iPon Hírek

Elkészült a Radeon Software Crimson Edition 16.7.2

Dátum | 2016. 07. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD egy új Radeon Software Crimson Edition sorozatú drivert készített, amely a 16.7.2-es verziószámot viseli, újítások terén pedig nagyon minimális az, amit kínál. Mint ismeretes, az előző kiadás, azaz a 16.7.1-es driver javította a Radeon RX 480 fogyasztásával kapcsolatos „problémákat”, így a videokártya teljes fogyasztása csökkent.
A driver tartalmazott egy „Compatibility Mode” feliratú kapcsolót, ami alap esetben kikapcsolt állapotban érkezett, de szükség esetén segített a fogyasztás további csökkentésében, ez pedig csak minimális mértékben befolyásolta a videokártya teljesítményét. A Radeon Software Cirmson Edition 16.7.2 ennek a kapcsolónak a hibájára kínál gyógyírt, ugyanis az előző driver esetében, amikor a „Restore Factory Defaults” opcióra kattintott a felhasználó, minden beállítás visszaállt gyári értékre, kivéve a „Compatibility Mode” kapcsolót, ami változatlanul a korábbi értéken maradt. Az új drivernél ilyen hiba már nem áll fenn, azaz a gyári beállítások visszaállítása zavartalanul működik. Ezt leszámítva a jelek szerint semmilyen egyéb újítás, javítás vagy változtatás nem érkezett, de azt azért érdemes kiemelni, hogy ez a driver is támogatja a DOOM Vulkan API módját, így az Async Compute és a Shader Intrinsics funkciók jóvoltából javul a játék sebessége. A Radeon Software Crimson Edition 16.7.2 béta állapotban érkezik, és a Radeon HD 7700/7700M videokártyáktól felfelé minden asztali és mobil Radeon modellt támogat. A driver Windows 7 SP1, Windows 8.1 és Windows 10 operációs rendszerekhez érhető el, természetesen 32-bites és 64-bites kiadásban egyaránt, az Apple BootCamp alapú konfigurációkat azonban nem támogatja. Letöltéséhez ide kell ellátogatni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Meteoreso
2016.07.13. 07:47
Itt a DOOM a lényeg a Vulkánnal.
Aki azzal szeretne játszani annak érdekes ez a driver.
Fontos megemlíteni hogy a GCN4 még nem teljes támogatást élvez aszinkron compute alatt, így ott még további gyorsulás várható majd.
Nem mintha így nem lenne csodaszép a gyorsulás. 1-3 ig teljes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!