iPon Hírek

Életfogytiglan spam e-mailekért

Dátum | 2007. 01. 22.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

A Mercury News amerikai újság értesülései szerint bűnösnek találják és elítélik Jeffrey Goodin-t, különböző spam e-mail üzenetek küldözgetéséért, amely ez idáig példa nélküli eset az Amerikai Egyesült Államok történetében. A 45 éves Los Angeles-i férfi hamis üzenetek segítségével bizalmas információkat csalt ki a felhasználóktól az interneten. Az e-mailek megtévesztő üzenete azt a látszatot keltette, hogy valóban az illetékes vállalat kéri a személyes adatokat, holott valójában erről szó sem volt.

A CAN-SPAM törvény 2003-as beiktatása
A férfit a 2003-ban hatályba lépett CAN-SPAM (Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing) törvény alapján találták bűnösnek, amelynek célja, hogy megvédje a felhasználókat a kéretlen spam üzenetektől. Goodin több millió ilyen e-mailt küldött el. A törvény egyébként azt is kimondja, hogy a hírlevelekben és a hirdetéseket tartalmazó üzenetekben fel kell tüntetni azt a linket, amelyre kattintva a felhasználó bármikor leiratkozhat a címzettek listájáról.

A bíróságon azt is bebizonyították, hogy Goodin az AOL-ra hivatkozva küldte szét üzeneteit a felhasználóknak. A e-mailben, amelyek egyébként pont úgy néztek ki, mintha az AOL számlázási részlegétől érkeznének, a férfi arra kérte a címzetteket, hogy frissítsék internet előfizetési adataikat, különben megszüntetik a szolgáltatást.

Goodin-t több vádpontban is bűnösnek találta a bíróság. Többek között elítélték internetes csalásért, jelszóhalászatért, az AOL-ügyfelek adatainak illetéktelen felhasználásáért, és a cég nevének visszaéléséért is. A bíróság 2007. június 11-én mondja majd ki a végső ítéletet. Goodin akár 101 év börtönbüntetést is kaphat tetteiért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.22. 10:00
101 év börtönbüntetésre ítélhetik Jeffrey Goodin-t spam e-mailek ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!