iPon Hírek

Elfelejtett GeForce 6, 7 és 8 tulajdonosok?

Dátum | 2008. 05. 02.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A GeForce 6-os, 7-es vagy 8-as sorozatú videokártyával rendelkező felhasználók kissé elfelejtve érezhették magukat az elmúlt pár hónap során, ugyanis a gyártó minden figyelmét az új, GeForce 9-es családra fordította, így ezekhez a kártyákhoz készített drivereket, a régebbi modellek támogatását pedig elhanyagolta. A GeForce 6-7-8 sorozatú kártyákhoz a legutolsó friss meghajtóprogram 2007. decemberi dátummal rendelkezik, azóta kizárólag a GeForce 9-esekhez jelentek meg illesztőprogramok.


A TGD Daily csapata egyik olvasójuk kérésére kapcsolatba lépett az Nvidia illetékeseivel, hogy megtudják: vajon készül még új illesztőprogram az említett régebbi sorozatú kártyákhoz? Az Nvidia állítása szerint az új meghajtóprogram már készen áll, a szoftver éppen a napokban esik át a WHQL teszteken (Windows Hardware Quality). Az Nvidia termékmenedzsere, Chris Daniel nyilatkozatában elmondta, hogy az új meghajtóprogram várhatóan már a jövő hét folyamán elérhetővé válik a nagyközönség számára.

A GeForce 9-es család illesztőprogramjai egyébként számos újítást tartalmaznak a korábbi szoftverekhez képest: a felhasználók az új opciók segítségével egyedi felbontásokat használhatnak, valamint beállíthatják a TV-kimenet színkezelését és ezzel együtt a kép méretét és pozícióját is. Ezek az opciók igazság szerint egyáltalán nem új keletűek. A GeForce 9-es kártyákhoz készült legfrissebb ForceWare meghajtóprogram teljesítménynövekedést ígér néhány DirectX 9-es, DirectX 10-es és OpenGL játék alatt, ezzel együtt támogatást nyújt a 3D Stereo technológiához is. Abból kiindulva, hogy a GeForce 8-as család a GeForce 9-esekhez hasonló GPU-val rendelkezik, néhány az említett újdonságok közül várhatóan bekerülhet majd a régebbi kártyákat támogató drivercsomagba is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.05.03. 08:45
(Vendég_LA_* @ 2008 May 3, 03:46) [snapback]24369[/snapback]
zerintem vigyázni kell a Bétákkal... Nemrég egy vadiúj Béta a Quadro 4500-amhoz elbaltázta a videók színkezelését, és kontraszttalan, fakó képet mutattak a lejátszó progik. Aztán találtam egy régebbi drivert a neten valami letöltőhelyről, és most visszaállt a rend...


No igen, de az nV-nek volt pár emlékezetes bétája az idők során, bár igaz volt olyan is amire rá merték ragasztani, hogy WHQL, és pár nap múlva már tagadták a létezését is. Szerencsére egy VGA driver sok komoly gubancot nem okozhat, anno is főleg alaplapi chipset driverek tudtam mókásak lenni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2008.05.03. 21:22
Hja, vágólap a te barátod, de hét elején megnézetjük a programozónkkal, tesztszerveren még normálisan működött
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!