iPon Hírek

Elindította saját mp3-áruházát az Amazon

Dátum | 2007. 09. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Az iTunes-nak most már tényleg van félnivalója. Az amazon.com tegnap beizzított zeneáruháza ugyanis két igen fontos területen is jelentősen jobbnak bizonyul a kis i-nél.

Első és talán legfontosabb tényező az, hogy az Amazon MP3-tól vett zenéket a nevének megfelelően mp3-formátumban kapjuk meg, mindenféle másolásvédelemtől mentesen, és így azokat bármilyen eszközön (ide értve magát az iPod-ot is) lejátszhatjuk - ellentétben az iTunes védett fájljaival, amelyeket kizárólag az iPod tud lejátszani. Ezzel a lényeges aprósággal máris hatalmas lépéselőnyt szerzett az Amazon.

A második lépéssel pedig valószínűleg végleg le is hagyta vetélytársát, ugyanis árak tekintetében is rendkívül kedvezőek az ajánlatai: egyes zeneszámokat már 89-99 centért is megvehetünk (kevesebb, mint 185 Ft), és a legújabb albumokat is elérhetővé teszik már $8,99-tól (kb. 1.665 Ft).

A Reuters egy jelentése egyebek mellett azt is megemlítette, hogy számos weboldal próbált már versenyre kelni az iTunes-szal, de mindegyik elbukott a zenekiadókkal folytatott egyezkedések sikertelenségén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.26. 19:17
Az iTunes-nak most már tényleg van félnivalója. Az amazon.com tegnap beizzított zeneáruháza ugyanis két igen fontos területen is jelentősen jobbnak bizonyul a kis ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!