000-es sorozattól felfelé lehetőségünk van egyedi 50Hz-es 1080p megjelenítési módok beállítására, ennek segítségével az említett módot a lehető legjobban testreszabhatjuk, hogy az tökéletesen illeszkedjen a megjelenítőnk kijelzőjéhez. Az OpenGL 3.0-s támogatás egyelőre csak 10 darab kiterjesztést tartalmaz, de az AMD ígéretei szerint a szabvány támogatása a jővőben tovább fog bővülni.


Az új driver számos, játékokkal kapcsolatos hibajavítást is tartalmaz, ezek között olyan címek találhatóak, mint például az Age of Conan, Assassin's Creed, Clive Barker's Jericho, Company of Heroes, DiRT, és a Race Driver GRID. A legfrissebb illesztőprogram 32- és 64-bites Windows XP-hez, valamint 32- és 64-bites Windows Vista-hoz egyaránt elérhető, letöltéséhez a gyártó Game! weboldalára kell ellátogatnunk. A driver kiadási nyilatkozatát itt találjuk, ebben benne van a szoftverrel kapcsolatos összes változás PDF formátumú, angol nyelvű leírása.

Természetesen a Linux felhasználók sem maradnak új Catalyst nélkül. A 8.9-es változat OpenSuSE 11 és Red Flag DT6SP1-es disztribúciókhoz egyaránt elérhető, természetesen ebben a változatban is számos hiba javítását találjuk meg. A szoftverben a 2.6.26-os kernel, a WINE, a Catalyst Control Center Linux Edition és a HDMI audió kimenet különböző hiányosságai kerültek javításra. A Linux változat kiadási nyilatkozata itt, a 32-bites meghajtóprogram ezen az oldalon, míg a 64-bites változat itt található.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Multitask
2008.09.18. 14:44
A Windowsos pdf-es kiadási nyilatkozat nekem nem jön be :S
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fix3r
2008.09.18. 17:07
Felülírja a régit tehát nem kell letörölnöd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!