iPon Hírek

Elkészült a FutureMark új tesztprogramja, a VRMark

Dátum | 2016. 11. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A finn FutureMark szoftverfejlesztő csapata egy új tesztprogrammal rukkolt elő, amely kifejezetten arra készült, hogy segítségével meg lehessen állapítani, az adott PC képes-e kiszolgálni a mai VR Headseteket, már ami a nyers teljesítményt illeti.
A VRMark-ot már azelőtt lehet futtatni, mielőtt beszereznénk a kiszemelt VR Headsetet, ugyanis a teszthez elég egy normál monitorral felszerelt rendszer is – persze igény szerint VR Headseten is fut. A VRMark alaptesztje, amely az Orange Room nevet viseli, kétféle módban futtatható: első körben a Benchmarkon keresztül megnézhetjük, hogy az adott PC teljesítménye megfelel-e a VR Headsetek igényeinek, de arra is van mód, hogy az Experience mód keretén belül a tesztkörnyezetet önállóan is bejárjuk, így saját szemünkkel is meggyőződhetünk a renderelés minőségéről.
A VRMark Benchmark és Experience módja természetesen nem csak Desktop módban, asztali monitoron, hanem HMD módban, csatlakoztatott VR Headseten keresztül is működik. Operációs rendszer terén csak 64-bies Windows 7 SP1, Windows 8.1 vagy Windows 10 kiadás jöhet szóba. A VRMark ingyenesen letölthető, VRMark Basic névre keresztelt kiadása tartalmazza a fentebb részletezett Orange Room tesztet, méghozzá az említett módokkal együtt.
A szoftverből készült egy VRMark Advanced kiadás is, ami az Orange Room mellett a Blue Room tesztet is tartalmazza. Ez a kiadás a Desktop és a HMD üzemmód mellett Benchmark és Experience módokat szintén nyújt, sőt, az egyes tesztek végén sokkal részletesebb magyarázatot ad a teljesítmény alakulásával kapcsolatban, valamint lehetővé teszi azt is, hogy az egyes tesztek futtatását igényeink szerint testreszabjuk – ilyesmit a Basic kiadás nem kínál.
A VRMark Basic változata innen tölthető le, a 19,99 dollárba kerülő Advanced Editiont pedig a Basic alkalmazáson belülről, frissítéssel kaphatjuk meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!