iPon Hírek

Elkészült az EKWB legújabb felsőkategóriás folyadékhűtő blokkja

Dátum | 2014. 09. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EK Water Blocks szakemberei egy új, processzorra szerelhető folyadékhűtő blokkal rukkoltak elő, amely a 2012-ben bemutatott Ek-Supremacy utódjaként érkezik. Az új folyadékhűtő blokkot több, mint egy évig fejlesztették és tesztelték annak érdekében, hogy kategóriáján belül egyedülálló teljesítményt kínálhasson.
Az új csúcskategóriás folyadékhűtő blokk az EK-Supremacy EVO nevet kapta, és elődjéhez képest több területen is fejlődött. A friss folyadékhűtő blokk több, mint 2,2 Celsius fokkal alacsonyabb üzemi hőmérsékletet biztosít az LGA-1150-es és LGA-2011-es processzorok számára, mint elődje. A termék hatékonyan átadja a processzor által termelt hőt a benne keringő hűtőfolyadéknak, és nagy átfolyási sebességet biztosít, ami kifejezetten jól jöhet, ha gyengébb szivattyúval ellátott rendszerbe szereljük. Az új folyadékhűtő blokk moduláris felépítésű, így különböző betétekkel, illetve fúvókákkal testre szabható a hűtőteljesítmény.
Az EK-Supremacy EVO ugyanazokra az alapokra építkezik, amire a korábbi zászlóshajó is. A hűtőközeg egy fúvókán keresztül jut be a blokk belsejébe, ahol felgyorsulva halad át a mikrocsatornákon, amelyek hatalmas felületen keresztül képesek átadni a hőt. A talpazat a legtisztább rézből készül, természetesen precíz megmunkálással, alja pedig polírozáson is átesik. Már ez utóbbi is jelentősen javítja a hőátadás hatásfokát, de annak érdekében, hogy az eredmény még kedvezőbb lehessen, 1,5 gramm Gelid GC-Extreme hővezető paszta is jár a termékhez.
Az EK Water Blocks csúcskategóriás folyadékhűtő blokkja többféle kivitelben kerül az üzletek polcaira: elérhető lesz POM Acetal, akrilüveg, illetve réz tetőlappal is. Az akril változatok két furatot is kaptak, amelyekben 3 milliméter átmérőjű LED-ek foglalhatnak helyet, így a folyadékhűtő blokk elegáns díszkivilágítással vértezhető fel.
Az új folyadékhűtő blokk az univerzális rögzítő mechanizmusnak köszönhetően egyszerűen és gyorsan felszerelhető a legmodernebb processzorfoglalatokra is. Ennek megfelelően a termék Intel LGA-775, 1150, 1155, 1156, 1366 és 2011, illetve AMD Socket 754, 939, 940, AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM2 és FM2+ processzorfoglalatokra egyaránt passzol. A folyadékhűtő blokk G1/4"-es fittingeket fogad. Az EK-Supremacy EVO ára változattól függően 62,95 eurótól egészen 109,95 euróig terjed. Később speciális frissítőcsomag is érkezik a termékből, amellyel az EK-Supremacy folyadékhűtő blokkok EK-Supremacy EVO blokká alakíthatóak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!