iPon Hírek

Elindult a Path of Exile

Dátum | 2013. 10. 24.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Kijött bétából és elindult világhódító útjára a Grinding Gear Games által fejlesztett Path of Exile című akció-RPG. A sokak által várt, ingyenesen játszható Diablo-stílusú játék Steamről és más digitális platformokról tölthető le szintén ingyenesen. A 33 főt számláló független új-zélandi csapat 2006 novemberében alakult, és nem sokkal ezután kezdett dolgozni a Path of Exile-on. A nyílt béta idén januárban jött ki, és igen népszerű lett, márciusra már 2 millióan játszották. Az alkotók maguk is hardcore gamerek, a játékot, ahogy ők nevezik "etikus mikrotranzakciókból" tartják fent, ami azt jelenti, hogy a boltban nem lehet olyasmit kapni, ami a győzelmet segíti elő. A csapatnak a nyílt béta ideje alatt rendezett gyűjtés során 2,2 millió dollárt sikerült összegyűjtenie, ennek köszönhetően tudták kibővíteni létszámukat és elkészíteni a játék harmadik fejezetét. A játék kéthetente fog kisebb frissítéseket kapni, négyhavonta pedig nagyobbakat, a tervek szerint még 5-10 éven át. A sötét hangulatú játékban (az alkotók utálják a manapság divatos színes, képregényszerű grafikát) Wraeclast világában éljük száműzöttként életünket, a célunk, hogy elegendő hatalmat szerezzünk ahhoz, hogy bosszút álljunk sorsunk megrontóin. Hét kaszt közül választhatunk (Duelist, Witch, Ranger, Templar, Marauder, Shadow, Scion), ezek igen gazdag és elágazó talentfával rendelkeznek, amely első ránézésre inkább amolyan óriási pókháló 1350 (!) különböző talenttel. Ha ez még nem lenne elég, harci szakértelmeink viselkedését drágakövek segítségével is módosíthatjuk, szimpla tűzgolyónkat pl. átalakíthatjuk, hogy ellenfélről ellenfélre ugráljon. A játék gazdasága is igen érdekes, az alkotók veterán RPG dizájnerek segítségével egy olyan rendszert dolgoztak ki, amely nem a pénzen alapul, és a játékosok egymás közötti tranzakcióira támaszkodik. Az érdekesnek ígérkező játékot egyesek az év rejtett kincsének nevezik, a GamesRadar egyenesen azt mondta, hogy a Path of Exile "az a Diablo 2 folytatás, amire mindig vágytunk", úgyhogy mindenképp érdemes vele tenni egy próbát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

20. otherl
2013.10.24. 12:52
"a Path of Exile "az a Diablo 2 folytatás, amire mindig vágytunk""
Ez abszolút így van. Állítom ezt anélkül, hogy bármit mondanék a Diablo 3-ról.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. marlboro
2013.10.24. 13:04
Teljes mértékben osztom othert véleményét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. s_erno
2013.10.24. 13:11
Szerintem a skill treet nagyon "túlcsicsázták". Rendben, hogy rengeteg helyre oszthatsz el pontot, csak a skill tree 3/4 e ilyen, +1% crit, +20 mana vagy hp vagy + int,str stb... pontokból áll.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Szefmester
2013.10.24. 14:26
A skilltree közös, csak máshol indulnak a kasztok. Az meg hogy az egyik ezt ad a másik meg azt... Igen, a passzív skillek ezt teszik, de az aktívok már más tészta. Pláne hogy az aktív skillek mint olyanok drágakövekben van.

Amúgy nekem a játékkal egy nagyon nagy bajom van. Az állandó onlányoskodás. Egyszerűen nem tudom megérteni hogy miért kell szerveren mennie végig a játéknak... azért hogy lag esetén a mob ne ott legyen ahova kattintok? Elég lenne a chat kliensnek, és a városknak online működnie, a mentéseket meg ott tárolni. Csalás kizárva, lag megszüntetve. DE neeeem! Szopassuk a játékost.

Tény hogy még így is messze jobb mint egy D3, de számomra a TQ-t még ez sem győzte le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Enno
2013.10.24. 14:27
Játszottam vele , volt benne jó pár érdekes hiba még 2hónapja remélem azt javították. Különben erősen felejtős
Majd rá nézek valamikor megint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Butchy
2013.10.24. 14:41
Sajnos nekem még mindig a nézőponttal van a bajom, nekem túl közel van
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. SyRew Szefm...
2013.10.24. 15:08
"Csalás kizárva" -na persze, Diablo battle,neten is csak alig voltak csalt tárgyak ugye?
A felhasználó oldalán futó dolgokba sokkal könnyebb belenyúlni,de ami mégfontosabb,sokkal könnyebb kiismerni a rendszert,és a réseket kihasználva csalni.
De ez már uncsi vita és felesleges egy évben talán van pár óra netkimaradás mifelénk,ha meg elutazol Recsegefalvára,tessék a friss levegőt élvezni játék helyett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. tomchee
2013.10.24. 15:17
Aki anno szerette a Diablo 2-t az ezt is szeretni fogja.
Igazából ahhoz képest, hogy ezt egy maroknyi ember által készített játék, a D3-on meg a fél Betlehem dolgozott...

Butchy Nem mondod, h csak ennyi miatt nem jön be...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Szefmester
2013.10.24. 15:34
SyRew: *** panaszkodtam netszakadásról ***? Mondtam bármi olyat ami a falvak vs városok netkapcsolatáról szólna, vagy hungarisztán vs fejlett világ netkapcsolatáról?

***

(modiknak: nem, nem fogom vissza magam... amikor utolsó parasztnak néznek ismeretlenül azt legszívesebben *** úgy 66x)

Mindössze a lagot írtam, ami furcsa módon benne van MINDEN online játékban. És ami vidáman kiküszöbölhető mindenféle módokon.
Több lenne a csalás? EZ NEM PVP *** AHOL VALAKI A VÉGÉN MINDENKINÉL JOBB LEHET! Aki egy ilyen jellegű játékban csal az csak a saját szórakozását teszi tönkre, és mutatja be mennyire szegény az élete hogy ha csak a csalással biztosított előnnyel tud elégedett lenni!

Csalók mindig vannak, voltak és lesznek! Nem tudod bevédeni a játékot teljesen! De minél jobban erőlködsz a védelemmel, annál inkább szopatod a többi játékost. ha ezt nem hiszed akkor gondolj vissza a másolásvédelmekre... volt valami nevesincs kis assasins creed vagy mi amit a kis kalózok már végig is játszottak, mire az átlag játékos be tudott lépni az online védelem túlterheltsége miatt. Vagy volt valami dijabló hárem vagy mifene... az is mintha nehezen lett volna elérhető a premiernapon az online kötelezettségek miatt. A másolásvédelem meg annyi hogy van kb egy db file ami miatt online jelenlét nélkül nem indul a program, mert ugyebár konzolon meg megy offline is...

Ez egy remek kis játék volna, amennyiben az a frána lag miatti mob teleportok nem léteznének. Az meg marhára nem érdekel hogy 12514 hülyegyerek egymással pofázik a chat ablakban, arról hogy találtam egy ilyen vagy olyan e-peen növelő tárgyat amit majd dobhat ki 10 szinttel később! Haverral ketten szoktunk játszani, és ehhez gyakorlatilag csak annyi kellene hogy a városban közösen mászkálunk, majd ki a közös játszótérről a privát zónába. Mert hát jelenleg is ez megy... csak éppen a szörnyek magasabb pingnél már furán viselkednek.

A júpíszí meg elmehet a gyorsabb tengeri malacaival, meg a strandon kockuló girhes parasztjaival, mikor hiába a sávszélesség ha e mellé olyan pinget nyújtanak amit... Mindezt egy 40k-s városban.. azon a hálózaton ahol a jogelődjük hibátlanul adta a bitanggyors netet, olcsóbban, és stabilabban.

*A mezőgazdasági tevékenységekkel és azok űzőivel kapcsalatos témák ezen a fórumon offnak számítanak, ezeket továbbítottuk az illetékes minisztériumnak.*
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. SyRew Szefm...
2013.10.24. 15:57
Ó,remélem véletlenül sem lesz kimoderálva, magadat minősítetted vele. *De ki lett.*

Hozzászólásomban a két leggyakoribb "problémára" tértem ki a te "de miért kell onlányoskodni" felvetésedre válaszul,ahol is az egyik a "jajj elmegy a net mi lesz velem" a másik meg "az elutazok vidékre/külföldre,miért nem játszhatok a laptopomom szemetek" a bejáratott téma.
/Egyébként mindenki olyan netet kap,amilyet elvisel a szolgáltatójától(UPC piacon tud maradni? kinek a hibája,a pénzeddel szavazol),érdekes módon egy egyszeri Szegeden már 10 éve minőségi net van./
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. flowepower
2013.10.24. 16:32
SyRew : +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Bzsolt
2013.10.24. 16:58
Nekem tetszik a játék, január óta követem, még annó támogattam is őket, de sajna még mindíg kékhalálozik rendesen. Egy éve tudják, hogy Creative xfi hangkártyával csak hang nélkül lehet játszani, mert ha bekapcsoljuk 10 perc után kékhalál win7 64-nél. még mindíg nem sikerült nekik kijavítani, pedig nagyon esküdöztek. Ez(nem)kicsit zavar, de a többi része jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.10.24. 17:37
SyRew: "De ez már uncsi vita és felesleges egy évben talán van pár óra netkimaradás mifelénk,ha meg elutazol Recsegefalvára,tessék a friss levegőt élvezni játék helyett."

Ezt komolyan megpróbálod ezzel megmagyarázni?

"Egyébként mindenki olyan netet kap,amilyet elvisel a szolgáltatójától(UPC piacon tud maradni? kinek a hibája,a pénzeddel szavazol),érdekes módon egy egyszeri Szegeden már 10 éve minőségi net van./"

Írtam olyat hogy nem váltottam? Már megint okosabb akarsz lenni mint amilyen vagy.

"Ezen belül sehol sem neveztelek parasztnak,de érzékeny lehet a téma,mert rögtön kibújt ám a szög a zsákból a válaszodban ahol kapásból leretekeztél nagy durrogás közepette - majd mindenki eldönti ki is a paraszt"

Persze hogy érzékeny a téma, mivel a legtöbb suttyó aki ezeket a fennhéjázó szövegeket eregetik a fent hordott ánuszukból, azok vagy még életükben nem jártak "vidéken", vagy olyan fene nagy a jólét hogy le se sajnálják a másikat, és ha valaki olyat mond ami nála nem olyan akkor az már hülye mert nem vált jobbra, vagy nem teszi azt amit a fenségessége mond.

Az emberek a szolgáltatóra a pénzükkel szavaznak. Jól mondod. A gond ott van hogy akiknek van pénzük szavazni sem feltétlen tudják hogy mire is kell szavazni, mert csak benyelik a marketingmaszlagot és követik a csürhét.

Nem mellesleg a város vs falu net témát könnyen le lehet zárni azzal is hogy falu a pontján jó, falu b pontján rossz, város a pontján jó, város b pontján rossz. Nem tudsz olyat mondani hogy mindenütt jó, de te egyből ezt hoztad fel hogy unalmas a falu vs város vita. Volt olyan aki felhozta rajtad kívül előtted? Nem.. te generáltad ezt az egészet.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. otherl
2013.10.24. 17:56
SyRew: Az ország 85%-ában nem választhatsz szolgáltatót, mivel csak egy van, vagy ha van több is, ugyan azt az infrastruktúrát használja, ugyan azt adja, csak más néven. És ez még nem is város-vidék téma, mert pl. a fővárosban is vannak nagyon elmaradott területek, otthon az 5k-s nagyközségben meg ki van építve normálisan.

Szefmester: Erre építették a játék financiális részét. Nyilván, ha csak egyszer végig akarod nyomni a sztorit, akkor nem te vagy a célközönség. A játékban van PVP az időszakos ligák, ranglisták képében. A készítők ebben látják a játék hosszútávú jövőjét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. raiden
2013.10.25. 04:27
Round 3. Fight!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. i2k010
2013.10.26. 13:24
@Butchy : Egérgörgő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tomchee
2013.10.26. 14:23
SyRew

Ha valahol nincs vagy rosszul van kiépítve a hálózat, akkor teljesen mind1 melyik szolgáltatónál vagy. Nem épít egy szolgáltató sem saját kábel hálózatot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Supra
2013.10.27. 08:30
Hogy a témáról is essen szó, én kipróbáltam :-)

Röviden: pontosan ilyennek képzeltem egy új diablo-t.
hosszabban: zseniális. (Eddig) jól eltalált egyensúly, szép, alacsony gépigény, millió (szó szerint) lehetőség! Az a tipusú játék, ami időgépként működik: kipróbáltam, de hova lett 4 óra?!?! :-)

A betából kicsit talán hamar jött ki, audio dekódolási hibával állt már fejre, persze ez még az én gépem hibája is lehetett.

Viszont INGYENES, illetve mikrotranzakciós. Ezért én is kérek mindenkit, hogy ha tetszik, akkor tranzakcionáljon bele némi pénzt - ha már mindenki háborog a miatt, hogy mi kerül a nagy kiadók vacak, ötlettelen, unalmas és a játszhatatlanságig bugos vacakjaiban 10+ eFt-ba!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kiskoller
2013.10.28. 12:25
Amúgy a játék azért netes, mert F2P. Ez azért más kategória mint egy 60 dolcsis Diablo 3.

Emellett nem csak PvP miatt jó a multi, ebben a játékban elég fontos a kereskedés, emellett a többi játékosokkal való verseny a ligákban.

Amúgy jó játék, nekem is tetszik. Eleje picit unalmas, túl könnyű/egyszerű, de idő után egyre nehezebb és komplexebb lesz.+
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2013.10.29. 12:07
otherl: Értem én hogy van benne multi meg erre van a mikortranzakció. Én eldöntöm mikor fizetek és mikor nem. De ez még mindig nem magyarázza meg miért kel állandóan online-nak lenned amikor egyedül játszol! Mivel nem olyan a játék világa hogy bármikor hátbaverhet egy másik játékos mert ott hemzsegnek körülötted, így értelmetlen ez a dolog. Ha nem töltene pályákat akkor megint csak működne a dolog, de tölt.. és több alternatív valóság is van. Haverral egy városban álltunk de én kihaltnak láttam ő meg nem. Akkor ismét megkérdem mi értelme? Tárolják a mentéseket a szerveren mentse a változást ha történik, de mindezt nyugodtan meg tudná tenni úgy is hogy a szörnyek nem laggolva közelednek feléd. Bocsánat.. teleportálnak feléd, mert a lag csak így materializálódik...

A játék jó, és a különféle osztályok is elég kellemesek. A kasztokat elég szerteágazóan tudod különbözővé tenni ahogy az idő múlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!