iPon Hírek

Elérhető az Internet Explorer 8

Dátum | 2009. 03. 19.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Microsoft ma bejelentette, hogy a délutántól kezdve elérhetővé válik az Internet Explorer 8-as kiadásának végleges verziója, amelynek fejlesztése alatt mindvégig szem előtt tartották, hogy az emberek napjainkban milyen szokásokkal rendelkeznek webböngészés tekintetében. A szoftver összesen 25 féle nyelven érhető el, amelyek között természetesen a magyar is megtalálható. Az alkalmazást március 19-étől, azaz a mai nap délutánjától kezdve (EDT - Eastern Daylight Time idő szerint, tehát nálunk kb. 16:00-tól) lehet letölteni a http://www.microsoft.com/ie8 weboldalról.


A Microsoft közleménye szerint az Internet Explorer használata egyszerűbbé vált és működése is zökkenőmentesebb lett, valamint a fejlesztők piacvezető biztonsági funkciókkal is felvértezték a terméket, mindezt pedig az egyre növekvő online veszélyek miatt tették. A Microsoft és a National Cyber Security Alliance együttműködéséből, a Harris Interactive Inc. által összegyűjtött és elemzett adatok szerint az amerikai felnőttek 91%-a aggódik az napjainkban internetes biztonság miatt, közülük 78% választ olyan webböngészőt, amely beépített védelmi rendszerrel van ellátva.

A vállalat a felhasználói igények felmérésével és a felhasználók visszajelzéseinek elemzésével az Internet Explorer 8-as verziójának fejlesztése közben arra fektette a hangsúlyt, hogy a legtöbb vásárló igényét maradéktalanul kielégítse. A biztonsági fejlesztések védelmet nyújtanak a jelenlegi online támadások ellen, amelyeknek száma egyre növekszik. Az új webböngésző kettő- négyszer több veszélyes támadást ver vissza, mint a piacon található többi megoldás, plusz lerövidíti a mindennapi teendőkre szükséges időt is, ugyanis a webes keresés, a megosztás, illetve a kedvenc oldalak közötti navigálás jelentősen gyorsabbá vált az új, beépített szolgáltatásoknak köszönhetően.

Úgy tűnik, hogy a néhány napja megjelent hírben közölt információk helytállóak voltak, ugyanis már akkor is március 19-i megjelenésről számoltak be a különböző források.

A szoftverrel kapcsolatban további információkhoz, illetve magához a webböngészőhöz az alábbi hivatkozás segítségével juthatunk: http://www.microsoft.com/ie8

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

18. Svindler
2009.03.19. 13:06
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. polarx
2009.03.19. 13:37
És mégis ki töltené le? IE6 ill 7 után lehet egy kicsit gyorsabb de a mozilla sokkal jobb böngésző mint ahogy az új google chrome is ill opera meg.. de azért köszönjük ms..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Zotya84
2009.03.19. 13:47
Például én. Én is Firefoxozok, de ha vmivel biztonságosabb is lett, akkor már megéri pár megát rásszánni, főleg, hogy beleintegrálom az xp-telepítőmbe oszt ki nem le... Főleg, hogy vistát használok, mert amennyire pocsék volt, annyira elviselhető lett SP1-gyel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Csaber
2009.03.19. 14:08
http://hup.hu/cikkek/20090319/pillanatok_a...2_own_versenyen ennyit a böngészők biztonságáról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Balu127
2009.03.19. 14:13
Tutira letöltöm, de azért annyit megtehettek volna már most, hogy nagy betűkketl kiírják a fenti linken, hogy délutánig ez a bétához "vezető út".
Amúgy Win7 béta alatt már kipróbáltam és nem rossz. De alapból maradok Operánál; az IE7 2-3 másodperces új fül megjelenítése és hasonlók terén lehet , hogy gyorsabb lett, de sem az Operát, sem FF-ot nem tudja leverni gyorsaság terén.
Viszont az IE7 olyan rendszerességgel fagyott, vagy szórakozott, hogy ha csak ezen javítottak, már megéri nekem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. airplane
2009.03.19. 14:14
Nekem várni kell vele - a webfejlesztés világa sajnos nem olyan, hogy egyik percről a másikra át lehet állni egy új böngészőverzióra, az IE-t tekintve pedig főleg. A népszerűség azt mutatja, hogy az IE-t használók 40%-a még mindig a 6-osnál jár. Vista alatt meg már eleve a 7 adott. Én mindenesetre maradok a Firefox alatt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. airplane
2009.03.19. 14:17
Csaber: törhetetlen fal nincs. Ha félsz, hogy feltörik a géped, húzd ki a kábelt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Csaber
2009.03.19. 14:26
nem félek :lol: nincs mitől ,érdekesség mióta van interneten nem szedtem se vírust se kémprogramot ... de az esetek 90%-ban a fertőzésekért a felhasználó a hibás /elavult szoftvert , rendszergazdaként való folyamatos bejelentkezés mindez csak a kényelem miatt ,és még a kalózkodás is benne van/
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Balu127
2009.03.19. 14:26
Gab78, szerintem amúgy nincs az égvilágon semmi baj a FF-al. Operával összehasonlítva mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. Opera talán egy fokkal gyorsabb, de nálam az is be tud halni ettől-attól. Ellenben FF nekem mindig stabilnak tűnt. IE meg jó a gmail-re (notifier miatt) és néhány alapoldalra, ami a többiben nem jól jelenik meg. De azt be kell vallani, hogy az IE6 után a 7 azért rendesen fejlődött, csak még mindig lenne mit átvenni a konkurenciától (sokmindent) és nem feltétlenül kellene a MS-nak a saját feje után menni.
De én maradok akkor is Operánál, nálam azzal nyert, hogy FF-nak és IE-nek tudja magát láttatni, ill. FF nem kezel egy-két CSS formázást. Ezekre van szükségem, és itt a pont: kinek mik az igényei. Egy átlag családnak tökéletes az IE, úgyis csak iwiweznek és mittomén autópályamatricát veszenek neten
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Csaber
2009.03.19. 14:49
1 sincs rendszeresen ellenőrzöm
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Balu127
2009.03.19. 14:50
Gab, tudom, hogy nem mondtad, csak hangosan gondolkodom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zotya84
2009.03.19. 14:51
Balu127: Gmail notifier van FF-ra is ám, és nálam pl máűson még nem is volt sosem használva gmail (no, de mégis: thunderbird-del)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Balu127
2009.03.19. 14:59
Tudom, hogy van, de én meg FF-ot nem használok. Jó ez így
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2009.03.19. 15:05
gab78: én meg azt azt mondom hogy win tűzfal no anti vírus tűzfal is csak mert a win7 rakott fel magának egyet amit még nem töröltem ki vlite meg hasonló progik használatával.. és mégsincs vírusom mégsincs betörés stb stb.. megnézném én azt is hogy ezek a csodás spyware témák nem e csak írnak ki valami számot hogy lásd hogy hát igen de jó hogy megfogott ezt is azt is közbe meg kanyarba nem volt semmi.. na én meg azt mondom hogy ez így lehet.. ja és a szokásos kérdés honnan tudom hogy nincs vírusom stb?!.. 1 évbe egyszer felrakok 2-3 féle vírus írtót nem egyszerre lefuttatom 2x-er általába semmit sem talál aztán letörlöm őket és oláláá..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Hunsziszi
2009.03.19. 19:24
Fősuli Microsoft előadás, a pali megkérdezi hány ember használ IE erre 3-4 ember felteszi a kezét a 100-ból
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Balu127
2009.03.19. 19:43
Délután leszedtem, feltettem, a Win7 alatt már, megszokott IE7-nél mindenképp jobb, de a többihez képest idegesítő, gyenge eredményt produkálta.
A korábbi verziókkal való kompatibilitási gomb jól működik, az új lapok megnyitása is gyorsabb lett, de még mindig tetű lassú, viszont végre csoportosítja a beírt címeket az előzményket, stb és nem az van, hogy egy egyszerű google.hu beírásánál az alap link a lista legalján van.
Viszont továbbra is csinálja az általam az IE7 alatt legidegesítőbbnek tartott dolgot: időnként egyszerűen nem hoz be weboldalakat. Nincs betöltésjelző csík, pörög, gondolkozik, és semmi. Ilyenkor mindig csekkolom az adott oldalt más böngészőben (hátha nethiba), de ott bejönnek rögtön. És ezen csak egy kilépés újraindítás segít, ami hihetetlenül idegesítő, miközben mondjuk 8 megnyitott lapon dolgozom, amik mindegyikébe be vagyok lépve és ott áll ahol kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zozi21
2009.03.19. 19:44
Ez egy nagy fos... nem lehet telepiteni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Balu127
2009.03.20. 01:52
Fantasztikus: az IE8 egy rakat rejtett mappát pakolt a Documents and Settings mappába és a fiókoon belül rejtetté tette a Dokumentumok mappát. Visszavonhatatlanul. Akárhogy próbálkozom a rejtett gombocska inaktív. Leszedtm az egészet, visszekerült az IE7 a helyzet nem változott, viszont eltűntek a hivatkozásaim és az IE beállításaim. Ezúton szeretnék gratulálni a MS zseniális "hogyan tegyük biztonságosabbá a gépünket" teamjének és mindenkinek, aki miatt ezt az állapotot csak a következő reinstall után tudom normalizálni... Ennyi volt, én próbáltam pozitívan hozzáállni, de ez nekem már sok. Az én gépemet ne alakítgassa át visszavonhatatlanul egy tetves bögésző. Pápá IE8, én ezt fel nem rakom még egyszer XP alá...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!