iPon Hírek

Éleződik a helyzet a vírusirtópiacon

Dátum | 2010. 12. 05.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az otthoni felhasználók számára ingyenes alapváltozatot is biztosít a Magyarországon most megjelenő, de világszerte már több mint 120 millió felhasználóval rendelkező német Avira. A disztribúciós jogokat elnyerő SafeSoft Kft. sem ismeretlen játékos a hazai it-biztonsági piacon, a cég többek közt az Aladdin, a Barracuda és a WatchGuard biztonsági megoldások kizárólagos hazai forgalmazója.

"Az Avira AntiVir termékcsalád - amelynek mostantól minden változata magyar nyelvű terméktámogatással is elérhető - megbízhatóságát és gyorsaságát számos nemzetközi szinten elismert teszt és minősítés bizonyítja. Az Avira volt például az első antivírusgyártó, amely megszerezte az SAP Certified Integration minősítést, amely igazolja, hogy megoldása közvetlenül az SAP-t futtató szerverre telepíthető, így annak teljes adatforgalmát képes ellenőrizni és a károkozókat kiszűrni" - mondta Bán István, a SafeSoft Kft. ügyvezetője. Az Avira emellett azon kevés biztonságiszoftver-gyártó egyike, mely a felhasználói licencszerződésben nyilatkozik arról, hogy az általa készített megoldás nem tartalmaz semmilyen, a gyártó által beépített hátsó ajtót - mondta Bán Tibor, a SafeSoft Kft. ügyvezetőtársa.

Az Avira belépő szintű, otthoni felhasználásra készült, ingyenes terméke az Avira AntiVir Personal, amely védelmet nyújt a vírusok, férgek, trójai és tárcsázó programok ellen. A fizetős, de 30 napig díjmentesen kipróbálható Avira AntiVir Premium a Personal változaton túl védelmet nyújt a kém- és kéretlen reklámprogramok, az adathalász-kísérletek, valamint az ismeretlen vírusok ellen, és rendszer-helyreállító cd készítésére is alkalmas. Az Avira Premium Security Suite a már bemutatott Premium változaton túl tűzfalat, levélszemétszűrőt, illetve biztonsági adatmentés funkciót is nyújt a felhasználóknak. A vállalati igényekre szabott Avira AntiVir Professional Windows- és Linux-környezetben egyaránt elérhető, központi menedzsmentszolgáltatása révén pedig akár többezres géppark költséghatékony vírusvédelmére is alkalmas.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!