iPon Hírek

Elfordulnak a befektetők a Microsofttól?

Dátum | 2008. 10. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Egy legalábbis mindenképp, és nem is a jelentéktelen fajtából: David Einhorn, a Greenlight Capital képviseletében kijelentette, hogy meglátásuk szerint a Microsoft már nem arra fordítja a legtöbb figyelmet, amire igazán kellene - nevezetesen a tényleges, bejáratott fő erősségeire, a szoftvereire -, hanem helyette Ballmer Google-paranoiájára pazarolja az erőforrásait.

Elmondása szerint Redmond "eltúlzottan agresszív, és már majdhogynem kétségbeesett" módon próbál versenyre kelni a Google-al; ennek része volt az év első felében dúlt Yahoo-szappanopera, majd pedig miután ez kudarcot vallott, afféle túlkompenzálásként hatalmas összegeket költöttek a saját keresési és hirdetési erőfeszítéseik fokozására, hogy ha máshogy nem, hát így lépjenek valamit a Google ellenében.

Ezért tehát Einhorn, és vele együtt a Greenlight Capital "feladta" a Microsoftba való befektetést, miután nem hiszik, hogy az igazi nagy lehetőségek valóban ott rejlenének, ahol a Microsoft jelenleg keresi őket, így helyette inkább olyan cégekkel próbálkoznak, amelyek "legalább próbálnak úgy tenni, mintha a részvényeseik érdekeit is szem előtt tartva munkálkodnának".

Láthatólag nem hatotta meg őket a cég 300 millió dolláros reklámkampánya sem, amellyel a Vista elfogadottságát próbálták növelni a szerintük az Apple által kialakított PC-sztereotípia felszámolásával. Így tehát a nagy kérdés most az, hogy Einhorn és a Greenlight csak az első hógolyó voltak-e, amiből aztán hamarosan lavina kerekedik, vagy csak magányos farkasok, akiknek elítélő véleményét a többség egyáltalán nem osztja...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Fix3r
2008.10.08. 16:30
(Vendég_bigyibogyo_* @ 2008 Oct 8, 14:15) majd jol atmegy a guglihoz vagy az almahoz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.10.08. 18:52
BRinyo: Miből alakult ki ez a "2GB kell neki" mítosz? :mellow: Egy 1GB memóriával is elvan, ha nem játszol rajta.. és a legtöbb ember nem játszik. Akár 512MB is elég neki, ha nem kapcsolsz be minden sz.rt.

Amúgy meg nem tök mind1? Manapság már 4GB ramot is fillérekért kapsz... :blink:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2008.10.08. 20:04
BRinyo: próbáltad 1GB rammal? A Vista teljesen lelassul, míg az XP nem? :mellow:
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!