iPon Hírek

Elképesztő éve volt tavaly a Huaweinek

Dátum | 2012. 04. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az egyik legnagyobb kínai mobilkészülék-gyártó nyilvánosságra hozta a 2011-es eladási adatait. Ezek alapján kijelenthető, hogy a cég történek eddigi legjobb éve volt a tavalyi. A hatalmas növekedés nem csak az olcsóbb árszegmensekben volt tetten érhető, az okostelefonok is szárnyaltak.


Az évösszegzőből kiderült, hogy nem kevesebb mint 55 millió mobiltelefon talált gazdára a vállalat, és egyéb cégek márkajelzésével. Persze ez így furcsán hangzik, de köztudott, hogy a gyártó olyan partnerekkel is együtt dolgozik, mint például a nagy szolgáltatók, akik saját nevükkel vértezik fel a Huawei által készített eszközöket. Az eladott készülékeknek több mint egyharmada okostelefon volt, egészen pontosan 20 milliós példányszámról szólnak a dokumentumok. Ezzel a 2010-es számadatokat 500 százalékkal múlták felül az elmúlt év során. A vállalat legkeresettebb okostelefonja magasan kiemelkedve a tömegből az U8650 lett. A Sonic fantázianévre hallgató modellből 10 milliót értékesített a Huawei. A cég egy másik fontos piacon, a mobil modemekén is hasonlóan jól szerepelt, itt összesen 60 millió terméket tudtak áruba bocsátani az elmúlt év során.

A Huawei ugyan a ZTE mögött biztosan elmarad idén is, de szépen lassan mászik felfelé a ranglistán. A 2012-es évre további növekedést prognosztizálnak a vállalatnál, és az elemzők is erre számítanak. Noha a tavalyi 500 százalék már idén nem lesz tartható, igen tekintélyt parancsoló évre van így is kilátás.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. sarkanyolo...
2012.04.24. 15:11
Azért tegyük hozzá, hogy Magyarországon nagy keletje van az olcsó, és valamit már mutató telefonoknak, még ha túl nagy teljesítmény nincs is bennük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. kajla_hun
2012.04.24. 17:31
Huawei nem csak olcsót gyárt, hanem minőségibb, drágább eszközöket is, például a MediaPad
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!