iPon Hírek

Elfogadták a módosított kalóztörvényt a franciák

Dátum | 2009. 05. 13.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Egy hónapba telt a franciáknak, hogy átalakítsák, újra felvessék, és ezúttal már meg is szavazzák az április elején elbukott, angol mintájú háromcsapásos kalóztörvényt, immár eléggé szilárd, 296-233 szavazati aránnyal.

Rövidesen tehát - elvileg - a franciák is felkészülhetnek a kedves figyelmeztetésekre, amelyeket feltételezett kalózkodáson való tettenérés esetén kaphatnak majd ezek után, legfeljebb kétszeri alkalommal, mivel a harmadik "vétkezésért" már netelzárás jár.

Mivel az áprilisi szavazástól rengetegen távolmaradtak, a jelenlévők többsége pedig nemmel szavazott, így a mostani alkalomra Sárközy gondosan összegereblyézte a szükséges támogatást - bár még így is voltak a saját pártján belül is olyanok, akik a tervezet ellen szavaztak.

Ahogy az ilyenkor lenni is szokott, a tervezet támogatói természetesen azzal érvelnek, hogy ez szükséges a kalózok elleni hathatós harchoz, az ellenzők pedig rámutatnak a nyilvánvalóra, miszerint ez egyszerűen a nemzetközi jogterroristák érdekeit szolgálja, mindenki mást tökéletesen figyelmen kívül hagyva.

Az internet-szolgáltatók persze érthető módon vonakodnak a dologtól, elvégre mindennek leginkább ők innák meg a levét, tekintve, hogy ilyen alapon a legtöbb szélessáv-előfizetőt lekapcsolhatnák - de akkor ők maguk kikből fognak megélni...? Nem csoda hát - és valamelyest reménykeltő is -, hogy Angliában is igen akadozik ez a modell, az USA-ban pedig már több internet-szolgáltató kötött egyfajta magánegyezményt a RIAA-val, hogy elkerülhesse az öngyilkossággal is felérő tömeges előfizető-lekapcsolást.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. twollah
2009.05.13. 12:37
VISSZA A HIRHEZ

Ezek utan kivancsi vagyok, hogy a francia ISP-k hany darab 10-20Mbit-es internet elerest fognak eladni.

Hiu abrand lenne a szolgaltatok reszerol, hogy a felhasznalok majd 10-20Mbit-es nettel fogjak nezni a YouTube-ot.

Kis tulzassal allithatjuk, hogy a filecsere miatt is emelkedett az internet eleresek sebessege.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. homeware
2009.05.13. 13:32
Az élősködő "jogvédők" ismét győztek... :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. kisdeak
2009.05.13. 13:52
maguk alatt vágják a fát..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. raiden
2009.05.13. 14:59
v1 : Sarkozybácsi szépen meg fogja majd ezt kerülni, és csak az ő oldalán, és internetszolgáltatójánál lesz majd lehetőség arra, hogy "véletlenül" sose bukj le.

v2: A szolgáltatók a kompromisszumokért fizetni fognak, ami persze a felhasználóval lesz megfizettetve. Magyarul ez egy közvetett formája lesz az internet-adónak.

Cáfoljátok meg amit mondtam, ha tévedek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nucleon
2009.05.14. 10:21
Hát, nem hinném hogy meg tudnák akadályozni hogy átmenj másik szolgáltatóhoz. Ha meg letiltanak mindenhonnan, akkor jön a teljes névtelenséget biztosító mobilnet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!