iPon Hírek

Elkészült az okos zokni, ami segít a futás tökéletesítésében

Dátum | 2015. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Egyre több viselhető okoseszköz lát napvilágot: az elmúlt időszakban az okosóráktól az okos szemüvegeken át egészen az okos pólókig többféle ilyen újdonságot láthattunk, most pedig elkészült az okos zokni is, ami nem más, mint egy fitnesz kiegészítő.
A ensori okos zoknijánál eredetileg az volt a terv, hogy szállítása még a tavalyi év folyamán megkezdődik, ám kis homokszem került a gépezetbe, így csak nem sokkal az ünnepek előtt lett kész az okos zokni, de az Indiegogo támogatóknak már szállítják. A speciális zokni talpán három szenzor-területet alakítottak ki, amelyek segítenek a futás közben megtett lépéseknek, a futás ütemének, illetve az aktuális sebességnek a mérésében – sőt, segítségükkel az is kielemezhető, talpunk mely területeire mekkora arányban érkezünk futás közben. A szenzorok vékony vezetőn keresztül kapcsolódnak a szárban kialakított érintkező csoporthoz, amire egy speciális pánt illeszkedik, méghozzá mágnesesen. Utóbbi a szenzorok adatainak vezeték nélküli továbbításáért felel, működését pedig beépített akkumulátor segíti, ami egyetlen teljes töltés hatására hatórányi folyamatos üzemidőt biztosít. A zoknihoz tartozó pánton extraként háromtengelyes gyorsulásmérő is helyet kapott.
A Bluetooth Smart pánthoz külön app jár, ami iOS, Android és Windows Phone rendszerhez egyaránt elérhető. Az app segítségével rögzíthetőek a különböző szenzorok adatai, de edző funkció is rendelkezésre áll, ami segít a futás közbeni mozgás tökéletesítésében, a célok elérésében, illetve tájékoztat arról is, éppen hol tartunk. A gyártó szerint a virtuális edző szolgáltatás használatával a futás közbeni helytelen mozgásból fakadó sérülések nagy része is elkerülhető.
Az app segítségével arról is kaphatunk értesítést, ha ideje lecserélni a futócipőt. A szoftver legfontosabb szolgáltatásait a lenti videó mutatja be.
A Sensoria okos zoknija nem lesz olcsó mulatság. Két pár okos zokni a hozzájuk tartozó pánttal együtt 200 dollárba kerül. A viselhető okoseszközökre 35 mosásnyi garancia jár, de a termékek a gyártó szerint 45 mosásnál többet is kibírnak a szenzorok sérülése nélkül. A gyártó weboldalán további két pár okos zokniért 49,99 dollárt kérnek el, négy pár zoknival pedig nagyjából 12 hónapot húzhatunk ki úgy, ha hetente 3-4 alkalommal indulunk futni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Vansi
2015.01.07. 17:59
Lábszagra is tud valami okos megoldást?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csonti168
2015.01.07. 18:58
Az okos zokni nélkül nem élet az élet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. tibaimp
2015.01.07. 19:11
mondom én, jón az okos wc papír, szarás után kinyalja a segged.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. twollah
2015.01.07. 19:18
Ugy kell, mint egy falat kenyer.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Tibike1993
2015.01.07. 20:25
Remélem nemsokára bemutatják az okos alsóneműt is, ami megrezegteti a zacskót, hogy mikor kell szexelned, h egészséges maradj. Aztán ha 2 órán belül nem cselekszel, még ki is elégít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2015.01.07. 21:17
Bakker , okosteló okosóra okoskarperec okoscipő okoszokni stb ami még létezik , na - én ezeket mind felvenném és ösze-drótoznám őket , hogy beszéljék már meg , hogy most éljek , vagy mi legyen velem , döntsön már az okos-szövetség , csak nehogy összevesszenek , hogy mi jobb nekem és kiüssék egymás celláit


Tibike1993

+1 majd szónak , hogy most vannak épp a legmegtermékenyítőbb ponton és tuti csakis " fiú " spermák vannak 95% többségben kilövésre készen
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabesz9920 Tibik...
2015.01.07. 21:18
Megynerted az internetet mára
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2015.01.07. 21:25
45 mosasnyi garancia egy futashoz keszitett zoknira 200 dodoert.
Ezt nem egyszeru feldolgozni.
Azt szeretnem tudni,hogy ki a rak fundingolta meg ezt a startupok szegyenet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!