iPon Hírek

Elérte a HD korszak a Vine-t

Dátum | 2015. 04. 01.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vine nagy újítással kezdi az áprilist, ugyanis a vállalat bejelentette, hogy hamarosan már 720p-s felvételek is közzétehetőek majd a videómegosztó használatával. Ezen a ponton most először fejlesztenek, de ahogy a mondás tartja, jobb később, mint soha.
A Vine 2013 januárjában nyitotta meg a kapuit, és érdekes módon a rendszer az indulása óta nem változott a támogatott videók felbontását figyelembe véve. A rohamléptékkel népszerűvé váló szolgáltatás 480p-ben kezdte a karrierjét, és még ma is ilyen minőségű mozgóképfelvételek népesítik be a felületét. Bőven eljött már tehát annak az ideje, hogy ilyen tekintetben előrelépést mutasson az alkalmazás, így gondolták ezt a fejlesztők is. Bejelentették ugyanis, hogy rövidesen elindul a HD videók támogatása. A képminőségben ez azonnal érzékelhető is lesz, ahogy az a közleményhez mellékelt képen is jól látható az alábbiakban.
A 720p-s felbontást először az iOS operációs rendszerű készülékeken ízlelhetik meg a felhasználók. Az iPhone-okon a 720p érkezését követően alapértelmezett lesz a magasabb felbontás használata. Ez azt jelenti, hogy a frissítés után már minden iPhone-ról posztolt videó HD felbontásban kerül publikálásra. Természetesen az Androidról sem feledkeztek meg a szakemberek, hamarosan a Google rendszerével ellátott szerkezeteket is el fogja érni a 720p támogatás. Na de mi a helyzet a Windows Phone háza táján? Nos, arról sajnos egyáltalán nem szólt a Vine által kiadott hivatalos tájékoztató, hogy a Windows Phone-os okostelefonokra szabott applikáció mikor fog HD-re váltani. (Ez egyáltalán nem frissült az elmúlt egy évben sem, ami semmi esetre sem jó hír a felhasználóknak.) A Vine egyébként más technikai változtatásokat is végrehajtott a színfalak mögött, ezekről azonban részletesebben nem számolt be. Általános érvényű egyébként, hogy a felbontásból sosem lehet elég, legyen szó egy hardveres területről, vagy valamilyen szoftveres megoldásról, mint jelen esetben. A YouTube-nak például már a mezei 4K sem elég, és nemrég emelték a tétet azzal, hogy a feltöltött 4K-s videók akár 60 FPS-es sebességűek is lehetnek, ha a feltöltő úgy kívánja. Valószínűleg a Vine esetében sem itt fogják meghúzni a határvonalat, csak idő kérdése, és még nagyobb pixelszámra emelkedhetnek a néhány másodperces videófelvételek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!