iPon Hírek

Elérhető a Tizen új fejlesztői csomagja és forráskódja

Dátum | 2013. 02. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung folyamatosan dolgozik a színfalak mögött a Tizenen, ami a vállalat "B-terve" lényegében. A Samsung jelenleg a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, de az okostelefonok terén szinte mindent az Androidra építenek, ami bizony nem biztos, hogy jó megoldás. A Samsung sosem szeretett mindent egy lapra feltenni, ezért is jött például sok készülék még Symbiannal akkor is, amikor már egyértelmű volt a Samsung TouchWiz, majd az Android sikere, és ezért is hozták létre korábban a bada OS-t, ami végül nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az új alternatíva értelemszerűen most a Tizen, ami felhasználja a badával gyűjtött tapasztalatokat is. A rendszer gőzerővel készül, erre a legjobb bizonyíték a most leleplezett második verziós szoftver-fejlesztői csomag (SDK) és a Tizen friss forráskódja. A SamMobile szaklapnak köszönhetően a fontosabb képességek listáját is megkaptuk (és néhány képpel is gazdagabbak lettünk):

Ezeken felül persze még rengeteg képesség fedezhető fel benne, ami nagyban megkönnyíti a vele dolgozók munkáját, és hozzájárul a lehető legjobb eredmény eléréséhez. A képeken a Tizen felhasználói felületének jelenlegi állapota látszik. Ezek alapján nagyon letisztult menürendszerrel állunk majd szemben, a virtuális kezelőszervek és az ikonok pedig a lekerekített formák rabjai lesznek. További információt várhatóan a május 22-én San Franciscoban nyitó Tizen fejlesztői konferencián fogunk kapni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. kiskoller
2013.02.20. 10:53
Óóó egy pillanatra azt hittem hogy itt egy új open-source desktop OS ami konkurenciát jelentene a Linuxnak, de nem... Még egy handheld OS, jajj de jóó...
Mondjuk annyiból jó, hogy végre lesz egy transzparens OS, a backdooros Android, iOS és Windows mellett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. deadsnow44
2013.02.21. 15:51
kiskoller: Először én is pontosan ezt hittem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!