iPon Hírek

Elkészült az Opera Mini a Samsung okosórájára

Dátum | 2014. 10. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Opera Software szebb napokat is megélt már, de ez nem szegheti a fejlesztők kedvét, ha ki szeretnének kerülni a gödörből. Az egyre sikertelenebb asztali böngészős próbálkozásaik miatt a vállalat inkább a mobilos piac felé mozdul el.
Az Opera Minit talán már senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az egyik legismertebb telefonos böngésző. A Mini már az okostelefonok robbanásszerű terjedése előtt is milliónyi mobilról internetező ember életét könnyítette meg. A kisméretű program legnagyobb erényét az adattömörítés jelenti. Az Opera Miniben megnyitott weboldalak egy erre a célra szánt szerveren futnak keresztül, ami jelentős mértékben betömöríti a különböző adatcsomagokat. Az Opera Software általában azt hangoztatja, hogy 90 százalékkal kisebb adatforgalmat generál ilyen módon az alkalmazás, mint amennyit maga a meglátogatott honlap igényelne – és ezt valóban tudja is a Mini a saját statisztikái alapján. Ez a tömörítés szinte minden tartalommal működik már, egy ideje a videókat is összébb tudja zsugorítani a Mini (a konkurens Skyfire felvásárlásának köszönhetően), a képekkel meg kezdetektől fogva jól boldogul. Az Opera kis böngészője tehát rendkívül hasznos lehet, és ezúttal egy újabb felhasználási területre is betette a lábát.
Megjelent a Mini Tizenre szabott kiadása, ami a Samsung Gear S okosórával kerül majd bevetésre. A friss applikációnál kihangsúlyozták, hogy semmilyen kompromisszumra nem kell számítani, minden ugyanúgy támogatott a karórán futó böngészőben, mint más típusú készülékeken. A Gear S esetében egy 2 hüvelykes megjelenítőn kell majd bizonyítania az Opera Mininek a rátermettségét. Ez azonban egyáltalán nem újdonság a szoftver számára, hiszen az egészen apró kijelzős feature phone-okra is hosszú évek óta optimalizálják a programot. Ráadásul a működés során a teljesítményre sem lehet panasz, hiszen ez a Samsung karóra egyáltalán nem gyenge hardvert foglal magában. Két 1 GHz-es órajelen üzemelő processzormag és 512 MB-nyi rendszermemória gondoskodik majd a jelentős mértékben összetömörített adatokból felépülő lapok mozgatásáról.
Az Opera Mini amellett, hogy tényleg minimális adatforgalom mellett képes megjeleníteni a kívánt weboldalakat, más extrákkal is szolgálni fog a Gear S-en (is). Megkapja a karóra a Speed Dialt, ami a favorizált honlapokat rendezi egy listába, ezáltal a felhasználó pillanatok alatt elérheti az általa fontosnak tartott tartalmakat. Továbbá nem hiányzik a Smart Page funkció sem, mely a legsűrűbben látogatott weblapok alapján gyűjti össze a legfrissebb híreket, és kezeli a közösségi oldalakon történt változásokat is, mindezt kategóriákra bontva. Valamint benne van a privát böngészés lehetősége is, ezt aktiválva semmilyen előzményt és más nyomot nem hagynak maguk után az oldalak. A Samsung már több mint ezer alkalmazást kínál a Gear S okosórához, amikkel a vállalat szerint teljes mértékben ki lehet aknázni a készülékben rejlő lehetőségeket. Mostantól egyebek mellett már böngészni is tudnak majd úgy a felhasználók, hogy ahhoz ne kelljen elővenni a zsebben lapuló okostelefont.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. csonti168
2014.10.08. 21:45
Hát nem tudom...valóban szúkségünk van az okosórákra??
Nem hinném,hogy a 2"-os kijelzön neteznék járás közben,én kellemetlenül érezném magam egy ilyennel a csuklómon..szerintem gáz Na de akinek tetszik vagy hasznosnak gondolja hajrá!! Talán aki a Facebookon lóg egész nap vagy folyamatosan chatel az lehet kihasználná.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Kajafun
2014.10.08. 21:50
Az ilyen szutykok használhatatlanok!
Próbáljon valaki elnavigálni vele az ipon honlapján!
Hajrá, tessék!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hordo89
2014.10.08. 23:33
Hol tölthetem le rá a Firefoxot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. somakb Kajaf...
2014.10.09. 00:11
Az ipon honlapján sajnos egy 5 colos tepsifonon is kihívás elnavigálni. Borzalmasan nem mobilbarát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. twollah
2014.10.09. 09:01
Amiota nincs az IPON-nak mobilra optimalizalt verzioja egyszeruen kinszenvedes hasznalni az oldalt.
A mindent megsemmisito felso sav az "nagyon kell".
Az arukereso egyszeruen remalom...
A java scriptes? hirek, tesztek valasztoval az Opera Mini nem tud mit kezdeni.
Jo lenne egy mobilos oldal...

Az Opera Mini meg tenyleg hatalmas adatmennyiseget meg tud sporolni, cserebe tetu lassu es vannak oldalak amik csak tobbszori probalkozasra toltodnek be.
Ha penzt kernenek erte, hogy jobb legyen a kompatibilitasa gondolkozas nelkul megvennem.


Gondolom az oldal uzemeltetoi meg sosem hasznaltak az IPON oldalat mobilrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun somak...
2014.10.09. 09:55
S4-ről és Note 2-ről is siralmas nálam.
A neonzöld színű neveket látni se lehet, nemhogy egy okosórán!
Ez a neonzöld színű név szerintem az userek 99%-át felcseszi!
Ja, nem utolsó még, hogy oldalt a menüt csak note pennel lehet "normálisan" kinyitni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pdx06
2014.10.09. 16:34
Nagyszerű hogy egy ember megveszi tízszer ugyanazt hogy élje a kis virtuális közösségi életét. Tablet, telefon, okosóra, okostévé, okos szemüveg mind ugyanazokkal a funkciókkal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Tuttu
2014.10.09. 19:58
Túl drága lesz szerintem! Ez még mindig jobban megéri:
http://www.ebay.com/itm/Watch-Phone-ZGPAX-S5-Android-4-0-Dual-Core-Wifi-Touchscreen-Camera-GPS-FM-/121444464017?pt=Cell_Phones&hash=item1c46a77591
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kajafun Tuttu
2014.10.10. 18:37
Egyik se éri meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vorosokt somak...
2014.10.11. 19:13
6,3-on majdnem rendesen lehet navigálni, MAJDNEM
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!