iPon Hírek

Elérhető a Windows 7 SP1 RC

Dátum | 2010. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az első szervizcsomag, amely a Windows 7-es operációsrendszer különböző kiadásait, valamint a Windows Server 2008 R2-t célozza meg, már majdnem készen áll a megjelenésre. Az SP1-es javítócsomag immáron kiadásra jelölt (RC) változatban is elérhető és bárki számára letölthető a TechNet Evaluation Centeren keresztül.

Ahogy azt már korábban több alkalommal is említettük, az első szervizcsomag nem hoz semmiféle változást a Windows 7 operációs rendszerek életébe, ugyanis a szoftvercsomag csak az eddig megjelent frissítéseket és javításokat tartalmazza, amelyek mindenki számára elérhetőek a Windows Update rendszerén keresztül. A Windows Server 2008 R2 felhasználók számára viszont már tartogat néhány újítást a szervizcsomag: a szoftver telepítésével elérhetővé válik a Dynamic Memory és a RemoteFX szolgáltatás is, amelyek az üzleti felhasználók számára lehetnek fontosak.

Ugyan bárki letöltheti a friss Windows 7 SP1 RC változatát, de azt már most le kell szögezni, hogy telepítéséből semmiféle előnyük nem származik, amennyiben rendszeresen frissítik Windows 7 operációs rendszerüket. Amennyiben mégis a telepítés mellett döntenének, úgy a korábbi, béta verziós szervizcsomagot mindenképpen törölniük kell és csak ezután mehet fel az SP1 RC.

A jelenlegi ütemterv szerint a Windows 7 és Windows Server 2008 R2 operációs rendszerekhez készített szervizcsomag a következő év első felében aranyozódhat be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. Tirexi
2010.10.29. 08:24
Már tegnap előtt leszedtem de félek felrakni.
Haver is próbálta és Fail lett a vége.
A telepítés utáni újraindításnál Rollback...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. felziusz
2010.10.29. 10:09
istenem… azok a nyomorék szervízpakkok. megcsinálhatnák a rendszert modulárisra(sok kis elemből felépülőre) és nem kéne ilyenekkel szívni.
Ha telepíted akkor a sok frissítéstől és javítástól hízik. mert egyik javítás a másiknak feltétele báh.

ha apró cuccokból épülne fel akkor egy bugfix annyiból állna hogy letöltöd a modult a frissítésekért felelős progi cseréli és kész
ennek van egy jótékony mellékhatása: bugvadászat hatékonyabb, javítás gyorsabb és még sorolhatnám. egyetlen hátránya hogy egy adott javítás nagy méretű lenne letöltés szempontjából, de manapság mindenkinek van gyors és korláttalan netje úgyhogy ez nem gond. ellenben már dolgoznak ezen, már egész jó a cucc.

megoldás lényege hogy a telepítőfájlokból tartanak egy másolatot a lemezen és a központi szerverrel szinkronizálódnak(pl a Dropbox is hasonlóan működik) a letöltött adatmennyiség relatíve kicsi ellenben a felhasznált tárhely nagy de vinyó már van elég sok helyen.

ne mondja senki hogy a win ennél jobb már nem is lehet, mert lehet csak épen a fejlesztők tesznek az egészre, mert úgyis mindenki megveszi -_-
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Alex123
2010.10.29. 10:28
Ezért kell használni az on-line Update-t és nem köll vacakolni a service pack-al...

)

(persze nem árt ha eredeti is a Win 7)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. berner
2010.10.29. 10:43
ha meg barangolni van kedved a microfos oldalán, hát hajrá keresd és keresd és keresd és keresd és keresd és keresd..... és végül eredményesen keresd.... mert ha valamit le akarsz tölteni, ami tényleg fontos és kell akkor azt két kattintásból biztos hogy nem teheted meg....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. plexi8 Tirex...
2010.10.29. 10:47
jajj te kis agyon informált ^^ már 2 nappal ezelött?
talán ha eredeti win7-re raknátok lehet hogy működne -.-
bár tudjuk, hogy szereted "kikölcsönözni" a játékokat is. ugye 2 nappal megjelenés elött megvetted azt a bizonyos játékot is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Terror
2010.10.29. 15:07
"talán ha eredeti win7-re raknátok lehet hogy működne -.-"

Kíváncsian várom hogy milyen különbségeket tudsz felsorolni az eredeti lemez és a clonedvd között. Nem kell válaszolni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. iteq47
2010.10.29. 15:55
én pl jobbszeretem a szervíz pakkokat. nem egyszer kifingott már egy-két gép a frissítésektől. sok kis majom programként élte meg a rendszer, és alig mozgott persze ez nem az én gépem volt, me én egyből lelövöm ha akar valamit csínytalankodni

a lényeg hogy a csomagocska nekem jobban fexik
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. scsika
2010.10.29. 21:24
Én is jobb szeretem a sp-ket de egy valamit le kell szögezni! Nem éri meg RC-t feltenni annak ellenére hogy kiadásra jelölt! Nem érdekel! Majd ha Final lesz akkor! De addig maradnak fent az eredeti cuccok! És hogy mondták, hogy menyni plusz lesz az uj sp1-ben ezek szerint a nyomorult Májkrémszaft nem tudta bele implementálni a rendszerbe az újításokat! Meg amin fent vagyok a plafonon az a windows 8! Hozzá se szagoltak de mááár de máááár de máááár nyomják a reklmáot hogy ilyen lesz meg olyan lesz! Egy rakás szar lesz! Hatalmas bukta lesz VIsta 2.0!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. thedevelop...
2010.10.29. 21:38
"Meg amin fent vagyok a plafonon az a windows 8! Hozzá se szagoltak de mááár de máááár de máááár nyomják a reklmáot hogy ilyen lesz meg olyan lesz! Egy rakás szar lesz! Hatalmas bukta lesz VIsta 2.0!!"

Csak az fog ellenkezni, akinek fáj a fejlődés:

"Azt például már most lehet tudni, hogy a Windows következő kiadása szinte biztosan szakít majd a lassan három évtizedes BIOS-szal, és helyette a sokkal modernebb - és mellesleg potenciálisan a hardver- ill. driver-kompatibilitási gondok jó részét is megoldó - EFI mellett teszi le a voksát. Elképzelhető, hogy emellett a Windows ablakozórendszere vagy más, már évtizedek óta szinte változatlan formában hordozott alapeleme is hasonló módon leváltásra kerül majd a Windows.Next-ben"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. scsika
2010.10.29. 21:48
Ember nem a fejlődés fáj hanem a pénztárcámnak a taartalma nem birja majd el! De csak nem rúgnak már maguknak egy öngólt ezzel! Csak elemulálnak már egy EFI környezet BIOS-hoz! Hatalmas nagy bevétel kiesés lenne nekik ha nem igy csinálnák! Nem mindekinek van erre ám pénze, meg nem is nagyon lesz! Nagyon szívesen váltanék szóse róla! De erről nem én döntök hanem a fizetésem és a megélhetésem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. scsika
2010.10.30. 15:13
Hogy is szokták mondani! FÚjd le a szart arannyal, attól még az marad ami!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Bootman
2010.10.30. 21:49
Bizony bizony. Egyesek hajlamosak elfelejteni, hogy nem mindenki engedheti meg azt magának hogy csak szoftverekre százezreket lökjön ki az ablakon azért, hogy 1 évre békén hagyjon a szoftverrendőrség. Talán ha felvinnék a minimálbért 300 000-re akkor a beszerezném az új I7-es procit, meg mindent amit illik mellé tenni. Utána meg esetleg beruháznék egy májkroszoft termékbe bár hozzáteszem ezek a szoftverek egy nullával túl vannak értékelve, főleg az 1 évre szóló licencesek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. scsika
2010.10.30. 22:49
Nem szeretem az arcoskodó embereket! Érdekes valakinek egy kicsit jobb a sora máris oda nyekkent egy kettőt a másiknak akinek nem megy úgy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thedevelop...
2010.11.01. 16:23
Én sem szeretem az 'arcoskodó' embereket. Nyilvánvalóan minden Windows példányt megvettél eddig.

Bootman: Így van, minden cég évente cserélni a workstation gépeit i7-esre, mert az Excel mellett nem fut rajta az Avatar full HD-ban.

Az, hogy nem teheted fel a 2-3 éves gépedre a legújabb operációs rendszert, had ne legyen már probléma a software-t gyártó cégnek.

Javaslom a Windows 3.11 feltelepítését egy 80286-os gépre. (nem menne, mivel a 80286-os még nem támogatta a real mode-ot) N00b.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MassKilla
2010.11.02. 06:04
ööö ennek wtf értelme akkor??, nagy munka lehetett a microsoft atomfizikusainak a különálló frissítéseket be copy-pastelni egy futtatható állományba, ha úgy jobban tetszik mappába...erre minek fordítanak energiát? még a szétkürtülésére írt szöveg megírásához szükséges gomblenyomásokba fektetett energiáért is felesleges... akár csak nekem :

oké az szép és jó, hogy a lassan 3 éves server 2008-hoz kettő azaz kettő tényleges újítást hoz, de minek kell a w7-hez is megcsinálni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. djbundy
2010.11.02. 06:10
A 64-bites Windows 7-re az SP1 installálása (a telepítője szerint) legalább egy órát vesz igénybe. Kipróbáltam egy Acer Aspire 7540G laptoppal. Az op.rendszer csak a friss driverekkel lett megtoldva, ezután jött az SP1.

Konfig:

Athlon II X2 M300 2Ghz 1MB L2
4GB DDR2 800MHz
Ati Mobility Radeon 4570 512MB DDR3 (2303MB HyperMemory)
500GB HDD 5400rpm

A telepítésnél az autómata űjraindítás be volt kapcsolva, így felügyelet nélkül 38 perc 20 másodperc alatt lezajlott a procedúra. A windows update ezután csak a defender frissítését találta, tehát tényleg benn van minden.

Első benyomásként állíthatom, hogy gyorsabban települ és nem lassítja le úgy a rendszert, mintha az update oldalról tettük volna mindezt; nem kell internet, ha el akarjuk tűntetni a biztonsági réseket, sőt bele is integrálhatjuk egy win7 telepítőbe és akkor tényleg lerövidül az új gépek születésének az ideje...

...nekem tetszik az SP1 RC! 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!