iPon Hírek

Elkészült a sokat tagadott Kindle 2

Dátum | 2008. 10. 05.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Felbukkantak az első képek az Amazon új, előzőleg többször is tagadott második generációs Kindle e-könyvolvasójáról, amely valóban sok tekintetben javít az elődjén, orvoslva bizonyos hibákat, és általában véve fejlesztve a készülék egészét.

A régi és az új
A billentyűzet szűkebb lett, viszont kezelhetőbb is egyben (kevésbé áll fenn a szándékolatlan lapozás veszélye is); a készülék háta iPhone-szerűen fémes, és nem hiányoznak róla a hangszórók sem.


Eltűnt az első generációból jól ismert menükezelő érintőcsuszka is, átadva a helyét egy jóval hagyományosabb joystick-es megoldásnak; hasonlóképp megszűnt az SD-kártyás tárolás is, átadva a helyét egy kb. 1,5GB-os beépített flash tárhelynek, amelyre valóban számos könyvet felpakolhat az ember. Szintén megszabadultak az egyedi kábelüktől is, hagyományos USB-s csatlakozásra cserélve fel azt, leegyszerűsítve így mind az akkutöltés, mind az adatátvitel folyamatát.


Megjelenési információ még nem merült fel, bár korábbi fejtegetések 2009 elejére utalnak - konkrétan ezt a modellt illetően, majd a későbbiekben elvileg érkezik majd még egy nagyobb, újságméretű darab. Nem is csoda, hogy igyekszik a cég, elvégre a piac egyre bővül, a verseny egyre élesedik, egymás után jelentkeznek a különböző gyártók az újabb és újabb olvasókkal - lépést kell tartani...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.05. 17:26
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Multitask
2008.10.05. 17:52
Inkább Gabrielnek köszönd!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!