iPon Hírek

Elindult a PlayStation Network Welcome Back program

Dátum | 2011. 06. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Elindult a Sony Playstation Network-ös Welcome back programja, amely 4 különböző meglepetéssel kedveskedik a PS3 felhasználóknak:

1.    Az első meglepetés keretében ingyen kiválasztatunk és letölthetünk 2 Playstation 3-as és 2 Playstation Portable programot egy listából. Kezdetekben a szolgáltatás elég komolyan túl volt terhelve, a bolt gyakran kidobott, és sokat kellett próbálkozni, hogy le tudjuk tölteni az ingyenes programokat. Fontos megjegyezni, hogy ha több accountunk is létezett április 20 előtt (tehát például US és UK) akkor mindkét helyen választhatunk 2 játékot.

Az angol bolt listája:

PS3
•    LittleBigPlanet
•    InFamous
•    WipEout HD/Fury
•    Ratchet & Clank: Quest for Booty
•    Dead Nation

PSP

•    LittleBigPlanet PSP
•    ModNation Racers PSP
•    Pursuit Force
•    Killzone Liberation

Az amerikai PS3-as lista kicsit különbözik:

•    itt a Super Stardust HD választható a Ratchet & Clank: Quest for Booty helyett.

A letöltési módozat is kicsit különbözik régiónként.

Letöltés az angol boltból:

Angliában a boltba bejelentkezve, kattintanunk kell a welcome back programra, majd a Get Free PS3 Game ikonra, ezután a listából 2 játékot tölthetünk le. Fontos megjegyezni, hogy a PSP-s játékok angol fiók esetén csak PSP-ről választhatók ki. Ebben az esetben a PSP-t kell csatlakoztatni a hálózathoz, használva az angol PS3-as azonosítónkat/jelszavunkat, majd a Store-ban a welcome back programnál a Get free PSP Games ikont fogjuk látni. Ekkor a két PSP-s játék letölthető.

Még egy fontos megjegyzés azoknak, akiknek nincs elég nagy memóriakártyájuk és ezért nem tudnának mindent leszedni kézi konzoljukra: miután PSP-n kiválasztunk egy játékot és elkezdjük a letöltést, nyomhatunk cancelt, és a kiválasztott játék ekkor már szerepelni, fog a download history-ban tehát PS3-ra is letölthetővé válik, és onnan USB kábellel áttehető PSP-re.

Letöltés az amerikai boltból:

Az amerikai bolt kicsit más, ott a játék választása előtt kattintani kell a Get PS3 Game 1 ikonra, majd az alatta lévő listában egy játékra, ezután, a Get PS3 Game 2 ikonra, és aztán megint egy játékra. Az amerikai store-ban a PSP játékok is látszanak PS3 alól, és leszedhetők PSP csatlakoztatása nélkül is.

Teendő hiba esetén:

Fontos: Ha valami miatt az első játék letöltése közben a bolt „time out” hibaüzenettel kidob, vagy bármi más okból kiesünk, és ezután már nem látjuk a letölthető játékokat és emiatt nem tudjuk a második játékot kiválasztani akkor a következő trükköt alkalmazva megtaláljuk őket:

Navigáljunk el az XMB-n az Account Management > Transaction Management > Services List > SCEA Promotion menüpontra, majd itt a PS3 vagy PSP menüpontot választva visszakerülünk a bolt letöltési oldalára, ahol megszerezhetjük a második játékot is.

2.    A Welcome back program második újdonsága, hogy minden nem PlayStation Plus előfizető 30 nap ingyenes előfizetést kap erre a szolgáltatásra. A 30 nap onnan ketyeg, mikor megnyomjuk a szolgáltatást kérő gombot a boltban. Amíg PlayStation plusz előfizetők vagyunk, kapunk ingyenes programokat, néha DLC-ket, háttérképeket, Avatarokat, és 20-50%-os kedvezményeket kiválasztott PS store programokra. Fontos tudni, hogy az ingyenes programok addig használhatóak, amíg előfizetésünk él, a DLC-k, háttérképek, Avatarok viszont örökre tulajdonunkban maradnak, szintúgy, mint a kedvezménnyel vásárolt programok.

3.    A Welcome back program harmadik ajándéka, a Playstation Home tulajdonosokat érinti, ők, ha a főtér Sony Kiosk-jába ellátogatnak 2 játékteret és 100 PS Home cuccot ingyen kapnak ajándékba. A tárgylista a mellékelt képen látható.

4.    Végül a Welcome back program részeként a Sony régiónként ingyenesen kölcsönözhető filmeket is közzétett, bár ez sajnos minket nem érint az IP alapú szűrés miatt.


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Fuxy0322
2011.06.05. 17:26
Nyomás válogatni PS3 tulajok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. paulbig
2011.06.05. 17:47
Elég korrektek sztem. Le a kalappal!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. myckie2
2011.06.05. 19:25
Közben a hackerek folyamatosan törik fel a sony többi dolgait
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. XtreemX
2011.06.05. 19:44
Azért legyünk őszinték.. ez nagyon korrekt "welcome"!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hakosh2
2011.06.06. 11:14
Az lenne a korrekt, ha közleményt adna ki a Sony, miszerint az összes biztonságért felelős személyt kirúgták és elmondanák, hogy akkor miképpen is védik ezentúl a felhasználók adatait.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. szkurdi
2011.06.08. 15:29
Az lenne a korrekt, ha lenne itthon Store. Az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!