iPon Hírek

Elindult a Dreamfall Chapters Kickstarter projekt

Dátum | 2013. 02. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Már egy ideje tudtuk, hogy hamarosan ez meg fog történni (részletekért katt). Nos, most van itt van az a hamarosan, a Longest Journey saga folytatásához 850,000 dollárt kér Kickstarteren Ragnar Tornquist, a széria atyja, a Red Thread Games feje. Az alapok le vannak fektetve, mindenki, akiben valaha is meg tudott pendíteni egy húrt a Longest Journey és a Dreamfall, az tisztában vele, hogy mire számíthat. No persze nem a történetről beszélünk, csak az alapkoncepcióról. Tornquist bevallása szerint tudja, mi kell ahhoz, hogy megcsinálhassák a játékot, a 850,000 pedig egy realista összeg.

A Red Thread felhasználta a 175 ezer dollárt amit a Norvég Filmintézettől kapott, hogy lefektesse az alapokat, de már raktak bele a saját pénzükből is a fejlesztők. A játék változó forrásokból kapott és fog is kapni finanszírozást, de a legnagyobb részt a Kickstartertől várják. Összehasonlításképpen a Dreamfall fejlesztési költsége 4 és 5 millió között volt, míg az első játék 3 és 4 közt. A Dreamfall Chapters teljes költségvetése 1,5 millió dollár körül van, ami jelentősen kevesebb. Tény viszont, hogy ezúttal veterán csapat van és mindenki nagyon elkötelezett a projektnek. Több platformra csak akkor jelenik meg, ha sikerül tágítani a célokat. Tonrquist szilárdan elhatározta, hogy befejezi a nagy művét, semmiképp sem szeretné feladni. Amikor arról kérdezték, hogy mi van, ha nem lesz sikeres a kampány, azt mondta, hogy dolgoznak még egy hónapot és utána elkezdenek más dolgokon is munkálkodni, hogy megtarthassák az irodát és etethessék a családjukat. A cél, hogy fenntartsák a céget és tovább haladjanak. Ebben az esetben a Dreamfall Chapters nagyon sokat csúszik majd, de igyekeznek újabb forrásokat találni neki. A Kickstarterrel meglehetnek másfél év alatt, nélküle viszont talán 5 is kell majd, hogy kisüljön belőle valami. Ha meglesz a pénz, akkor a kitágított célokkal jönnek mellékszálak, új helyszínek és karakterek is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Svindler
2013.02.08. 19:11
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. vivanto Svind...
2013.02.08. 19:51
what he said
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Zoe01
2013.02.08. 21:17
Még csak 5-6 órája van fent, de már most több mint 225.000 dollárnál tartanak. Csont nélkül meglesz ez.

Részemről egy dobozos gyűjtői kiadás megvételével támogatom őket. Őszintén szólva nem tudtam eldönteni, hogy a KS-es - amúgy fantasztikus - bemutató videón bőgjem el magam, vagy a fizetés (125$ szállítással) követő pillanatokban...

Most ez biztos undorítóan nagyképűnek hangzott, de nekem ez "A" játék, aminek miden egyes pillanatát fel tudnám idézni, s bármikor újra tudnám játszani. Nem tudnám azokat az érzelmeket leírni, amikor először megpillantottam Ragnar-t a videóban, s bejelenti, hogy: "csesszétek meg, erre vártatok már több, mint fél évtizede, CSINÁLJUK!!!!". Na jó, nem ezekkel a szavakkal, de értitek.

Annyira epic-re sikerült az egész videó, hogy az valami hihetetlen.

Az biztos, hogy életemben nem fizettem ennyit (s valószínűleg soha többé nem is fogok) egy játékért sem. De b@ssza meg, ez a Longest Journey! Erre vártam már több, mint 6 éve!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. BadDevil Zoe01
2013.02.09. 01:06
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Shinjiii
2013.02.11. 11:23
Na most segítsetek! Az előző részre is így kéregették össze a pénzt? Mert ahhoz képest elég jó lett...
Vagy ez külön fejlesztők kezében van?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. vivanto
2013.02.11. 11:51
Az előző részeket a Funcom támogatta és adta ki, akkor még divat volt a jó kaland játék. Ma már sajnos nem az, és - pár kivételtől eltekintve - a nagy kiadók nem hajlandóak támogatni egy ilyen projektet, vagy erősen beleszólnának a fejlesztésbe, ezért döntöttek úgy hogy önállóan fejlesztik.

Egyébiránt ugyanaz a core fejlesztőcsapat áll ez a projekt mögött is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.02.11. 20:01
Köszönöm a választ! Ezek szerint jó kezekben van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. vivanto
2013.02.13. 19:25
Ha valaki még nem tudná, Sarah Hamilton visszatér, mint szinkronszínész.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BadDevil vivan...
2013.02.14. 09:34
Már a második részbe is rendesen beleszóltak, látszik is rajta, hogy sokkal "gömbölyűbb" az egész, kevesebb a felnőtt tartalom, kevesebb fejtörő, harcrendszer eőltetése, satöbbi. Legalább az most nem lesz...viszont remélem, 2-3 milla összejön, különben nyúlfarknyi lesz az egész, hiába állítják az ellenkezőjét Ragnar-ék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!