iPon Hírek

Elérhető lesz a HD 2400 PRO AGP-vel is

Dátum | 2007. 07. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AGP portot már sokszor sokan eltemették, ám a gyártók még manapság is fejlesztenek AGPs- kártyákat, ugyanis a piaci igények ezt megkövetelik. A legfrissebb információk szerint a HD 2400 PRO lesz a következő kártya, amely AGP-s változatban is elérhető lesz a nagyközönség számára, ezzel az AGP-s piacon is lehetőség nyílik majd a DirectX 10-ben rejlő lehetőségek kihasználására.


Ahogy az várható volt, az ATI számos partnere rukkol elő olyan HD 2000-es sorozatú kártyával, amely a jó öreg AGP slotba illeszkedik. A Sapphire Technologies még csak nemrégiben készült el az AGP-s újdonságokkal, a GeCube ezzel egy időben azonban már meg is kezdte az AGP-s HD 2400 PRO termékek értékesítését. A GeCube GC-RX24PGA2-D3 ATI Radeon HD 2400 PRO GPU-val van felvértezve, a kártyán 256 MB GDDR2-es memória található. Az újdonság még csak néhány tokiói üzletben vásárolható meg, a kártyáért 11480 yent, azaz átszámítva 95 dollárt kérnek a kereskedők.


Az új AGP-s kártya költséghatékony megoldás lehet a három évnél régebbi számítógépek videokártyájának fejlesztéséhez. A HD 2400 PRO teljes mértékben kompatibilis a DX10-es interfésszel. A belépő szintű és középkategóriás termékek prospektusai ezzel szemben eléggé ködösek. Egy felől a régebbi, azaz 3 évnél öregebb számítógépek, amelyek AGP porttal vannak ellátva, elavult processzorral és egyéb alkatrészekkel rendelkeznek, ennek következtében nem igazán alkalmasak a Vista vagy a DirectX 10-es játékok futtatására. Másfelől viszont, ha a fejlettebb videó kezelésre helyeződik a hangsúly, akkor ezek a modern kártyák már a felhasználók segítségére lehetnek.

A Sapphire és a GeCube mellett a Tul Corp. is megkezdi az AGP-s HD 2400-as és HD 2600-as sorozatú videokártyák gyártását. A Tul Corp. széles körben ismert: ez a vállalat nem más, mint a PowerColor márkanév gazdája.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.24. 16:26
Az AGP portot már sokszor sokan eltemették, ám a gyártók még manapság is fejlesztenek AGPs- kártyákat, ugyanis a piaci igények ezt megkövetelik. A legfrissebb információk szerint a HD ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!