iPon Hírek

Élethű motoros szimulátor, oktatási célokra

Dátum | 2008. 12. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Olyan szimulátorokból, amelyek az autóvezetés élményét próbálják valósághű módon visszaadni, nagyon-nagyon sokat láthattunk már, viszont élethű motoros szimulátorból már közel sincs olyan sok. A Simulator Systems International megalkotott egy meglehetősen komoly motoros szimulátort, amely 3 darab 42 hüvelykes képátlójú plazma képernyőből, valamint egy motorból áll, ami egy különleges, mozgó platformra van rögzítve, így élethűen tudja szimulálni a mozgásokat és rezgéseket, amelyeket út közben tapasztalhatunk. Az újdonság neve EF-Bike Motorcycle Simulator.


A szimulátor a városi utakon, a városon kívüli főutakon, sőt, az autópályákon való közlekedést is élethűen próbálja visszaadni. Magán a motoron egyébként minden kezelőszerv olyan, mint egy valódi motoron, sőt, még virtuális visszapillantó tükrök is vannak rajta, hogy még élvezhetőbb legyen a motorozás.

Maga a szimulátor sajnos nem képes együttműködni olyan játékokkal, mint például a MotoGP, ám van hozzá saját készítésű szoftver, amelyben interaktív forgalom, valamint járókelők is jelen vannak, így a készítő szerint tökéletesen el lehet vele sajátítani a motorozás alapjait. A szimulátorban virtuális sebességkorlátozás van érvényben, így a maximálisan elérhető sebesség "csak" 90 mérföld/óra, de a szoftver tartalmaz opcióként rendőrségi módot is (szirénával), amivel már valószínűleg jól el lehet szórakozni a virtuális forgalomban. A szerkezet oktatási célokra valószínűleg tökéletes lesz, persze idehaza nem nagyon találkozhatunk majd vele.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.12.23. 12:46
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.12.23. 22:57
Ennél olcsóbb egy igazi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!