iPon Hírek

Elindult a gyűjtés az Original Sin 2-re!

Dátum | 2015. 08. 27.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A korábban beharangozott Dinvinity: Original Sin 2 Kickstarteres gyűjtése kezdetét vette a tegnapi napon. Amit nagyon fontos róla tudni, hogy a gyűjtést nem azért indították, hogy finanszírozzák a fejlesztést, arra ugyanis már megvan a pénze a Lariannak, a korábbi játékaik bevételeiből. Az Original Sin azon felül, hogy rengeteg díjat nyert, pénzügyileg is egészen jól teljesített. A Kickstartert két dolog miatt akarták. Egyrészt, hogy közelebb kerüljenek a közösséghez és már a kezdetektől bevonják őket a fejlesztésbe, másrészt, hogy az itt befolyt bevételekből tovább finomíthassák a szerepjáték élményt és még jobb játékot készíthessenek. Minden támogató kap alfa és béta hozzáférést, az érdemi javaslatokat pedig beépítik a játékba. Azt már mondanunk sem kell, hogy 24 óra sem kellett és a Kickstarteren kiírt fél millió dollárt már össze is szedték. A játék ennél természetesen jóval többe fog kerülni, de a támogatóknak szerencsére nincs veszélyben a befektetése. Most pedig lássuk, hogy mit lehet már tudni a játékról. Elődjéhez hasonlóan ez is csapatalapú felülnézetes szerepjáték lesz, mely törekszik a papír-ceruzás ősök hatalmas szabadságát megközelíteni. Körökre osztott harcrendszer és erős alapokon fekvő narratíva vár majd minket az új részben is. Az Original Sin 2 jelenleg PC-re készül, de esélyesen jelentenek még be új platformokat a későbbiekben.
Az Original Sin 2-ben fontos lesz a származásotok és az előtörténetetek, az ugyanis meghatározza majd, milyen lehetőségeket vet elétek a játék. Három társkaraktert fogadhattok magatok mellé, mindegyikük olyan részletesen kidolgozott lesz majd, mint a hősötök, így lehetőség lesz majd arra is, hogy a többi játékos az ő szerepükbe bújjon. Többjátékos módban maximum 4-en kalandozhattok együtt, ám nem csak kooperatív módon, de akár kompetitíven is, ha összezörrentek, nekiindulhattok más küldetéseknek, ha eltérnek a motivációitok. Persze ha úgy tetszik bármikor kibékülhettek és újra összeállhattok, teljesen rajtatok múlik majd. Az Original Sin rengeteg alrendszerből állt össze, ilyenekben az új rész sem fog szűkölni, jönnek majd be új lehetőségek a környezet manipulálására, új dialógus rendszer lesz, ami több lehetőséget ad az NPC-k és társaitok meggyőzésére, és gyökeresen eltérő beszélgetésekkel találkozhattok a játékban már pusztán attól is, hogy ki kezdeményezi azokat. Átdolgozzák a tárgykészítő rendszert is, jobban ösztönözve leszünk majd, hogy kihasználjuk azt. Az igazi újdonság viszont a SKILL CRAFT lesz, amely lehetővé teszi, hogy kombináljuk varázslatokat és képességeket: ha például a csönd varázst a pókidézéssel keresztezitek, akkor kaptok egy "lopakodó pók" idézést; a zsírozás ('grease') varázst az esőidézéssel kombinálva "zsíresőt" kaptok, ami ha tűzbe esik... nos, kitalálhatjátok a következményeket.
Tovább mélyítik tehát a taktikai lehetőségeket, és velük együtt a kihívásokat is. Raknak be húzás/tolás mechanikát és fedezékrendszert is, amiből jó hasznot húzhatnak az íjászok és varázslók is. Bemutatkoznak továbbá a Source képességek, amik aktiválásához source pontokra lesz szükségetek, amikből nem gazdálkodhattok majd túl sokkal. Újratölteni a source pontjaitokat nem lesz egyszerű, ha nem féltek bemocskolni a kezeiteket, akkor dark sourcererré is válhattok, ők például az elhullott ellenfeleik testét kebelezik be, vagy kiszívják a körülöttük lévő szellemek energiáit. Persze ha ezt az utat követitek, annak ára lesz. Lesz még természetesen rengeteg új varázslat, képesség, lények, ellenfelek, érdekes karakterek és meglepetések, már néhány dolgot az új sztoriról is megtudhattok, ha ellátogattok a Kickstarter oldalra, nagyon ígéretesnek hangzik már az is amit eddig elárultak. A játék nem lesz túl drága, 30 dollárért (a 25 dolláros limitált példányokat már elkapkodták) megkapjátok digitálisan, vagy 50-ért egy dupla csomagot is "előrendelhettek". A gyűjtői kiadásokat is szépen megpakolták, érdemes végignézni milyen bónuszok járnak hozzájuk...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!